ΜΠΑΣΚΕΤ

Από prospect, κατηγορούμενος για βιασμό

Από prospect, κατηγορούμενος για βιασμό

Ο Chris Jones είχε ξεκινήσει τα 24 από τα 26 ματς του Louisville, με τον Rick Pitino να του έχει εμπιστευτεί... τη δουλειά. Ώσπου την Κυριακή (22/2) προέκυψε ένταλμα σύλληψης του 22χρονου, με την κατηγορία του βιασμού.

Ο Chris Jones είχε όλον τον κόσμο στα πόδια του, ώσπου... αποφάσισε να τον πατήσει, μαζί και κάθε πιθανότητα να φτιάξει τη ζωή του, στο εγγύς μέλλον.

Μέχρι πρότινος, ήταν γκαρντ σε ένα από τα πιο ιστορικά (και παραδοσιακά, υπό την όποια έννοια) κολέγια των ΗΠΑ, το Louisville. Πλέον, είναι κατηγορούμενος για βιασμό και σοδομισμό. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ένας από φερόμενα ως θύματα του ήταν 19 χρόνων και το άλλο 20.

Την Κυριακή (22/2) οι άρχοντες στο πανεπιστήμιο του, έμαθαν πως υπάρχει ένταλμα σύλληψης για τον φοιτητή τους (μετά τις καταγγελίες που του απηύθυναν δυο γυναίκες, το βράδυ του Σαββάτου 21/2) και αυτομάτως τον έθεσαν εκτός προγράμματος.

Όπως γράφει η Courier-Journal " στο ένταλμα αναφερόταν πως ένα από τα θύματα, που νοσηλευόταν, αναγνώρισε ως υπεύθυνο για το βιασμό της, τον Jones". Ο δικηγόρος του διαβεβαίωσε τους πάντες πως την Πέμπτη (26/2) θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου, όπου δήλωσε "αθώος" και πλήρωσε 25.000 ως εγγύηση, ενώ του επιβλήθηκε ο κατ' οίκον περιορισμός. Δηλαδή, ο περιορισμός στο ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει από την Κυριακή "γιατί άφησε το πρόγραμμα, προκειμένου να αφοσιωθεί στην υπόθεση", δήλωσε ο εκπρόσωπος του.

Ο Jones είχε τιμωρηθεί από τον κόουτς Rick Pitino, στις 17 Φεβρουαρίου, πριν το ματς με το Syracuse. Εκείνη την περίοδο, προέκυψε καταγγελία από πρώην σύντροφο του, στην οποία αναφερόταν πως τις έστειλε απειλητικά μηνύματα στο κινητό. Ακολούθως, το πρώην ζευγάρι συναντήθηκε ενώπιον του κοσμήτορα και υποσχέθηκαν να μείνουν ο ένας μακριά από τον άλλον.

Ο 23χρονος γκαρντ επέστρεψε στην ομάδα και έπαιξε το περασμένο Σάββατο, με το Miami, ώσπου προέκυψε το νέο κατηγορητήριο, συν η παραβίαση του ωραρίου που του είχε επιβάλει ο Pitino -έπρεπε να είναι στο δωμάτιο του, έως τις 11.00.

Μέχρι να προκύψουν όλα αυτά, ήταν starter στα 24 από τα 26 ματς των Cardinals και είχε 13.7π., 4 ριμπ. και 3.6 ασίστ, ανά αγώνα.

"Δυστυχώς, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, από το να προχωρήσουμε", δήλωσε ο Pitino, προσθέτοντας πως "έχεις τους παίκτες σαν παιδιά σου και δεν σου αρέσει να τους βλέπεις να πληγώνονται. Αλλά, έχουν την υποχρέωση να κάνουν τα σωστά πράγματα. Εκείνος, δεν τα έκανε και τώρα πρέπει να συνέλθει και να συνεχίσει τη ζωή του".

Σήμερα (26/2) το κολέγιο εξέδωσε ανακοίνωση Τύπου, στην οποία αναφέρεται ότι "σ τις 17/2, ενώ ήμασταν σε ομαδικό δείπνο, ο κόουτς Pitino ενημερώθηκε για το μήνυμα που έστειλε ο Chris Jones. Αμέσως, έφυγε από το τραπέζι και τιμωρήθηκε από την ομάδα. Το θέμα έφτασε στους υπεύθυνους του Louisville και ο Chris παρέδωσε το τηλέφωνο του, ενώ του επετράπη η επιστροφή στην ομάδα, στις 19/2 με πολύ αυστηρά πειθαρχικά μέτρα. Μεταξύ αυτών ήταν και το ωράριο. Στις 22/2 ανακαλύψαμε πως το είχε παραβιάσει, ενώ είχαν προκύψει και άλλες κατηγορίες, χωρίς όμως, να έχουμε πλήρη γνώση. Εκείνη τη στιγμή, ο Chris αποβλήθηκε από την ομάδα.

Μολονότι δεν είναι μέλος μας, αντιλαμβανόμαστε τη σοβαρότητα των κατηγοριών. Μολονότι δεν μπορούμε να σχολιάσουμε έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, σίγουρα περιμένουμε από τους αθλητές-φοιτητές μας να ανταποκρίνονται στα στάνταρ μας, συμπεριλαμβανομένου του πώς φέρονται στους άλλους. Σεβόμαστε τις νομικές διαδικασίες και ενημερώνουμε πως θα συνεργαστούμε όπως μας ζητηθεί".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ