BASKETBALL CH. LEAGUE

Λαρεντζάκης: "Εμείς πιστεύαμε συνέχεια, εσείς απ' έξω δεν πιστεύατε"

CHAMPIONS LEAGUE / ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης παρουσιάστηκε ενθουσιασμένος κατά την άφιξη της αποστολής της ΑΕΚ στην Αθήνα, μιλώντας για την πίστη που υπήρχε εντός της ομάδας για την ανατροπή στην Τσεχία και τον χαρακτήρα της.

Η άφιξη της αποστολής της ΑΕΚ είχε πολλές... αγκαλιές και λουλούδια , την επομένη της θριαμβευτικής πρόκρισης στους "8" του Basketball Champions League. Οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα αποθεώθηκαν από περίπου είκοσι φίλους της ομάδας που τους περίμεναν στο "Ελευθέριος Βενιζέλος", με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να μιλάει στην κάμερα της NOVA για τον άθλο που πέτυχε η ομάδα του απέναντι στην Νίμπουρκ .

Τον άθλο της νίκης +11, όταν το παιχνίδι ήταν στο "Χ" με περίπου τρία λεπτά για το τέλος.

" Εμείς συνέχεια το πιστεύαμε, εσείς απ' έξω ποτέ δεν πιστεύατε. Δεν πιστεύατε ότι θα κατακτήσουμε το Κύπελλο, ότι θα προκριθούμε στην Τσεχία. Εμείς το πιστεύαμε από την αρχή. Κοιτάμε κάθε φορά να τα καταφέρουμε, αυτός είναι ο στόχος. Μέχρι στιγμής έχουμε όμως αποδείξει ότι τα πάμε καλά και βήμα με το βήμα ανεβαίνουμε και αποδεικνύουμε πράγματα", ήταν η πρώτη τοποθέτηση του διεθνούς γκαρντ, ο οποίος πρόσθεσε:

" Έχουμε μια μεγάλη τύχη και ένα άστρο, αλλά και εμείς είμαστε εκεί στα μεγάλα παιχνίδια και τα "must win" και βγάζουμε χαρακτήρα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί αυτά είναι τα μεγάλα παιχνίδια είναι που μένουν και σε χαρακτηρίζουν".

Όσο για τον επόμενο αντίπαλο, την Στρασμπούρ, σημείωσε ότι " είναι μια πολύ καλή ομάδα, με ποιοτικούς παίκτες. Την ξέρουμε την Στρασμπούρ και μας ξέρει, θα δούμε τα λάθη που κάναμε σε εκείνα τα δύο ματς που χάσαμε από αυτούς. Είναι δύο παιχνίδια μακριά από το Final Four, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό".

ΣΑΚΟΤΑ: "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΡΑΪΔΑ, ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ"

Από μέρους του, ο Ντούσαν Σάκοτα σημείωσε πως " αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση, ο μεγαλύτερος στόχος που είχαμε βάλει για φέτος. Κι η διοίκηση, κι ο κόσμος κι εμείς το θέλουμε πάρα πολύ. Προέχει ένας σπουδαίος αντίπαλος όμως, που μας κέρδισε φέτος δύο φορές. Αυτή τη φορά θα είμαστε πιο έτοιμοι και με μεγαλύτερο κίνητρο για να πάμε πιο μακριά".

Σε ερώτηση για το γεγονός πως εδώ και δύο μήνες όλα δείχνουν να λειτουργούν υπέρ της ΑΕΚ κι αν υπάρχει μια καλή νεράιδα, που την προστατεύει, απάντησε πως " δεν είναι νεράιδα, είναι ο χαρακτήρας των παιδιών. Το έχω ξαναπεί ότι αυτή η ομάδα όποτε στήθηκε στον τοίχο, αντιδρούσε με μεγάλη νίκη. Το έχουμε κάνει αρκετές φορές φέτος. Στην ΑΕΚ έχουμε συνηθίσει να παίζουμε και να θεωρούμαστε το φαβορί, δικαίως γιατί η ομάδα είναι πολύ καλή".

Ενώ πρόσθεσε: " Η όρεξη δεν ήταν ποτέ θέμα σε αυτή την ομάδα. Όποιος έβλεπε τις προπονήσεις μας, θα το έβλεπε ότι είχαμε πάντα μεγάλη όρεξη. Το θέμα είναι τα σκαμπανεβάσματα, το οποίο βέβαια είναι λογικό γιατί πρόκειται για μια φρέσκια ομάδα. Το πιο σημαντικό είναι ο χαρακτήρας, αυτό μένει. Αυτός θα μας πηγαίνει πάντα μακριά".

Τέλος, αναφορικά με τη μονομαχία απέναντι στην Στρασμπούρ για τα προημιτελικά του Basketball Champions League, σημείωσε πως " μάς έχουν χαρακτηρίσει τους βασιλιάδες των ανατροπών. Θα προτιμούσαμε βέβαια μια φορά να κερδίσουμε ή να προκριθούμε χωρίς μια μυθική ανατροπή (γελάει). Αυτή τη φορά είναι σημαντικό να έχουμε εμείς τον έλεγχο του αγώνα, να μην τους επιτρέψουμε να βρουν ρυθμό, ειδικά με τους κοντούς τους. Η Στρασμπούρ είναι μια πολύ καλά οργανωμένη και ταλαντούχα ομάδα".

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ