ΜΠΑΣΚΕΤ

Άλλαξε η ημερομηνία έναρξης του Eurobasket Κωφών

Άλλαξε η ημερομηνία έναρξης του Eurobasket Κωφών

Από τις 24 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί εν τέλει το Eurobasket Κωφών Ανδρών και Γυναικών στη Θεσσαλονίκη, με την παρουσία των δύο αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων.

Με στόχο να κατακτήσουν ένα ακόμη μετάλλιο, οι Εθνικές ομάδες Κωφών Ανδρών και Γυναικών θα συμμετάσχουν στο Eurobasket που θα διεξαχθεί από τις 24 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη . Τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα μετρούν μέχρι στιγμής ένα χρυσό, ένα αργυρό και τρία χάλκινα μετάλλια, θέλοντας αυτό το καλοκαίρι να μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο τη συλλογή τους.

Η Εθνική Ανδρών θα ανταγωνιστεί χώρες όπως η Λιθουανία, η Σλοβενία, η Ουκρανία, η Τουρκία, η Ισπανία, το Ισραήλ, η Λευκορωσία, η Ιταλία, η Πολωνία, η Γερμανία, η Μεγ. Βρετανία και η Ρωσία, ενώ η Εθνική Γυναικών θα κοντραριστεί με τις Λιθουανία, Ουκρανία, Τουρκία, Ισραήλ, Λευκορωσία, Ιταλία, Πολωνία, Γερμανία, Ρωσία και Σουηδία.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στα παρκέ του Παλέ ντε Σπορ, του Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου Καλαμαριάς καθώς και των Γυμναστηρίων της Μίκρας, ενώ η έναρξη του Ευρωμπάσκετ θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο της ΧΑΝΘ, στις 24 Ιουνίου και όχι στις 23 του μηνός όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.

"Στόχος και των δύο ομάδων, ανδρών - γυναικών, είναι μια θέση στο βάθρο. Είμαστε σίγουροι πως η Θεσσαλονίκη θα στηρίξει τη διοργάνωση και τους αθλητές που, για μια ακόμη φορά, θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στα παρκέ για να κατακτήσουν ένα μετάλλιο", δήλωσε η προπονήτρια της ομάδας των γυναικών, Αθηνά Ζέρβα.

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι εθελοντές

Το αξιοσημείωτο βέβαια είναι πως ερισσότερα από 100 άτομα κατέθεσαν ήδη αίτηση προκειμένου να συνδράμουν εθελοντικά στη διοργάνωση για Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών Ανδρών - Γυναικών στη Θεσσαλονίκη, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Οι εθελοντές / εθελόντριες μπορούν να βοηθήσουν ως συνοδοί αθλητικών αποστολών, σε υπηρεσίες εντός γηπέδου, στο Γραφείο Πληροφοριών, όπως επίσης στις τελετές έναρξης και λήξης. Αιτήσεις συμμετοχής θα δίνονται δεκτές μέχρι και τις 10 Απριλίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την φόρμα (εδώ) μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα και να στείλουν την αίτηση στο [email protected]

Πληροφορίες για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια, με τις ελληνικές ομάδες καλαθοσφαίρισης ανδρών και γυναικών να μετρούν σημαντικές διακρίσεις. Η Εθνική ομάδα μπάσκετ ανδρών έχει κατακτήσει ένα χρυσό, ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο σε Ευρωμπάσκετ, ενώ η αντίστοιχη ομάδα γυναικών έχει καταφέρει να ανέβει δύο φορές στο βάθρο κερδίζοντας δύο χάλκινα μετάλλια.

Η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με τα Αθλητικά Σωματεία - Μέλη της ΕΟΑΚ: Αθλητικός Σύλλογος Κωφών Βόρειας Ελλάδας, Αθλητικός Σύλλογος Κωφών Μέγας Αλέξανδρος και Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κωφών Μακεδονίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση μπορείτε να βρείτε στην επίσημη Facebook Page του Eurobasket .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ