ΜΠΑΣΚΕΤ

Από την Ισπανία στην εθνική Αιγύπτου ο Ορένγκα!

Από την Ισπανία στην εθνική Αιγύπτου ο Ορένγκα!

Ο Χουάν Αντόνιο Ορένγκα υπέβαλε την παραίτηση του μετά τον πρόωρο αποκλεισμό της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014. Έπειτα από 2 χρόνια, ο Ισπανός κόουτς επιστρέφει στους πάγκους για την εθνική Αιγύπτου.

Δυο ημέρες μετά τον αιφνίδιο (όσο αιφνίδιος μπορεί να είναι) αποκλεισμό της Ισπανίας από τη Γαλλία, στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Χοσέ Λουίς Σάεθ είχε πει πως δεν πρόκειται να πάρει κάποια απόφαση, πριν ερευνηθούν εις βάθος τα αίτια αυτής της αποτυχίας.

Ο Χουάν Αντόνιο Ορένγκα δεν περίμενε αυτά τα αποτελέσματα. Για την ακρίβεια, πρόλαβε τις εξελίξεις, υποβάλλοντας την παραίτηση του από τον πάγκο των Ισπανών. Όπως εξήγησε " η ομοσπονδία έχει ένα πολύ ωραίο πλάνο για το μέλλον και δεν θέλω να αποτελέσω το πρόβλημα. Προτιμώ να γίνω η λύση και για αυτό παραιτήθηκα. Ως προπονητής ξέρω ποιες είναι οι ευθύνες μου, όπως και ξέρω να τις αναλαμβάνω".

Η συνέχεια γνωστή. Ο Σέρτζιο Σκαριόλο ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της "φούρια ρόχα" και οδήγησε τους Ίβηρες στο τρίτο χρυσό στα τελευταία τέσσερα Ευρωμπάσκετ.

Έπειτα από δυο χρόνια, λοιπόν, ο Ορένγκα επιστρέφει στους πάγκους για λογαριασμό της εθνικής Αιγύπτου, η οποία κατέλαβε την πέμπτη θέση στο τελευταίο Παναφρικανικό πρωτάθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ