ΗΠΑ

Το επόμενο βήμα του "Μπέιμπι Σακ", Ούμαρ Μπάλο

Το επόμενο βήμα του "Μπέιμπι Σακ", Ούμαρ Μπάλο

Ο Ούμαρ Μπάλο είναι ο επόμενος μεγάλος ψηλός του παγκόσμιου μπάσκετ. Είναι κι αυτός που απέρριψε τη Μπαρτσελόνα για να παίξει σε ένα φημισμένο πρόγραμμα των ΗΠΑ.

Το όνομά του το γνώριζαν ελάχιστοι άνθρωποι στον πλανήτη. Ο Ούμαρ Μπάλο (ανήκε μέχρι πρόσφατα στην ισπανική Canterbury Basketball Academy) φρόντισε όμως να συστηθεί στους πάντες στη διάρκεια του Μουντομπάσκετ U-17, καθώς ηγήθηκε της Εθνικής Μάλι και μάλιστα στην αναμέτρηση με τη Δομινικανή Δημοκρατία έσπασε όλα τα κοντέρ για να γράψει ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης με 32 ριμπάουντ (συν 32 πόντους από 12/19 δίποντα και 8/14 βολές).

Ο 16χρονος σέντερ τελείωσε το Μουντομπάσκετ Παίδων με μέσους όρους 20.6 πόντων (56.3% στα δίποντα και 52.8% στις βολές), 16.9 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ και 1.3 μπλοκ ανά 33.8 λεπτά συμμετοχής σε επτά αγώνες, έγινε διάσημος σε κάθε γωνιά του πλανήτη, εντυπωσίασε τους σκάουτ κορυφαίων συλλόγων που είδαν έναν τρομερά ταλαντούχο νεαρό με εκπληκτικό ρεπερτόριο στην επίθεση, όμως απέρριψε την πρόταση της Μπαρτσελόνα που ενδιαφέρθηκε να τον αποκτήσει και να τον θεωρήσει το επόμενο μεγάλο project της.

Ο Μπάλο προτίμησε να μετακομίσει στις ΗΠΑ, στο Χέντερσον της Νεβάδα συγκεκριμένα, ώστε να παίξει για το Findlay Prep, ένα διάσημο πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το Henderson International School. Από το συγκεκριμένο High School "βγήκαν" καλά ταλέντα όπως ο ΝτιΆντρε Λίγκινς, ο Έιβερι Μπράντλεϊ, ο Κόρι Τζόσεφ, ο Τρίσταν Τόμπσον, ο Νικ Τζόνσον, ο Άντονι Μπένετ, ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος του Ολυμπιακού, ο Κέλι Ούμπρε, ο Ντίλον Μπρουκς, ο Ρασάντ Βον, ο Αλόνζο Τρίρ και ο Μπολ Μπολ, ο γιος του θρυλικού Μανούτ Μπολ.

Δείτε τον εκπληκτικό Ούμαρ Μπάλο που θα μας απασχολεί για πολλά χρόνια:

TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ