BASKETBALL CH. LEAGUE

Νίκη και διαφορά για την ΑΕΚ, 82-72 τη Λούντβιγκσμπουργκ

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÑÉÆÅÍ ËÏÕÍÔÂÉ×ÓÌÐÏÕÑÃÊ / CHAMPIONS LEAGUE / AEK - RIESEN LUDWIGSBURG (Eurokinissi Sports / ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÑÉÆÅÍ ËÏÕÍÔÂÉ×ÓÌÐÏÕÑÃÊ / CHAMPIONS LEAGUE / AEK - RIESEN LUDWIGSBURG (Eurokinissi Sports / ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ) EUROKINISSI SPORTS

Χάρη στο ξέσπασμά της στο τελευταίο πεντάλεπτο, η ΑΕΚ ανέτρεψε το σκορ απέναντι στη Λούντβιγκσμπουργκ, επικρατώντας της γερμανικής ομάδας στο ΟΑΚΑ (82-72). Μαζί κάλυψε το -5 της ήττας της στο παιχνίδι του α' γύρου και διατήρησε την απόστασή της από τη Σάσαρι, που την κυνηγά στην κατάταξη του ομίλου.

Για κάτι παραπάνω από τρία δεκάλεπτα, όλα έδειχναν... μαύρα για την ΑΕΚ. Στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα με την Λούντβιγκσμπουργκ όμως, ήρθαν τα πάνω κάτω, και μαζί η νίκη με +10 (82-72) που διατηρεί την "Ένωση" στην πρώτη τετράδα του ομίλου της.

Οι "κιτρινόμαυροι" βρέθηκαν στο -4 (62-66 στο 34'34''), πριν αναλάβει δράση ο Μίλαν Μιλόσεβιτς, ο οποίος έκανε τη διαφορά στα τελευταία μέτρα της κούρσας, πριν οι Μάικλ Ντίξον και Ντούσαν Σάκοτα βάλουν το κερασάκι στην τούρτα.

Έτσι, διατήρησαν τη διαφορά που τους χωρίζει από την πέμπτη θέση του ομίλου (βλ. Σάσαρι) και κάλυψαν το -5 της ήττας τους από τη γερμανική ομάδα στο παιχνίδι του α' γύρου.

Ο MVP

Για τρία δεκάλεπτα, ο Ντούσαν Σάκοτα έπαιζε μόνος του τη Λούντβιγκσμπουργκ. Ήταν ο μοναδικός που απειλούσε με συνέπεια το αντίπαλο καλάθι, αυτός που κρατούσε την ομάδα του σε επαφή με το σκορ. Ολοκλήρωσε, εν τέλει, τον αγώνα με 27 πόντους (7/10 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 4/4 βολές), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 λάθη σε 28'49'' συμμετοχής. Καθοριστικός ήταν επίσης στο φινάλε ο Μίλαν Μιλόσεβιτς, που έβαλε 8/11 πόντους στα τελευταία έξι λεπτά του αγώνα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Μέσα σε 4'52'' η ΑΕΚ πήγε από το -4 (62-66) στο +10 (80-70), τελειώνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι με το έμμεσο τρίποντο του Ντούσαν Σάκοτα στο 39'26''. Μαζί "αγκάλιασε" τον δεύτερο στόχο της, που ήταν η κάλυψη το -5 της ήττας της στη Γερμανία.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Το ποσοστό της "Ένωσης" από τα 6μ75 ήταν απογοητευτικό (5/32 - 21.7%), αλλά δεν στοίχισε κάτι. Ειδικά οι Κώστας Βασιλειάδης (0/5) και Τζαουάντ Ουίλιαμς (0/4) δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν καμία από τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν στο παιχνίδι.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το εντυπωσιακό ξεκίνημα της ΑΕΚ αρκούσε για να τη φέρει σε απόσταση ασφαλείας από τους φιλοξενούμενους. Δεν ήταν βέβαια μόνο το +12 (24-12) του α' δεκαλέπτου που έδινε την εντύπωση πως η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς θα "καθαρίσει" εύκολα το παιχνίδι, αλλά κυρίως η εικόνα της στο πίσω μέρος του παρκέ, εκεί όπου δεν έδινε σουτ υπό καλές προϋποθέσεις στη Λούντβιγκσμπουργκ.

Σταδιακά όμως αυτό άλλαξε, αφού ο Τζακ Κούλεϊ έκανε αισθητή την παρουσία του στο "βαμμένο". Ο σέντερ των φιλοξενούμενων πήρε μαζεμένες μπάλες, τις οποίες τελείωσε για να βοηθήσει την ομάδα του να κρατηθεί κοντά στο σκορ. Η διαφορά έπεσε στους έξι (36-30 στο 17'21''), αλλά ένα μίνι ξέσπασμα των γηπεδούχων έφερε το +11 (45-34) του ημιχρόνου, με τον Ντούσαν Σάκοτα (14π.) και τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη (8π.) να ηγούνται επιθετικά.

Η καλή εικόνα του α' μέρους διαγράφηκε μονομιάς στο γ' δεκάλεπτο, εκεί όπου οι παίκτες της "Ένωσης" σταμάτησαν να είναι συνεπείς στην άμυνα. Ο Τζακ Κούλεϊ συνέχισε να είναι ασταμάτητος, ο Κλιφ Χάμοντς μπήκε στην εξίσωση κι ήρθαν τα πάνω κάτω στο παιχνίδι. Το -4 (55-59) στο 30ο λεπτό ήταν μέγιστο πρόβλημα για την ΑΕΚ, που -πλην του Ντούσαν Σάκοτα- δεν είχε κάποιον παίκτη για να στηριχθεί επιθετικά.

Στα πρώτα τέσσερα λεπτά το σκηνικό παρέμεινε ίδιο, με το +4 (62-66 στο 34'34'') των φιλοξενούμενων να επιτείνει τον εκνευρισμό στο στρατόπεδο των "κιτρινόμαυρων". Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς ήταν όμως "εκεί" για να δώσει στην ομάδα του την "σπίθα" που χρειαζόταν προκειμένου να ανατρέψει τα δεδομένα. Με οκτώ (8) δικούς του πόντους, ριμπάουντ και ενέργεια έκανε τη διαφορά στην προσπάθεια της ομάδας του να πάρει τα ηνία.

Ένα τρίποντο του Ρόκο Λένι Ούκιτς (άμεσο) κι ένα του Ντούσαν Σάκοτα (έμμεσο) ήταν το κερασάκι στην τούρτα, με το +10 (80-70 στο 39'26'') να βάζει τέλος στο παιχνίδι. Η νίκη ήρθε με την ίδια διαφορά (82-72), με τους "κιτρινόμαυρους" να καλύπτουν το -5 της ήττας τους στη Γερμανία, πράγμα που αποτελεί τη δεύτερη κατάκτηση της βραδιάς για εκείνους.

Τα δεκάλεπτα: 24-12, 45-34, 55-59, 82-72.

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 7 (1), Ελονού 5 (5 ριμπ.), Σάκοτα 27 (3), Βασιλειάδης 4 (1/6 σουτ), Μιλόσεβιτς 11, Χαριτόπουλο, Ντίξον 8, Λαρεντζάκης 9 (1), Ιβάνοβιτς, Μαυροειδής 11, Ουίλιαμς.

ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ (Πάτρικ): Χάμοντς 6, Κότον 20 (1), ΜακΚρέι 2, Μάρτιν 8, Κρόφορντ 11, Μπουν, Τίμαν 2, Τόπερτ 3 (1), Λίζινγκ, Κούλεϊ 20 (8/10 διπ., 7 ριμπ.).

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ