ΜΠΑΣΚΕΤ

Απαγόρευση στη FIBA να επιβάλει ποινές

Απαγόρευση στη FIBA να επιβάλει ποινές

Δικαστήριο του Μονάχου αποδέχθηκε το αίτημα της Euroleague που ζητά την μη επιβολή κυρώσεων από την FIBA, καθιστώντας παράνομη οποιαδήποτε ποινή σε ομοσπονδίες, εθνικές ομάδες ή συλλόγους.

Απόφαση δικαστηρίου του Μονάχου απαγορεύει στη FIBA και τη FIBA Europe να αποβάλλουν τις ομάδες που θα προτιμήσουν να συμμετάσχουν στο Eurocup.

Κατ' επέκταση "όποια εθνική ομάδα έχει ήδη προκριθεί στις διοργανώσεις της FIBA και της FIBA Europe δεν κινδυνεύει με αποβολή, ως αποτέλεσμα της απόφασης ομάδας που συμμετέχει στην εθνική λίγκα να παίξει στην Εuroleague ή το Eurocup".

Η ανακοίνωση της Ευρωλίγκας αναφέρει πως η απόφαση πηγάζει από τις απειλές και πιέσεις που η FIBA και η FIBA Europe ασκούν κατ’ επανάληψη στους συλλόγους και τις εγχώριες λίγκες που αποφάσισαν να λάβουν μέρος στις διοργανώσεις της Euroleague (Ευρωλίγκα και Eurocup).

Η απόφαση του δικαστηρίου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "οποιαδήποτε ποινή, άμεση ή έμμεση, απειλή τιμωρίας και άσκηση πίεσης στους συλλόγους να ενεργήσουν κόντρα στη θέλησή τους θα συνιστά παραβίαση της απόφασης του δικαστή".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ