ΗΠΑ

Τζόρνταν: "Δεν μπορώ να μείνω άλλο σιωπηλός"

Τζόρνταν: "Δεν μπορώ να μείνω άλλο σιωπηλός"

Ο Μάικλ Τζόρνταν ανέλαβε δράση, γράφοντας έναν λόγο για τις φυλετικές διακρίσεις και τις δολοφονίες πολιτών και αστυνομικών στις ΗΠΑ. Την ίδια ώρα, προσφέρει το ποσό των 2.000.000 δολαρίων σε οργανώσεις υπέρ της σύσφιξης των σχέσεων πολιτών και αστυνομικών.

Τη στιγμή που το κλίμα στις ΗΠΑ είναι τεταμένο, με αφορμή τις σχέσεις των πολιτών με τους αστυνομικούς, ο Μάικλ Τζόρνταν πήρε την απόφαση να αναλάβει δράση. Αρχικά προσφέροντας το ποσό των 2.000.000 υπέρ δύο οργανώσεων που λειτουργούν για τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο πλευρών. Ακολούθως σχολίασε όσα γίνονται στις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες, στέλνοντας το μήνυμα της ενότητας και της από κοινού προσπάθειας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

" Ως περήφανος Αμερικανός, ως πατέρας που έχασε τον δικό του πατέρα σε μια παράλογη πράξη βίας και ως μαύρος, έχω προβληματιστεί βαθιά από τους θανάτους Αφροαμερικανών στα χέρια των αρχών επιβολής του νόμου και είμαι θυμωμένος από την άνανδρη και μισητή στοχοποίηση και δολοφονία των αστυνομικών. Θλίβομαι με τις οικογένειες που έχουν χάσει τους αγαπημένους του, καθώς γνωρίζω τον πόνο τους πολύ καλά.

Μεγάλωσα με γονείς που μου έμαθαν να αγαπώ και να σέβομαι τους ανθρώπους ανεξάρτητα από το πως μεγάλωσαν, το background τους κι έτσι θλίβομαι και απογοητεύομαι από τον διχασμό και τις φυλετικές εντάσεις που μοιάζουν να επιδεινώνονται τελευταία. Ξέρω ότι αυτή η χώρα είναι καλύτερη από αυτό και δεν μπορώ πλέον να μείνω σιωπηλός. Πρέπει να βρούμε λύσεις που θα εξασφαλίζουν ότι οι "έγχρωμοι" θα λαμβάνουν δίκαιη και ίση μεταχείριση και ότι οι αστυνομικοί που βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο κάθε μέρα για να μας προστατεύουν θα λαμβάνουν σεβασμό και υποστήριξη", έγραψε αρχικά πριν εστιάσει στη δική του εμπειρία και προσπάθεια:

" Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες έχω δει από κοντά την αφοσίωση των αξιωματικών που προστατεύουν εμένα και την οικογένειά μου. Έχω σεβασμό για τις θυσίες και τις υπηρεσίες τους. Επίσης αναγνωρίζω πως οι εμπειρίες πολλών έγχρωμων ανθρώπων με την επιβολή του νόμου είναι διαφορετικές από τις δικές μου. Αποφάσισα να μιλήσω ανοιχτά με την ελπίδα ότι μπορούμε να ενωθούμε ως Αμερικανοί και μέσω του ειρηνικού διαλόγου και της παιδείας να πετύχουμε μια εποικοδομητική αλλαγή.

Για να στηρίξω αυτή την προσπάθεια, προχωρώ σε εισφορές του 1.000.000 δολαρίων σε δύο οργανώσεις. Το έργο του πρώτου επικεντρώνεται στο να "χτίσει" εμπιστοσύνη και να προωθήσει τις βέλτιστες πρακτικές στην κοινοτική αστυνόμευση. Η δωρεά μου στον δεύτερο οργανισμό θα υποστηρίξει το έργο του για τις μεταρρυθμίσεις που θα οικοδομήσουν την εμπιστοσύνη και το σεβασμό μεταξύ των κοινοτήτων και την επιβολή του νόμου. Ωστόσο γνωρίζω ότι οι δωρεές αυτές από μόνες τους δεν είναι αρκετές για να λύσουν το πρόβλημα. Ελπίζω οι πόροι να βοηθήσουν και τους δύο οργανισμούς να κάνουν τη διαφορά".

Καταλήγοντας, ανέφερε: " Έχουμε το προνόμια να ζούμε στην μεγαλύτερη χώρα του κόσμου - μια χώρα που έχει προσφέρει σε εμένα και την οικογένειά μου τις καλύτερες ευκαιρίες. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν εμφανίστηκαν σε ένα βράδυ ούτε θα λυθούν αύριο, αλλά αν δουλέψουμε όλοι μαζί μπορούμε να προωθήσουμε μια μεγαλύτερη κατανόηση, μια θετική αλλαγή και να δημιουργήσουμε έναν πιο ειρηνικό κόσμο για τους εαυτούς μας, τα παιδιά μας, τις οικογένειες και τις κοινότητές μας".

TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ