ΗΠΑ

Στο Tulsa με αθλητική υποτροφία ο Χριστόπουλος

Στο Tulsa με αθλητική υποτροφία ο Χριστόπουλος

Μετά από μια σεζόν στο Παγκράτι, ο Γιώργος Χριστόπουλος επιστρέφει στις ΗΠΑ, αυτή τη φορά για το NCAA. Ο 20χρονος γκαρντ πήρε αθλητική υποτροφία για το Tulsa, όντας έτοιμος να συνεχίσει αυτό που άρχισε πριν από τέσσερα χρόνια...

Μετά από διάλειμμα ενός έτους, ο Γιώργος Χριστόπουλος πήρε την απόφαση να επιστρέψει στις ΗΠΑ για χάρη του NCAA. Ο 20χρονος γκαρντ, που φέτος φόρεσε τη φανέλα του Παγκρατίου στη Β' Εθνική, εξασφάλισε αθλητική υποτροφία στο Tulsa (το οποίο βρίσκεται έξω από την Οκλαχόμα), όπου θα αγωνίζεται την επόμενη τετραετία. Μία απόφαση που τα τελευταία χρόνια παίρνουν ολοένα και περισσότερα παιδιά, πλην όμως στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για έναν παίκτη, που κατάφερε μέσω της παρουσίας του στο παρκέ να εξασφαλίσει τη δυνατότητα να σπουδάσει και, παράλληλα, να εξελιχθεί σε αθλητικό επίπεδο.

" Ήταν εύκολη απόφαση", εξήγησε ο ίδιος στο Sport24.gr αναφορικά με τις σκέψεις του για το "ναι" που είπε στο Tulsa, το οποίο βρίσκεται στην περιφέρεια "AAC" της πρώτης κατηγορίας του κολεγιακού πρωταθλήματος. Το οποίο εύκολο της επιλογής προκύπτει από το γεγονός πως έχει ζήσει για τρία χρόνια στις ΗΠΑ, ξέρει τις απαιτήσεις, τον τρόπο λειτουργίας και το πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα σε σχέση με την Ελλάδα. Πριν φορέσει τη φανέλα του Παγκρατίου, βρέθηκε ανάμεσα σε Φλόριντα και Μασαχουσέτη.

Έχοντας μάθει τα βασικά από μικρή ηλικία στον Πανιώνιο, η πρώτη του εμπειρία στις ΗΠΑ ήταν στο Florida Air Academy, ένα εκ των κορυφαίων γυμνασιακών προγραμμάτων της χώρας. Εκεί όπου πέρασε μια διετία κι ο Ιωάννης Παπαπέτρου (οι ομοιότητες των δύο περιπτώσεων αυξάνονται, αν λάβουμε υπόψιν ότι κι ο 24χρονος φόργουορντ έχει περάσει από την ομάδα της Νέας Σμύρνης), πριν παίξει στο NCAA για το Texas. " Η πειθαρχία ήταν το "Α" και το "Ω" εκεί, δεν μπορούσες να κάνεις κάτι αυθαίρετα ή δίχως να έχεις ενημερώσει τους αρμόδιους. Ακόμη κι όταν πηγαίναμε για προπόνηση, έπρεπε να ενημερώνουμε τους πάντες στο High School προκειμένου να μας επιτραπεί η είσοδος στο γυμναστήριο", αναφέρει πριν σταθεί στο γεγονός πως το Tulsa είναι αυτό που μπορεί να τον βοηθήσει περισσότερο από κάθε τι άλλο στο μέλλον.

Στο Tulsa με αθλητική υποτροφία ο Χριστόπουλος

ουσιαστικά στο τέλος το δίλημμα ήταν "Tulsa ή Dayton". Μίλησα με τους προπονητές των δύο κολεγίων, γιατί έδινα μεγάλη σημασία στον τρόπο που θα με προσέγγιζαν και θα μου μιλούσαν. Κι η αλήθεια είναι πως στο Tulsa ένιωσα ότι θα είμαι σημαντικός, ότι θα μπορέσω να δουλέψω τόσο πολύ, ώστε να φτάσω στα όριά μου".

Ως μέλος των "Golden Hurricane" θα έχει λοιπόν την ευκαιρία να εξελιχθεί, να αντιμετωπίσει κορυφαία κολεγιακά προγράμματα, όπως το Connecticut και το Wichita State, την ώρα που θα κάνει τις σπουδές του στο management. Πόσο εύκολο είναι; Ίσως πιο εύκολο απ ότι ακούγεται, για τα ελληνικά δεδομένα, αφού ο τρόπος λειτουργίας των κολεγίων σε αυτό το επίπεδο είναι τέτοιος που επιτρέπει τον συνδυασμό των σπουδών με την αθλητική πρόοδο. Κάτι που στα μέρη μας δεν υφίσταται ως πιθανότητα.

Τι προσδοκά ο ίδιος; " Να γίνω ο καλύτερος που μπορώ, μέσα από την σκληρή δουλειά και τις φιλοδοξίες που έχω, όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας μου", κατέληξε.

Photo Credits: Γιώτα Μπρέκη

TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ