ΗΠΑ

Υποψήφιος για το Hall of Fame ο Αλφόνσο Φορντ!

»°ÄÃ˪¹-꼦
marousi-olympiakos
»°ÄÃ˪¹-꼦 marousi-olympiakos EUROKINISSI

Ο σπουδαίος Αλφόνσο Φορντ συμπεριλήφθηκε στην λίστα με τους υποψήφιους για είσοδο στο Hall of Fame για την "κλάση" του 2018, παρέα με παίκτες-θρύλους όπως ο Βλάντε Ντίβατς, Ντίνο Ράτζα και ο Τόνι Κούκοτς!

Ο Αλφόνσο Φορντ έγραψε την δική του ιστορία στα ευρωπαϊκά παρκέ. Η ικανότητά του να βάζει την μπάλα στο καλάθι ήταν μοναδική και όσο καιρό αγωνιζόταν μέχρι να φύγει από την ζωή τον Σεπτέμβρη του 2004 στα 33 του χρόνια θεωρείτο ένας από τους καλύτερους σκόρερ στα ευρωπαϊκά παρκέ. Και είναι αυτό του το βιογράφικο που ενδέχεται να του χαρίσει τη μέγιστη τιμή για έναν μπασκετμπολίστα: Την είσοδο στο Hall of Fame!

Η επιτροπή του Μουσείου του μπάσκετ ανακοίνωσε τα ονόματα των υποψηφίων για εισοδο στο Hall of Fame για την "κλάση" του 2018, με τα ονόματα των Τζέισον Κιντ, Στιβ Νας και Ρέι Άλεν να ξεχωρίζουν . Αν όμως κάποιος πάει λίγο πιο κάτω στην λίστα με τους υποψήφιους, στην κατηγορία των International, θα διακρίνει το όνομα του γνωστού μας Αλφόνσο Φορντ, όπως και αυτά των Τόνι Κούκοτς, Βλάντε Ντίβατς και Ντίνο Ράτζα!

Ο Αλφόνσο Φορντ κέρδισε με το σπαθί του αυτή την τιμή, σε μία απόδειξη πως όλα αυτά που έκανε όσα χρόνια αγωνίστηκε στα ευρωπαϊκά παρκέ - φορώντας μεταξύ άλλων τις φανέλες του Παπάγου, του Σπόρτινγκ, του Περιστερίου και του Ολυμπιακού - δεν πέρασαν απαρατήρητα.

Δεν είναι σίγουρο ότι ο αείμνηστος γκαρντ θα καταφέρει να εισέλθει φέτος στο Hall of Fame, αφού πιθανότατα έχει... σειρά κάποιιος εκ των Ντίβατς, Κούκοτς ή Ράτζα. Και μόνο το γεγονός ωστόσο ότι το όνομα του αγαπημένου Φορντ των Ελλήνων φιλάθλων μπήκε σε αυτή την λίστα αποτελεί μία σπουδαία δικαίωση για τον ίδιο και την προσπάθεια που έκανε όσα χρόνια αγωνιζόταν.

TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ