ΜΠΑΣΚΕΤ

Αλλάζει η ασφάλιση των εθνικών ομάδων

Αλλάζει η ασφάλιση των εθνικών ομάδων

Η Εκτελεστική Επιτροπή της FIBA κατέληξε στο καλεντάρι που θα ισχύσει από το 2017 και στην ενδυνάμωση της ασφάλισης των διεθνών παικτών, προς όφελος των συλλόγων.

H εκτελεστική επιτροπή της FIBA συνεδρίασε στις 18-19 Ιουνίου, στα αρχηγεία της παγκόσμιας ομοσπονδίας και μεταξύ των αποφάσεων που πήρε α) το νέο καλεντάρι που θα ισχύσει από το 2017, β) ήταν ο νέος σχεδιασμός των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, σε επίπεδο συλλόγων και γ) οι αυτόματες θέσεις για τις εθνικές ομάδες της οικοδέσποινας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Σε ό,τι αφορά το νέο καλεντάρι με τα ματς των εθνικών ομάδων, μέσα στις σεζόν των συλλόγων , έγινε παρουσίαση της ολοκληρωμένης αναφοράς με τα συμπεράσματα της Επιτροπής Διοργανώσεων και των συναντήσεων άλλων μελών της FIBA. Το πάνελ των 9 ανθρώπων ενέκρινε το πρόγραμμα και έδωσε το ΟΚ να παρουσιαστεί στην Κεντρική Επιτροπή της παγκόσμιας ομοσπονδίας, που θα συνεδριάσει στις 7-9/8, στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

Μετά την πρόσφατη συνάντηση με τις λίγκες και τις εθνικές ομοσπονδίες, η εκτελεστική επιτροπή αποφάσισε να δημιουργήσει μόνιμα συμβουλευτικά "κανάλια", δημιουργώντας γκρουπ εργασίας που θα ασχολείται με τα ζητήματα της λίγκας και θα περιλαμβάνει μέλη από την ULEB. Αποφασίστηκε να ενδυναμώσει τις διατάξεις του κανονισμού που αφορούν την ασφάλιση των παικτών, όταν παίζουν στις εθνικές των χωρών τους, προς όφελος των συλλόγων.

Στα των διοργανώσεων που αφορούν τους ευρωπαϊκούς συλλόγους, η FIBA είχε διαβουλεύσεις τους τελευταίους μήνες, προκειμένου να διερευνήσει ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να βελτιωθεί το υπάρχον σύστημα. ένα νέο μοντέλο υποβλήθηκε στην εκτελεστική επιτροπή και θα παρουσιαστεί στην έκτακτη ΓΣ που θα συγκληθεί στις 28/6. Τότε θα μοιραστεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Η FIBA επίσης αποφάσισε να προκρίνει αυτόματα τις εθνικές γυναικών και ανδρών της Βραζιλίας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο εφ όσον η ομοσπονδία της χώρας τακτοποιήσει το χρέος της, έως τις 31/7.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ