BASKETBALL CH. LEAGUE

Μάνι Χάρις: Μια τριάδα αγώνων βγαλμένη από το ΝΒΑ

BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Όταν η ΑΕΚ περίμενε τον Μάνι Χάρις να τελειώσει τις υποχρεώσεις του στην Κίνα, ήξερε ότι στο πρόσωπό του θα βρει τον ηγέτη που θα την οδηγήσει ψηλά. Και τα τελευταία τρία ματς του Αμερικανού είναι ματς για όσκαρ.

Στα 28 του, λίγους μήνες πριν τα 29α γενέθλιά του, ο Μάνι Χάρις δεν μπορεί να αισθάνεται ευχαριστημένος με αυτά που έχει καταφέρει, αλλά κυρίως με αυτά που ΔΕΝ έχει καταφέρει στην επαγγελματική του καριέρα. Ο Αμερικανός φόργουορντ δεν έγινε draft, δεν έκανε καριέρα στο ΝΒΑ, βρέθηκε μεταξύ G-League, Ουκρανίας, Τουρκίας, Κίνας και το περασμένο καλοκαίρι στο στόχαστρο της ΑΕΚ που τον περίμενε να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στην Άπω Ανατολή, ώστε να τον βάλει στο ρόστερ της και μαζί του να κοιτάξει την κορυφή.

Σε 14 αγώνες στην Ευρώπη, ο Χάρις έχει 18.3 πόντους, 5.4 ριμπάουντ, 2.7 ασίστ, 2.1 κλεψίματα και 18.6 μονάσες στο σύστημα αξιολόγησης ανά αγώνα. Σε 16 αγώνες στην Stoiximan.gr Basket League μετρά 12 πόντους, 4.7 ριμπάουντ και 2 ασίστ ανά 25 λεπτά συμμετοχής. Στον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, απέναντι στον Ολυμπιακό, ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 17 πόντους. Στα μεγάλα ματς ήταν πάντα εκεί, όμως οι αριθμοί του στους τελευταίους τρεις ευρωπαϊκούς αγώνες είναι πραγματικά μαγικοί.

Απέναντι στην Μπαϊρόιτ (ματς που έδωσε στην ΑΕΚ την πρόκριση στις 16 κορυφαίες ομάδες του Basketball Champions League) και την Νίμπουρκ σε ΟΑΚΑ και Τσεχία, ο Χάρις έδωσε ρεσιτάλ και δικαίωσε όσους τον επέλεξαν και όσους τον περίμεναν.

Δείτε τους αριθμούς του σε αυτά τα τρία ματς και θα καταλάβετε:

84 πόντοι

με

23/38 δίποντα

6/14 τρίποντα

20/24 βολές

17 ριμπάουντ

15 ασίστ

9 κλεψίματα

1 λάθος (!!!)

97 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης

σε 103 λεπτά συμμετοχής

Απέναντι στη Νίμπουρκ , το βράδυ της Τετάρτης 14 Μαρτίου 2018, ο Χάρις έβαλε 28 πόντους στο δεύτερο μέρος για να ξεκινήσει την αντεπίθεση της ΑΕΚ που βρισκόταν σε ρόλο κυνηγού και τελικά επικράτησε με το +11 που χρειαζόταν. Κράτησε όρθιους τους κιτρινόμαυρους, δείχνει άλλος παίκτης από τη μέρα που αποκτήθηκε ο Κέβιν Πάντερ καθώς οι χώροι είναι περισσότεροι για εκείνον και πλέον μένει να δούμε αν στα επόμενα 80 λεπτά μπόρεί να συνεχίσει στις ίδιες στροφές για να φτάσει η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα στο Final Four της διοργάνωσης, ένα Final Four που θα διοργανώσει η ίδια.

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ