ΜΠΑΣΚΕΤ

Άνοιξε ο δρόμος για τα μετάλλια

Στο δρόμο των μεταλλίων βαδίζουν οι Εθνικές μας Ομάδες των Ανδρών και των Γυναικών, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη και ολοκληρώνεται στις 2 Ιουλίου.

Τόσο η Εθνική των Ανδρών, όσο και η Εθνική των Γυναικών ολοκλήρωσαν τη φάση των ομίλων αήττητες, έχοντας πετύχει τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Αναλυτικά οι παίκτες του Γιάννη Παπαδόπουλου επικράτησαν επί της Τουρκίας (65-50), της Γερμανίας (60-31), της Ρωσίας (82-72) και της Πολωνίας (81-62) ενώ οι αθλήτριες της Αθηνάς Ζέρβα έδειξαν πάθος και πείσμα απέναντι στη Λιθουανία (56-42), την Τουρκία (71-36), τη Ρωσία (58-44) και την Πολωνία (54-18).

Σήμερα, Τετάρτη, όλες οι ομάδες έχουν ρεπό και είναι μια ευκαιρία να ανασυντάξουν δυνάμεις ενόψει της δύσκολης συνέχειας καθώς η διοργάνωση συνεχίζεται με νοκ άουτ αναμετρήσεις.

Στην προημιτελική φάση η Εθνική Ομάδα των Ανδρών θα αναμετρηθεί την Πέμπτη με την Ουκρανία στις 18.00 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, ενώ η Εθνική Ομάδα των Γυναικών θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία στις 16.00 επίσης στο ίδιο γήπεδο.

Οι προπονητές καταστρώνουν τα σχέδια τους, καθώς στόχος και των δύο αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων είναι να περάσουν στην τετράδα και στη συνέχεια να διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο των νικητών.

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ανδρών, δηλώνει: «Πάλι με την Ουκρανία στη φάση των «8» όπως ακριβώς συνέβη και πέρσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι, πιστεύουμε στις δυνάμεις μας. Είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι αυτή τη στιγμή για να περάσουμε στην τετράδα. Θα τα δώσουμε όλα και θέλουμε από τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο».

Η Αθηνά Ζέρβα, προπονήτρια της Εθνικής Γυναικών τόνισε: «Νομίζω ότι η μέχρι τώρα πορεία της ομάδας και η κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο μας διευκολύνει γιατί αποφύγαμε δύσκολους αντιπάλους στη φάση των «8». Ανοίγει ο δρόμος χωρίς να σημαίνει ότι θα μας λείπει η σοβαρότητα, η ταπεινότητα και η προσοχή σε κάθε παιχνίδι χωριστά».

Στα υπόλοιπα νοκ άουτ παιχνίδια των ανδρών θα αναμετρηθούν Ρωσία – Ισραήλ, Λιθουανία – Πολωνία και Τουρκία – Σλοβενία. Στις γυναίκες τα ζευγάρια είναι Λιθουανία – Σουηδία, Ρωσία – Ιταλία και Τουρκία – Ουκρανια.

Οι Έλληνες διεθνείς αθλητές και αθλήτριες απευθύνουν κάλεσμα στο φιλαθλοι κοινό να «γεμίσουν» τα γήπεδα και να στηρίξουν τις προσπάθειές τους για κατάκτηση ενός μεταλλίου. Υπενθυμίζεται πως η είσοδος σε όλους τους αγώνες είναι ελεύθερη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ