ΜΠΑΣΚΕΤ

Από το μπάσκετ στο Football το μεγαλύτερο ταλέντο της Αυστραλίας!

Από το μπάσκετ στο Football το μεγαλύτερο ταλέντο της Αυστραλίας!

Ο Τομ Φούλαρτον, αρχηγός και καλύτερος παίκτης της Αυστραλίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U17 του 2016, αποφάσισε να αλλάξει άθλημα και από τη νέα σεζόν αντί για μπάσκετ θα παίζει Αυστραλιανό Football!

Το μπάσκετ της Αυστραλίας μόλις έχασε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του και ο λόγος είναι το... Αυστραλιανό Football! Ο Τομ Φούλαρτον (19 χρονών, 2.00 μέτρα), ο οποίος θεωρείτο ο καλύτερος παίκτης της γενιάς του στην χώρα του, αποφάσισε να αλλάξει άθλημα και να ασχοληθεί με το δημοφιλέστερο σπορ στην χώρα του, σοκάροντας πολύ κόσμο!

Ο Φούλαρτον ήταν ο αρχηγός και καλύτερος παίκτης των Αυστραλών πριν από δύο χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U17 της Ισπανίας, έχοντας σε εκείνο το τουρνουά 14.1 πόντους, 6.1 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο μέσο όρο.

Την διετία που ακολούθησε εντάχθηκε στο ρόστερ των Brisbane Bullets, έχοντας την σεζόν που ολοκληρώθηκε μόλις 2 πόντους μέσο όρο σε 4.7 λεπτά συμμετοχής, παίρνοντας μέρος μόλις σε 7 αγώνες. Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι τον απογοήτευσε και ξέροντας ότι δεν είχε και πολλές επιλογές - αφού το πρωτάθλημα της Ωκεανίας αποτελείται από μόλις 8 ομάδες - αποφάσισε να αλλάξει άθλημα και να ενταχθεί στους Bribane Lions!

Το Αυστραλιανό Football δεν είναι κάτι καινούριο για τον Φούλαρτον. Όταν ήταν μικρότερος είχε καταφέρει να κληθεί στην αντίστοιχη εθνική ομάδα, ωστόσο στα 15 του χρόνια αποφάσισε ότι του ταίριαζε περισσότερο το μπάσκετ. Στα 19 του χρόνια όμως άλλαξε γνώμη, έχοντας μεταξύ άλλων στο μυαλό του ότι θα έχει υψηλότερες οικονομικές απολαβές, σοκάροντας τον μπασκετικό κόσμο.

Αξίζει να αναφερθεί πάντως ότι ο Φούλαρτον δεν είναι ο πρώτος Αυστραλός παίκτης που αποφάσισε να αλλάξει άθλημα σε σχετικά μεγάλη ηλικία. Πριν από δύο χρόνια το ίδιο είχε κάνει και ο Χιου Γκρίνγουντ, ο οποίος επέστρεψε στην Αυστραλία μετά το τέλος των σπουδών του στις ΗΠΑ, αποφασίζοντας τότε στα 24 του χρόνια να παίξει Αυστραλιανό Football, φτάνοντας μία ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος την σεζόν 2016/17!

Στο VIDEO που παρατίθεται μπορείτε να δείτε μερικές από τις καλύτερες στιγμές του Φούλαρτον από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U17 του 2016 στην Σαραγόσα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ