BASKETBALL CH. LEAGUE

Οι αφανείς ήρωες του Final Four του BCL

Οι αφανείς ήρωες του Final Four του BCL

Με το Final Four του BCL να έχει ολοκληρωθεί, το Sport24.gr παρουσιάζει την ομάδα κρούσης της ΑΕΚ στην διοργάνωση: Τους εθελοντές που φρόντισαν να βοηθήσουν όσο μπορούν σε μία πετυχημένη διοργάνωση.

Η διοργάνωση ενός Final Four μέσα σε 20 ημέρες δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η ΑΕΚ όμως κατάφερε να κάνει αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο: Όχι μόνο να φέρει εις πέρας την αποστολή της, αλλά και να κριθεί η διοργάνωση επιτυχημένη.

Την ίδια στιγμή που η ΑΕΚ προετοιμαζόταν για τους αγώνες, φτάνοντας τελικά στην κατάκτηση του τροπαίου, υπήρχε μία άλλη ομάδα κρούσης. Ήταν ένα σύνολο ανθρώπων που φρόντισαν ώστε το συγκεκριμένο Final Four να είναι πετυχημένο ως διοργάνωση, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Ήταν ένα σύνολο ανθρώπων που έκαναν πράγματα που άλλοι θεωρούν δεδομένα.

Ή οργανωτική επιτροπή και το γραφείο επικοινωνίας της ΑΕΚ χρειάστηκε να “τρέξουν” το δικό τους Final Four, δίνοντας τους δικούς τους τελικούς κάθε μέρα προκειμένου όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο (δημοσιογράφοι, φίλαθλοι, ομάδες) να έχουν ό,τι χρειαστούν στην διάθεσή τους. Σε αυτή την προσπάθειά τους είχαν την βοήθεια δέκα εθελοντών. Δέκα παιδιών που ήρθαν από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και σχολές δημοσιογραφίας και, υπό την εποπτεία της ΚΑΕ ΑΕΚ έκαναν ό,τι χρειαζόταν προκειμένου αυτό το τριήμερο να κυλήσει ομαλά.

Πρόκειται για τη Νεφέλη, τον Ιερόθεο, την Ιουλία, τη Νίκη, τον Βασίλη, τον Σίφη, τον Δημήτρη, την Κωνσταντίνα, την Σοφία και την Βάσω. Δέκα παιδιά με μπλε μπλουζάκια, τα οποία φρόντιζαν για ένα σωρό πράγματα: Από το να δώσουν οδηγίες σε κάποιον φίλαθλο ή δημοσιογράφο να βρει την θέση του, μέχρι να οδηγήσουν στη μικτή ζώνη τις ομάδες, να μοιράσουν τα στατιστικά της αναμέτρησης στο τέλος κάθε περιόδου και να ελέγξουν ότι όλα είναι καλά στην αίθουσα τύπου.

Τις ημέρες των αγώνων ερχόμασταν στις 12 το μεσημέρι και φεύγαμε στη 1 το βράδυ. Ήταν μία ωραία εμπειρία όμως” είπε ο Ιερόθεος, με τη Νίκη να συμπληρώνει: “ Είναι μία ιδιαίτερη εμπειρία για εμάς, επειδή αυτή η διοργάνωση μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε πώς λειτουργούν οι ομάδες και οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι. Το σύνολο της μπασκετικής ΑΕΚ μας αγκάλιασε και ζήσαμε ιδιαίτερες στιγμές”.

Τι έκαναν όμως τα παιδιά; “ Ό,τι μας ζητηθεί. Εδώ για παράδειγμα βρισκόμουν στις συνεντεύξεις τύπου, ενώ ήμουν και στην πρόβα της τελετής λήξης” αναφέρει η Ιουλία, με τη Νεφέλη να συμπληρώνει πως “ όλη αυτή η εμπειρία ήταν τρομερά ενδιαφέρουσα. Τα παιδιά που ήρθαμε από την Πάντειο προκύψανε από κλήρωση και είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε ωραία πράγματα”. Πόσο εύκολο είναι όμως να μένει ένας Έλληνας ψύχραιμος όταν παίζει ελληνική ομάδα; “ Δεν γίνεται να μην πανηγυρίσεις κάποια στιγμή, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να κάνεις την δουλειά σου” παραδέχεται ο Βασίλης, με τον Σίφη να αναφέρεται στην δυσκολία που υπάρχει όταν έπρεπε να δώσει οδηγίες σε παίκτη ομάδας που ηττήθηκε: “ Αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι, επειδή πρέπει να διαχειριστείς τα συναισθήματα ενός παίκτη που δεν έχει όρεξη. Εμείς όμως προσπαθούμε να κάνουμε την δουλειά μας”.

Είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε αθλητές και ομάδες με άλλη κουλτούρα και να πάρουμε πράγματα από αυτό” τόνισε ο Δημήτρης, με την Κωνσταντίνα να παραδέχεται πως “ μπορεί να συναντήσεις ιδιότροπους αθλητές, δημοσιογράφους ή μέλη αποστολής, αλλά εμείς προσπαθήσαμε να είμαστε έτοιμοι για αυτό”. Και όχι μόνο για αυτό, αφού καμία φορά οι φίλαθλοι μπορεί να ζητούσαν πράγματα, με την Σοφία να συμπληρώνει πως “ καμία φορά έτυχε να μας ρωτάνε κάποια πράγματα οι φίλαθλοι και εμείς προσπαθούσαμε να τους βοηθήσουμε και να τους καθοδηγήσουμε όσο μπορούσαμε. Κυρίως βέβαια ο ρόλος μας ήταν να βοηθάμε τους δημοσιογράφους και τις ομάδες”, με την Βάσω, η οποία ήταν και η “παλιά” της ομάδας, να συμπληρώνει αντί επιλόγου: “ Προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου, στο κομμάτι του ο καθένας, να φροντίσει ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά”.

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ