BASKETBALL CH. LEAGUE

Η ώρα του Φάλκερ

Η ώρα του Φάλκερ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η απουσία του Δημήτρη Μαυροειδή αφήνει τον Ράνταλ Φάλκερ (σχεδόν) μόνο του στην θέση του σέντερ. Και αυτή είναι η ευκαιρία του να αποδείξει την χρησιμότητά του στην ΑΕΚ.

Τα πράγματα δεν έχουν ξεκινήσει ακριβώς ιδανικά για τον Ράνταλ Φάλκερ στην ΑΕΚ. Ο Αμερικανός σέντερ ήρθε για να αντικαταστήσει τον Τζος Όουενς περίπου 10 ημέρες μετά την έναρξη της σεζόν, με την προοπτική να προσφέρει όλα όσα ΔΕΝ πρόσφερε ο προκάτοχός του: Καλή άμυνα, ριμπάουντ και ένα-δύο εύκολα καλάθια. Προς το παρόν ωστόσο αυτό δεν έχει συμβεί.

Μία ίωση που τον κράτησε δέκα ημέρες έξω και ένας τραυματισμός που τον άφησε σχεδόν άλλες δύο εβδομάδες μακριά από τα παρκέ δεν άφησαν τον Φάλκερ να βρει ρυθμό μέχρι στιγμής. Αυτό ωστόσο είχε ως αποτέλεσμα να... τραβάει κουπί μόνος του ο Δημήτρης Μαυροειδής στην θέση του σέντερ, παίρνοντας βοήθειες και από τους δύο πάουερ φόργουορντ της ομάδας, Μίλαν Μιλόσεβιτς και Τζαουάντ Ουίλιαμς και λιγότερο από τον έμπειρο Δημήτρη Χαριτόπουλο και τον νεότερο Γιώργο Τσαλμπούρη. Αυτές όμως δεν γίνεται να είναι μόνιμες λύσεις. Η μόνιμη λύση έπρεπε να είναι ο Φάλκερ, ο οποίος επέστρεψε στην δράση την περασμένη εβδομάδα και ακόμα... ψάχνεται, κάτι λογικό.

Πλέον ωστόσο η ΑΕΚ δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει να βρει πατήματα ο Αμερικανός σέντερ. Με τον Μαυροειδή να μην ταξιδεύει στην Πολωνία για τον σημερινό (29/11) αγώνα με Ζιέλονα Γκόρα για την 7η αγωνιστική του Basketball Champions League, ο Φάλκερ καλείται να βγει μπροστά.

Να δείξει τι μπορεί να κάνει

Η ώρα του Φάλκερ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY


Ο Φάλκερ έχει ακούσει πολλά από τότε που ήρθε. Του έχει ασκηθεί σκληρή – έως και άδικη μερικές φορές – κριτική, με τους περισσότερους να ξεχνούν ότι ήρθε χωρίς να έχει αγωνιστικό ρυθμό και λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισε δεν έχει καταφέρει καλά-καλά να κάνει δύο συνεχόμενες εβδομάδες προπόνηση με τους συμπαίκτες του. Για καλή τύχη του Αμερικανού, ο προπονητής της ομάδας, Γιούρι Ζντοβτς, τον έχει στηρίξει δημόσια. Τώρα όμως ο Σλοβένος τεχνικός έχει την απαίτηση από αυτόν να αρχίσει σιγά-σιγά να τον δικαιώνει μέσα στο παρκέ, αρχής γενομένης από τον αγώνα με τη Ζιέλονα Γκόρα.

Ο Φάλκερ οφείλει πλέον να ξεκινήσει να δικαιώνει τις προσδοκίες που υπήρχαν από αυτόν όταν αποκτήθηκε. Οφείλει να γίνει ο βράχος στην άμυνα της ΑΕΚ, αλλά και να αρχίσει να βάζει τη μπάλα στο καλάθι. Σίγουρα η “Ένωση” δεν τον πήρε για να σκοράρει, αφού γενικώς είναι μία ομάδα που στηρίζεται περισσότερο στην δημιουργία των περιφερειακών της. Με τον Μαυροειδή όμως εκτός δράσης ο Αμερικανός σέντερ πρέπει να προσφέρει λύσεις και στην άλλη πλευρά του παρκέ.

Ο τραυματισμός του άλλοτε διεθνή Έλληνα σέντερ δίνει μία μεγάλη ευκαιρία στον Φάλκερ για να δείξει ότι δεν έχουν κάνει λάθος στην ΑΕΚ που τον επέλεξαν και τον στηρίζουν από την πρώτη μέρα που ήρθε. Είναι η ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να εξελιχθεί στον... Κάιλ Χάινς της “Ένωσης” και να καταθέσει στο παρκέ μερικά από τα διαπιστευτήριά του που τον βοήθησαν την σεζόν 2013/14 να αναδειχθεί “Καλύτερος ξένος παίκτης” του Γαλλικού Πρωταθλήματος. Θα αρπάξει την ευκαιρία; Η απάντηση σε μερικές ώρες...

Twitter @steflong85

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ