BASKETBALL CH. LEAGUE

Οντομ: Η δύσκολη αποστολή των Ούκιτς/Λαρεντζάκη

Οντομ: Η δύσκολη αποστολή των Ούκιτς/Λαρεντζάκη

Ο σημερινός (8/11) αγώνας με την Σάσαρι για το Basketball Champions League είναι κρίσιμος για την ΑΕΚ, που καλείται να περιορίσει την δράση του “καυτού” Ντάριους Τζόνσον-Όντομ χωρίς τον καλύτερο αμυντικό περιφερειακό της, Νίκολα Ιβάνοβιτς, κάτι που σημαίνει περισσότερη "δουλειά" για τους Ούκιτς και Λαρεντζάκη.

Η Σάσαρι έρχεται με φόρα σήμερα στο ΟΑΚΑ για τον αγώνα με την ΑΕΚ για το Basketball Champions League, αφού την τελευταία αγωνιστική του Ιταλικού Πρωταθλήματος επιβλήθηκε εκτός έδρας με 68-69 της Πιστόια, ανεβαίνοντας στην 4η θέση της Λίγκας. Και ο πιο “καυτός” παίκτης της δεν είναι άλλος από τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Ντάριους Τζόνσον-Όντομ, ο οποίος έχει εξελιχθεί στον ηγέτη του Ιταλικού συλλόγου, έχοντας μέχρι στιγμής 15.3 πόντους και 5.2 ασίστ μέσο όρο στο Ιταλικό Πρωτάθλημα.

Ο Όντομ είναι και ο παίκτης που καλείται να προσέξει περισσότερο η ΑΕΚ στο σημερινό παιχνίδι, με την ατυχή συγκυρία να την θέλει να παρατάσσεται χωρίς τον καλύτερο αμυντικό περιφερειακό της, Νίκολα Ιβάνοβιτς, ο οποίος παραμένει τραυματίας. Και αυτό σημαίνει βέβαια ότι πρέπει να βρεθούν αλχημείες για να καλυφθεί το κενό του Μαυροβούνιου γκαρντ, τόσο στην άμυνα, όσο και στο σκοράρισμα και την οργάνωση.

Κι αν στην επίθεση το πλούσιο επιθετικό ταλέντο της ΑΕΚ εξασφαλίζει ότι λογικά δεν θα φανεί το κενό του Ιβάνοβιτς, είναι λογικό να χρειάζεται λίγο παραπάνω προσοχή στην άμυνα. Εκεί που ο Ιβάνοβιτς διακρίνεται για την ικανότητά του να “κολλάει” στον προσωπικό του αντίπαλο και να του κάνει δύσκολη την ζωή. Κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν δύο παίκτες κυρίως που θα χρειαστεί να κάνουν την δική του δουλειά και να προσπαθήσουν να περιορίσουν την δράση του Όντομ: Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Εκτός αν ο Γιούρι Ζντοβτς ετοιμάζει την έκπληξη με τον 17χρονο Δημήτρη Μωραϊτη, κάτι που προς το παρόν μοιάζει μάλλον δύσκολο να συμβεί.

Ο Όντομ και οι επικίνδυνοι Σαβάνοβιτς/Στίπσεβιτς

Οντομ: Η δύσκολη αποστολή των Ούκιτς/Λαρεντζάκη


Η λογική λέει ότι ο Ούκιτς θα είναι ο πρώτος παίκτης που θα κληθεί να περιορίσει τον Αμερικανό γκαρντ. Ο Κροάτης πόιντ γκαρντ έχει πλεονέκτημα στο ύψος (είναι 1.96 μέτρα, ενώ ο Όντομ μόλις 1.87 μέτρα) έχει μακριά χέρια και πολλές φορές στην καριέρα του έχει παίξει τον ρόλο του “εξολοθρευτή”, αλλά υστερεί σε ταχύτητα.

Ακολούθως, μάλλον θα είναι ο Λαρεντζάκης αυτός που θα κληθεί να τον μαρκάρει, αφού ο Μάικλ Ντίξον λογικά θα προστατευθεί στην άμυνα, ενώ ο Κώστας Βασιλειάδης δύσκολα θα μπορέσει να ακολουθήσει στην περιφέρεια τον πιο εκρηκτικό Όντομ, χωρίς να αποκλείεται βέβαια κάποια στιγμή να χρειαστεί να το κάνει. Ο Λαρεντζάκης ωστόσο είναι αυτός που φαίνεται να έχει τις περισσότερες πιθανότητες για να αναλάβει αυτή τη δύσκολη αποστολή, όπως κάνει σταθερά από το ξεκίνημα της σεζόν , με τελευταίο παράδειγμα τον αγώνα για την Stoixinam.gr Basket League κόντρα στο Ρέθυμνο όταν "έπεσε" πάνω στον Ρόμπερτ Άρνολντ και περιόρισε την δράση του . Ο Όντομ βέβαια είναι πιθανότατα ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έχει κληθεί να μαρκάρει μέχρι στιγμής, όχι μόνο λόγω ταλέντου αλλά και λόγω της πλήρης ελευθερίας κινήσεων που έχει στην Σάσαρι για να δημιουργήσει για τον εαυτό του και τους συμπαίκτες του.

Ο Όντομ δεν είναι βέβαια ο μόνος παίκτης που χρειάζεται προσοχή. Η Σάσαρι διαθέτει έναν ακόμα παίκτη κλάσης, τον Σέρβο διεθνή πάουερ φόργουορντ Ντούσκο Σαβάνοβιτς (12.3 πόντοι ανά αγώνα στο Ιταλικό Πρωτάθλημα), ο οποίος επίσης θέλει προσοχή λόγω του μέσα-έξω παιχνιδιού του, αλλά και έναν χρησιμότατο ύψους 1.85 μέτρων πόιντ γκαρντ, τον Κροάτη Ροκ Στίπσεβιτς, ο οποίος φέτος έχει 11.3 πόντους μέσο όρο στο Ιταλικό Πρωτάθλημα με 42.9% στα τρίποντα. Οι τρεις τους ουσιαστικά αποτελούν και τις μεγαλύτερες πηγές κινδύνου για την ΑΕΚ, η οποία καλείται να τους περιορίσει στην επίθεση, αλλά και αν γίνεται να τους “φθείρει” με φάουλ στην άμυνα. Και εδώ είναι που πάλι ενδέχεται να φανούν χρήσιμοι οι Ούκιτς και Λαρεντζάκης.

Δεδομένου ότι κάποιος εκ των Όντομ ή Στίπσεβιτς θα κυνηγάει τον Ντίξον στην περιφέρεια, δεν αποκλείεται να δούμε έναν εκ των Ούκιτς ή Λαρεντζάκη να περνάει τον έτερο γκαρντ κοντά στο καλάθι προκειμένου να εκμεταλλευτεί η “Ένωση” το πιθανό μις-ματς, κουράζοντας παράλληλα έναν κομβικό παίκτη για την Σάσαρι. Τόσο ο Ούκιτς όσο και ο Λαρεντζάκης έχουν χρησιμοποιηθεί αρκετά εξάλλου από τον Γιούρι Ζντοβτς σε τέτοιες καταστάσεις φέτος και δεν θα έπρεπε να προκαλέσει έκπληξη αν χρησιμοποιηθούν και πάλι με αυτό τον τρόπο.

Όπως και να έχει, στην ΑΕΚ ξέρουν ότι πρέπει να βρουν έναν τρόπο να περιορίσουν τον Όντομ χωρίς να έχουν στην διάθεσή τους τον Ιβάνοβιτς. Και είναι δεδομένο ότι υπάρχει ένα πλάνο στο μυαλό του Γιούρι Ζντοβτς για αυτό, κάτι που βοηθείται και από το γεγονός ότι η “Ένωση” έχει το πιο “βαθύ” ρόστερ των τελευταίων χρόνων. Η συνέχεια, στο παρκέ...

Twitter @steflong85

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ