BASKETBALL CH. LEAGUE

Με "περίπατο" στους "16" η ΑΕΚ, 75-54 τη Γιουβέντους

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE / ÁÅÊ - ÃÉÏÕÂÅÍÔÏÕÓ. (Eurokinissi Sports - ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ ÈÁÍÁÓÇÓ)
BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE / ÁÅÊ - ÃÉÏÕÂÅÍÔÏÕÓ. (Eurokinissi Sports - ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ ÈÁÍÁÓÇÓ) EUROKINISSI SPORTS

Δίχως να απειληθεί ιδιαίτερα, η ΑΕΚ πήρε τη νίκη απέναντι στη Γιουβέντους στο ΟΑΚΑ (75-54) και μαζί το εισιτήριο για τους "16" του Basketball Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μονακό. Ντεμπούτο για Μπραντ Νιούλεϊ, στο ΟΑΚΑ ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης.

Με συνοπτικές διαδικασίες, η ΑΕΚ επικράτησε εντός έδρας της Γιουβέντους (75-54) και εξασφάλισε την παρουσία της στους "16" του Basketball Champions League, όπου θα συναντήσει τη Μονακό. Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς έκανε το 2/2 απέναντι στη λιθουανική ομάδα , η οποία έχασε από νωρίς την επαφή με το σκορ και, παράλληλα, τις ελπίδες να κάνει την έκπληξη στο ΟΑΚΑ.

Τέσσερις παίκτες των "κιτρινόμαυρων" σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Μπραντ Νιούλεϊ να φοράει για πρώτη φορά τη φανέλα της "Ένωσης", έχοντας 1 ριμπάουντ και 1 φάουλ (με 0/1 δίπ.) σε 8'34'' παρουσίας στο παρκέ. Από τα επίσημα του ΟΑΚΑ παρακολούθησε την αναμέτρηση ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης , που θα κάνει το ντεμπούτο του το Σάββατο (25/2, 17:00) απέναντι στον ΠΑΟΚ για τη 19η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League.

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE / ÁÅÊ - ÃÉÏÕÂÅÍÔÏÕÓ. (Eurokinissi Sports - ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ ÈÁÍÁÓÇÓ)
BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE / ÁÅÊ - ÃÉÏÕÂÅÍÔÏÕÓ. (Eurokinissi Sports - ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ ÈÁÍÁÓÇÓ) EUROKINISSI SPORTS

O MVP

Ο Τσινεμέλου Ελονού ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στις δύο ρακέτες, αποτελώντας τον βασικό λόγο για τον οποίο η ΑΕΚ ξέφυγε από νωρίς στο σκορ. Με δικά του καλάθια και εκπληκτικές άμυνες, η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς έφτασε στο +16 της α' περιόδου, προβάδισμα που προστάτευσε μέχρι το τέλος. Σε 20'11'' παρουσίας στο παρκέ, ο σέντερ της "Ένωσης" είχε 14 πόντους (με 6/7 δίποντα, 2/2 βολές), 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος, 1 κλέψιμο και 4 κοψίματα!

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο γ' δεκάλεπτο, όπου η Γιουβέντους επιχείρησε να κάνει την τελική αντεπίθεσή της. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει φόρα από το β' δεκάλεπτο, με σκοπό να περιορίσουν ακόμη περισσότερο το προβάδισμα της "Ένωσης", αλλά δεν υπολόγιζαν στον Δημήτρη Χαριτόπουλο, ο οποίος έδωσε πολύτιμες λύσεις, ερχόμενος από τον πάγκο, για να βοηθήσει σημαντικά στο +17 (55-38) του 30ου λεπτού.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ένας από τους λόγους που έδωσαν το δικαίωμα στην ελπίδα στους "κόκκινους" ήταν το περιφερειακό σουτ της ΑΕΚ. Οι παίκτες του Γιούρι Ζντοβτς είχαν 5/9 τρίποντα στην α' περίοδο (για το +16), αλλά από εκεί κι έπειτα είχαν μόλις 5/20 τρίποντα. Είναι χαρακτηριστικό πως στη β' περίοδο, όπου άρχισαν να "ροκανίζουν" τη διαφορά οι φιλοξενούμενοι, οι "κιτρινόμαυροι" δεν βρήκαν τον στόχο από τα 6μ75 (0/7 τρίποντα).

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το παιχνίδι με το πόδι στο γκάζι, δείχνοντας διάθεση να "καθαρίσει" από νωρίς με την πρόκριση. Το +1 της νίκης στη Λιθουανία δεν την εξασφάλιζε άλλωστε. Οι παίκτες του Γιούρι Ζντοβτς έφτασαν δίχως ιδιαίτερα προβλήματα στο +16 (25-9), μετρώντας 5/9 τρίποντα και διπλάσια ριμπάουντ (12 έναντι 6), τη στιγμή που αυτοί της Γιουβέντους είτε έβρισκαν σίδερο (4/13 σουτ) είτε έκαναν λάθος (6).

Η διαφορά έφτασε μέχρι το +20 (33-13 στο 12'45'') με τον Μάικλ Ντίξον να δίνει τον δικό του ρυθμό στην επίθεση, αλλά από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι "κόκκινοι" επέβαλαν τα δικά τους "θέλω" στο παρκέ του ΟΑΚΑ -μέχρι την ανάπαυλα. Περιορίζοντας αισθητά τη δημιουργία των γηπεδούχων (με άμυνα ζώνης), πλησίασαν μέχρι το -10 (37-27), με τα 0/7 τρίποντα των παικτών της "Ένωσης" να αποτελούν... σύμμαχο στις προσπάθειες ανατροπής του σκορ. Είναι χαρακτηριστικό πως στη β' περίοδο η Γιουβέντους κυριάρχησε στα ριμπάουντ (17 έναντι 7), την ώρα που ο Κώστας Βασιλειάδης σημάδευε διαρκώς εκτός στόχου (1/5 τρίπ. στο ημίχρονο).

Μόλις οι παίκτες επέστρεψαν στο παρκέ από τα αποδυτήρια, η κατάσταση στο παρκέ του ΟΑΚΑ έμοιαζε σε μεγάλο βαθμό με αυτή της α' περιόδου. Το προβάδισμα των "κιτρινόμαυρων" δεν έπεσε σε μονοψήφια επίπεδα, ο Ντούσαν Σάκοτα με τον Μάικλ Ντίξον... πήραν το όπλο τους και κάπου εκεί "τελείωσαν" το παιχνίδι -μαζί την υπόθεση "πρόκριση". Η διαφορά ξέφυγε στο +17 (55-38) με την ολοκλήρωση της γ' περιόδου, πράγμα που μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τα τελευταία μέτρα της κούρσας.

Η ΑΕΚ έφτασε, εν τέλει, στη νίκη με +21 (75-54) για να εξασφαλίσει την παρουσία της στους "16" του Basketball Champions League, όπου την περίμενε εδώ και καιρό η Μονακό. Το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων θα γίνει στο ΟΑΚΑ (28/2), για να ακολουθήσει ο επαναληπτικός στο Μονακό (8/3).

Τα δεκάλεπτα: 25-9, 37-27, 55-38, 75-54.

ΑΕΚ: Ούκιτς 3 (0/6 δίπ., 1/4 τρίπ.), ΜακΓκραθ 8 (1), Ελονού 14 (6/7 δίπ., 4 κοψ.), Σάκοτα 10 (2), Βασιλειάδης 9 (0/4 δίπ., 3/7 τρίπ.), Χαριτόπουλος 11 (4/4 δίπ., 1/1 τρίπ.), Ντίξον 14 (2), Λαρεντζάκης 2 (0/3 τρίπ.), Νιούλεϊ, Μαυροειδής 2, Σκουλίδας, Τσαλμπούρης 2.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Ντιγκς 10, Πάρκερ, Μπιτσκάουσκις 3, Σιρουταβίτσιους 7 (1), Μπεστ 4, Τσεπουκάιτις 9 (8 ριμπ.), Σαλένγκα 3 (1), Βασίλιους 3, Γκάλντικας 11, Σούλσκις 4 (1/10 δίπ., 11 ριμπ.).

Δείτε τα higlights της αναμέτρησης

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ