ΜΠΑΣΚΕΤ

Αντετοκούνμπο: "Θέλω να παίξω με την Εθνική, δεν εξαρτάται από εμένα"

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τόνισε πως θέλει να παίξει με την Εθνική στους Ολυμπιακούς, είναι το όνειρο του, αλλά επεσήμανε πως δεν εξαρτάται από εκείνον, καθώς οι Μπακς έχουν πλάνο για εκείνον το καλοκαίρι.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε σε συνέντευξη του στην εκπομπή "Pick and Roll" στον "OTE-TV" ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μιλώντας τόσο για την παρουσία του στο ΝΒΑ, όσο και για το μέλλον του στην Εθνική ομάδα, τονίζοντας πως δεν εξαρτάται από εκείνον, αλλά από τους Μπακς. Μαζί του ήταν και ο αδερφός του, Θανάσης.

Για τα δύσκολα χρόνια που βίωσαν μικροί...

Θανάσης: " Ήταν λίγο δύσκολα όταν ήμασταν μικροί, αυτό που θέλαμε ήταν να προσέχουμε ο ένας τον άλλον ώστε να επιβιώσουμε".

Για την στήριξη του κόσμου

Γιάννης: "Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο, τους φαν, τους φίλους μας. Έτσι διασκεδάζουμε και θέλουμε να διασκεδάσουμε και τον κόσμο".

Για το πως ένιωσε όταν μίλησε με τον Κόμπι...

Γιάννης: " Ένιωσα δέος όταν είδα τον Κόμπι. Είναι από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών. Μίλησα μαζί του για μπάσκετ και ήταν σημαντικό για μένα. Δεν παθαίνω συχνά σοκ με παίκτες, αλλά όταν είδα τον Κόμπι έπαθα... σοκ. Ήρθε ο Τζέισον Κιντ και με ηρέμησε, και μου έλεγε ηρέμησε, μίλα του, πες του ό,τι θες. Ένιωσα δέος. Την πρώτη φορά που τον είδα δεν του είχα μιλήσει, αλλά την δεύτερη του μίλησα.

Για την άποψη που έχει ο Θανάσης για τον Γιάννη...

Θανάσης: " Ο Γιάννης είναι ένα παιδι που δουλεύει σκληρά και θέλει να προσέξει την οικογένεια του. Έχουμε μεγαλώσει μαζί, έχουμε αξίες και ήθος. Μιλάμε κάθε μέρα μαζί. Όσο μπορώ βλέπω τα παιχνίδια του, γιατί παίζουμε μαζί κάποιες μέρες. Του δίνω συμβουλές".

Related content Για τα λόγια που του είπε ο Κόμπι στην μεταξύ τους συνάντηση...

Γιάννης: " Υπάρχουν πολλοί παίκτες που είναι πολύ καλοί παίκτες, που λένε να δουλεύεις σκληρά. Ο Κόμπι όταν μου το είπε, μου το έλεγαν και τα μάτια του. Το εννοούσε. Μου έλεγε πως σούταρε 1.000 σουτ την ημέρα, πως δούλευε οκτώ ώρες την ημέρα στην προπόνηση και είμαι σίγουρος πως το έκανε. Μου είπε το πόσο σημαντικό είναι να δουλεύεις ένα καλοκαίρι, το πόσο σημαντικό είναι να σου βγαίνει η κούραση σε αυτό το διάστημα, το να τα δίνεις όλα, ώστε μέσα στην σεζόν που θα έρθει να μην αισθάνεσαι κούραση. Μου είπε ότι θα είναι σημαντικό το ερχόμενο καλοκαίρι για εμένα ώστε να δουλέψω και να βελτιωθώ".

Για την συνεργασία του με τον Λεμπρόν...

Γιάννης: "Άμα μου δοθεί ποτέ η ευκαιρία, θα την εκμεταλλευτώ, θα ήθελα να κάνω προπόνηση μαζί με τον Λεμπρόν. Είναι θηριώδης, είναι τεράστιος ο Λεμπρόν. Ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Στόχος μου να γίνω και εγώ έτσι κάποια στιγμή. Παίζω όσο πιο σκληρά μπορώ. Βλέπω παίκτες όπως τους Μπάτλερ, Λεμπρόν, Ντουράντ, Κόμπι, και από αυτούς μαθαίνεις, παίρνεις πράγματα.

Για το είδωλο του Γιάννη...

Γιάννης: " Μου άρεσε πολύ ο Άλεν Άιβερσον. Δεν φοβόταν κανέναν. Έμπαινε μέσα στο γήπεδο και δεν είχε κανέναν τρόμο. Κανέναν φόβο. Αυτό με εντυπωσίαζε. Μου άρεσε σαν παίκτης. Πάντα τον έβλεπα και έλεγα πως μία μέρα μπορεί να γίνω σαν εκείνον. Δεν περίμενα όμως να γίνω 2.10. Είχε και μία σπουδαία μαμά, όπως και εγώ".

Για τον Κάρι...

Γιάννης: "Ο Κάρι έχει ταλέντο. Ίσως είναι ο καλύτερος παίκτης αυτή την στιγμή. Παίζει καλύτερα από όλους αυτή την στιγμή. Αν το δεις έξω από το γήπεδο, δεν νομίζεις πως είναι παίκτης μπάσκετ. Τον βλέπεις και νομίζεις πως είναι παιδάκι. Σαν φυσιογνωμία, ας πούμε, εγώ είμαι πιο άγριος".

Για το γεγονός πως έχει μία αδυναμία στο τρίποντο...

Γιάννης: "Με τσιτώνει όταν μου δίνουν χώρο να σουτάρω τρίποντο, επειδή ξέρουν πως δεν είναι το δυνατό μου σημείο, αλλά πρέπει να συγκρατώ τα νεύρα μου. Πλέον, παίζω σαν πλέι-μέικερ και κοιτάζω να έχω καλά οργανωμένη την ομάδα, να είναι οι παίκτες στην σωστή θέση. Με εκνευρίζει να βλέπω να με παίζουν στην βολή δίνοντας μου χώρο. Το έλεγα και στον κόουτς, πως όταν το βλέπω αυτό θέλω να σουτάρω τρίποντο, αλλά μου τονίζει πως πρέπει να κοντρολάρω τα νεύρα μου. Ζητάει από εμένα να φτιάξω την ομάδα, να οργανώνω το παιχνίδι. Αυτά θέλει από εμένα σαν πλέι-μέικερ".

Για το γεγονός πως ο Τζέισον Κιντ τον καθιέρωσε σε ρόλο πλέι-μέικερ...

Γιάννης: "Σέβομαι πάρα πολύ τον Τζέισον Κιντ σαν προπονητή και ως άνθρωπο. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό ώστε να μην τον απογοητεύσω στην θέση του πόιντ-γκαρντ. Δεν με έβαλε τυχαία πλέι-μέικερ. Με δοκίμαζε από πέρσι στον "άσο". Ήταν κάτι που το έψαχνε και το παρακολουθούσε σε μένα. Το είχε στο μυαλό του. Μου το είχε κάνει κουβέντα από πριν πως κάποια στιγμή θα με έβαζε σε ρόλο οργανωτή. Απροειδοποίητα μου το είπε ξαφνικά μέσα στην σεζόν, μετά από την σειρά με την Ατλάντα. Και πλέον θέλει να με καθιερώσει εκεί. Με βοηθά πολύ στο να νιώθω άνετα μέσα στο γήπεδο σαν πλέι-μέικερ. Πιστεύει σε μένα. Ξέρω πως είναι κάπως περίεργο να βλέπεις έναν άνθρωπο σχεδόν 2.10 σε ρόλο πλέι-μέικερ, αλλά δεν μου είναι κάτι άγνωστό σαν θέση. Μπορώ να παίξω.

Για το ποια ομάδα θα πάρει το Πρωτάθλημα στο ΝΒΑ...

Γιάννης : "Πιστεύω οι Ουόριος θα πάρουν το πρωτάθλημα και φέτος. Είναι η καλύτερη ομάδα, παίζουν το καλύτερο μπάσκετ. Να δούμε αν θα αντέξει. Το Τορόντο ίσως κάνει την έκπληξη.

Related content Για το αν φοβάται κάποιον να μαρκάρει και ποιος δεν θέλει να τον μαρκάρει...

Γιάννης: "Δεν σκέφτομαι ποιος με μαρκάρει. Θυμάμαι πως όταν έκανα το ρεκόρ με τους Μπουλς ένιωθα καλά μέσα στο γήπεδο. Δεν υπάρχει που δεν θέλω να μαρκάρω, μπορώ να τους μαρκάρω όλους".

Για το μαρκάρισμα του Καρμέλο Άντονι...

Θανάσης: "Δεν είναι δύσκολο, γιατί δεν το κυνηγάς. Ξέρει τα σημεία του μέσα στο γήπεδο. Είναι έμπειρος, ξέρει το σώμα του. Για να τον μαρκάρεις θέλει να είσαι κοντά του. Ο Άντονι θυμάται την Ελλάδα. Μου έλεγε εκείνο το πικ-εν-ρολ έκανε την διαφορά, είχε βγει τότε, είχε γίνει της μόδας και μας έκανε την ζημιά. Δεν μπορούσαμε να σας ακολουθήσουμε μου έλεγε. Θυμόταν τον Παπαλουκά με τα πικ-εν-ρολ που έβγαζε η Ελλάδα".

Για την στήριξη που έχει από τους Έλληνες...

Γιάννης: "Σε κάθε γήπεδο, όπου και αν πηγαίνω βλέπω ελληνική σημαία. Και όχι μία. 10-15 και πάντα προσπαθώ να μιλώ και να επικοινωνώ με όλους τους Έλληνες".

Για το πως έχει παραμείνει τόσο ταπεινός...

Γιάννης: "Είμαι ένα παιδί χαμηλών τόνων και σε αυτό με έχει βοηθήσει η οικογένεια μου".

Για τον μικρό του αδερφό, Κώστα που παίζει μπάσκετ στο Λύκειο...

Γιάννης: "Όταν πάω στα παιχνίδια γίνεται χαμός, αλλά δεν θέλω να τραβώ την προσοχή. Θέλω η προσοχή να πέφτει στον μικρό μου αδερφό, στον Κώστα, που κοπιάζει και παλεύει στο Σχολείο του ώστε να διακριθεί".

Για το ποια είναι ωραία πόλη να ζήσεις στις ΗΠΑ...

Γιάννης: "Στο Μαϊάμι θα ήθελα να ζήσω, το Λος Άντζελες είναι ωραίο, αλλά δεν ξέρω αν θα μπορούσα να ζήσω".

Για την προσπάθεια του Θανάση να καθιερωθεί...

Θανάσης: "Φέτος είμαι ελεύθερος και μπορώ να παίξω σε κάποια ομάδα. Θα αφήσω ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Θα δω και ευκαιρίες και δυνατότητες που υπάρχουν, τόσο στο ΝΒΑ, όσο και στην Ευρώπη. Πρώτος στόχος μου να παίξω στο ΝΒΑ. Από εκεί και πέρα, αν δεν βρω ομάδα, θα έρθω να παίξω στην Ευρώπη να αποδείξω το πόσο καλός είμαι".

Για την παρουσία του καλοκαίρι στην Εθνική...

Γιάννης: "Έκανε μία κουβέντα με τους προπονητές μου στους Μπακς για το θέμα. Έχουν πλάνο για εμένα. Θέλω να τους πείσω το πόσο σημαντικό είναι να παίξω στην Εθνική. Εγώ θέλω να παίξω με την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς, αλλά δεν εξαρτάται από εμένα. Θέλουν να δουλέψω εντατικά και να βελτιωθώ το καλοκαίρι, ειδικά στην νέα θέση που με έχουν καθιερώσει, σε εκείνη του πλέι-μέικερ. Έχει να κάνει και με το συμβόλαιο μου. Τον Μάη που θα επιστρέψω στο Μιλγουόκι, θα μιλήσω τόσο με τον Χάμοντ (Γενικός Διευθυντής), όσο και με τον Κιντ (προπονητής), για το ενδεχόμενο να παίξω με την Εθνική το καλοκαίρι. Ακόμη δεν έχει βγει η προεπιλογή για την Εθνική. Κάτσε να δούμε. Θέλω να εκπροσωπήσω την πατρίδα μου, αυτό είναι το σίγουρο. Είναι όνειρο να παίξω στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μακάρι να καταφέρω να τους πείσω".

Related content

Για το πως βλέπει το μέλλον του στους Μπακς.. .

Γιάννης: "Δεν βλέπω τον εαυτό μου μακριά από τους Μπακς. Τώρα όχι. Στο μέλλον ποτέ δεν ξέρεις. Ευχαριστώ τους Μπακς. Πήραν ένα άγουρο παιδί από την Α2. Ήμουν μόλις 18 ετών. Με εμπιστεύθηκαν και το εκτιμώ. Πίστεψαν σε μένα και με διάλεξαν ψηλά στο ντραφτ. Θα είναι ο 4ος μου χρόνος και θέλω να παίξω πολλά χρόνια στους Μπακς. Αν έρθει πρόταση όμως ποτέ δεν ξέρεις".

Για το αν τους του έχει γίνει πρόταση να γίνει η ζωή τους ταινία...

Θανάσης: "Ναι είναι αλήθεια, ειδικά στη Νέα Υόρκη που έζησα, μας έχει γίνει πρόταση αρκετές φορές".

Για το πόσο έχει ψηλώσει...

Γιάννης: "Πήρα 6 πόντους από την στιγμή που πήγα στις ΗΠΑ. Έχω πάρει μυική μάζα σε υψηλό βαθμό. Έχω πάρει περίπου 12 κιλά, αλλά ψήλωσα κιόλας. Δεν νομίζω να ψηλώσω άλλο. Τώρα είμαι σχεδόν 2.10. Δεν με ανησυχεί τίποτα για το σώμα μου, από πλευράς πως έχω πολύ καλό τιμ στο Μλγουόκι και με προσέχουν. Είπαν πως έχω το ιδανικό σώμα για το ΝΒΑ, τι να πω..."

Για το Πρωτάθλημα και να λάβει μέρος σε All Star Game...

Γιάννης: "Δουλεύω σκληρά, ίσως κάποια μέρα έρθει και αυτό, θα το δούμε".

Για το αν παίζουν για τα στατιστικά οι παίκτες στο ΝΒΑ...

Γιάννης: " Υπάρχουν παίκτες που παίζουν για τα στατιστικά, αλλά όχι όλοι. Οι Σπερς παίζουν για να κερδίζουν και μόνο. Αυτό είναι ένα μεγάλο παράδειγμα και για αυτόν τον λόγο είναι σπουδαία ομάδα".

Related content Για τον αποκλεισμό των Μπακς...

Γιάννης: "Θέλουμε να βελτιώσουμε τα λάθη μας στους Μπακς. Στεναχωρηθήκαμε που δεν μπήκαμε στα πλέι-οφ. Απογοητευτήκαμε. Πρέπει να αποκτήσουμε καλύτερη νοοτροπία. Νοοτροπία νικητή όπως οι Ουόριορς. Θέλουμε να παρουσιαστούμε καλύτεροι στη νέα σεζόν".

Για το αν έχει βιώσει δύσκολες στιγμές...

Γιάννης: "Κάποια στιγμή είχα βρεθεί και εγώ σε δύσκολη θέση, σε δύσκολη κατάσταση. Θα περάσεις και μία αγωνιστική κοιλιά. Λογικό είναι. Όμως το σημαντικό είναι να αντιδράσεις και να βελτιώνεσαι. Να πέφτεις και να σηκώνεσαι.

Για την συνάντηση με τον Μπάρακ Ομπάμα...

Γιάννης: "Ήξερε τα πάντα για τους πάντες ο Μπάρακ Ομπάμα. Απλός άνθρωπος και συμπαθής. Είναι μεγάλος φαν του μπάσκετ. Μας ήξερε όλους. Μας στηρίζει λέει, αλλά δεν μας στηρίζει μόνο με τους Μπουλς, γιατί είναι μεγάλος φαν του Σικάγο, γιατί είναι από εκεί".

Για το αν θα μπορούσε να κάνει αυτά που κάνει στην Ευρώπη...

Γιάννης: "Το μπάσκετ είναι μπάσκετ, όπου και αν παίξεις. Σίγουρα στην Ευρώπη είναι πιο κλειστές οι άμυνες, αλλά την μπάλα χρειάζεσαι".

Για το ενδεχόμενο ο Θανάσης να κληθεί στην Εθνική...

Θανάσης: "Θα είναι όνειρο για εμένα. Θα είναι μία ευκαιρία να αποδείξω πράγματα. Θα ήταν ύψιστη τιμή να παίξω στην Εθνική. Θα ήταν κάτι όμορφο να παίξω στην Εθνική με τον αδερφό μου".

Για την στήριξη που έχει από τους Έλληνες...

Γιάννης: "Υπάρχει μεγάλη στήριξη από όλους τους Έλληνες. Ξέρουμε πως η Ελλάδα είναι μία μικρή χώρα, πως βρίσκεται στο προσκήνιο για άσχημους λόγους, και θέλαμε να δείξουμε την σημαία μας, για να δείξουμε πως υπάρχει ελπίδα, πως η Ελλάδα έχει πράγματα να δώσει".

Francesca Giaitzoglou Watkinson

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ