BASKETBALL CH. LEAGUE

Μανωλόπουλος: "Το πρώτο δεκάλεπτo μας σκότωσε"

BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΤΡΙΚΑΛΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ /  EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΤΡΙΚΑΛΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος στάθηκε μετά την ήττα της ΑΕΚ από την Εστουδιάντες στο κάκιστο πρώτο δεκάλεπτο της ομάδας, ενώ βρήκε θετικά στην αντίδραση της ομάδας του.

Το άσχημο ξεκίνημα στο παιχνίδι της ΑΕΚ ήταν αυτό που της στοίχισε και τη νίκη στον αγώνα με την Εστουδιάντες σύμφωνα με τον προπονητή της, Σωτήρη Μανωλόπουλο.

Το 15-31 της πρώτης περιόδου έβαλε την ΑΕΚ σε ρόλο... κυνηγού, με αποτέλεσμα να έρθει τελικά και η ήττα με 79-87, με τον Έλληνα τεχνικό να δηλώνει σχετικά με τον αγώνα: Δεν έχω να πω πολλά για το πιαχνίδι. Το πρώτο δεκάλεπτo μας σκότωσε. Δεν κάναμε τίποτα βάσει σχεδίου. Τίποτα δεν δούλεψε. Δεν είχαμε την ενέργεια και την ένταση που χρειαζόταν στο ξεκίνημα. Στα υπόλοιπα 30 λεπτά οι παίκτες έδειξαν χαρακτήρα, πάλεψαν και ανατρέψαμε το σκορ και θα μπορουσαμε να κερδίσουμε. Είναι κακή ήττα και πρέπει να την καλύψουμε στην συνέχεια".

Ο τεχνικός της ΑΕΚ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός ότι το άσχημο ξεκίνημα στους αγώνες τείνει να γίνει συνήθεια για την "Ένωση", τονίζοντας οτι αυτο πρέπει να αλλάξει: Για κάποιο λόγο υπάρχει μεγάλη αυτοπεποίθηση, ότι είμαστε πολύ καλή ομάδα και ίσως αυτός είναι ένας λόγος που δεν μπαίνουμε δυνατά στο παιχνίδι. Θεωρώ ότι δεν έχομε αποδείξει τίποτα. Έχουμε τις δυνατότητες, αλλά πρέπει να βάλουμε το κεγάλι κάτω, να δουλέψουμε κάθε μέρα και από εκεί θα ξεκινήσουμε.

Η Εστουδιάντες είναι μία γεμάτη ομάδα, πιο έτοιμη από εμάς, που έχει έμπειρους παίκτες. Σϊγουρα θα αντιδρούσε. Ένας λόγος που δεν είχαμε δυνάμεις στο τέλος ήταν ότι παίξαμε για αρκετή ώρα με ανορθόδοξο σχήμα (σ.σ με τον Τζέιμς σε θέση σέντερ), για το οποίο δεν είμαστε 100% έτοιμοι να παίξουμε Έπρεπε να το κάνουμε όμως για να γυρίσουμε το παιχνίδι, αλλά δεν είχαμε επιλογές στην επίθεση, η οποία ήταν στατική. Δεν είχαμε δημιουργία, για αυτό είχαμε 10 ασίστ, ενώ συνήθως έχουμε πολύ περισσότερες".

Ο Δημήτρης Μαυροειδής στάθηκε και αυτός στο κακό ξεκίνημα της ΑΕΚ: " Είχαμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Δεν ξεκινήσαμε καλά, ειδικά στην πρώτη περίδοο. Κάναμε εύκολα λάθη, που οδήγησαν σε αιφνιδιασμούς, με την Εστουδιάντες να ξεφεύγει στο σκορ. Προσπαθήσαμε στην συνέχεια να ανατρέψουμε το παιχνίδι. Δεν ήμασταν 100% έτοιμοι. Καλύτερα που ήρθε τώρα αυτή η ήττα παρά αργότερα. Συνεχίζουμε. Θα παλέψουμε στην συνέχεια για να καλύψουμε αυτή την ήττα.

Σίγουρα είναι θετικό που επιστρέψαμε από το -19, αλλά εμείς θα κοιτάξουμε τα αρνητικά μας. Γενικά ξεκινάμε άσχημα, μπαίνουμε χαλαροί και νωχελικοί στο παρκέ και η άλλη ομάδα το εκμεταλλεύεται. Εμείς όμως πρέπει να δείχνουμε όταν μπαίνουμε στο παρκέ ότι κάνουμε κουμάντο και ότι δεν θα κερδίσει κανείς στην έδρα μας".

Ο τεχνικός της Εστουδιάντες, Σάλβα Μαλντονάδο, δήλωσε από την πλευρά του: " Ήταν καλό παιχνίδι για εμάς. Κυριαρχήσαμε στο μεγαλύτερο μέρος του. Στο δέυτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μας πίεσε πολύ, αλλά προσπαθήσαμε να απαντήσουμε και τελικά κερδίσαμε. Παίξαμε με προσωπικότητα. Είμαι χαρούμενος που είχαμε αυτο το αποτέλεσμα κόντρα σε έναν δυνατό και δύσκολο αντίπαλο. Ξέρουμε πόσο δύσκολος είναι ο όμιλός που βρισκόμαστε και είμαι σίγουρος ότι η ΑΕΚ θα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις όταν τελειώσει η φάση των ομίλων".

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ