ΗΠΑ

Στη φυλακή ο άνθρωπος που είχε ανοίξει το κεφάλι του Tomjanovich

Στη φυλακή ο άνθρωπος που είχε ανοίξει το κεφάλι του Tomjanovich

Στα 25 του, λίγο έλειψε να σκοτώσει τον Rudy Tomjanovich με γροθιά σε αγώνα του ΝΒΑ. Στα 66 του, ο Kermit Washington φυλακίστηκε με την κατηγορία της φιλανθρωπικής απάτης.

Τον Kermit Washington λογικά δεν θα τον γνωρίζετε. Μπορεί να έπαιξε σε 507 αγώνες στο ΝΒΑ, μπορεί να είχε 9.2 πόντους και 8.3 ριμπάουντ ανά 25.3 λεπτά συμμετοχής με τους Lakers, τους Celtics, τους Blazers και τους Warriors από το 1973 μέχρι το 1988, όμως όσοι τον θυμούνται, τον θυμούνται για τη γροθιά που είχε ρίξει στον Rudy Tomjanovic το βράδυ της 9ης Δεκεμβρίου 1977 στο Forum του Los Angeles. Εκείνη η γροθιά λίγο έλειψε να σκοτώσει τον τότε παίκτη των Houston Rockets, ουσιαστικά ήταν η στιγμή που χαρακτήρισε τον Washington ως άνθρωπο πριν η Λίγκα τον ξεβράσει.

Τώρα, 41 χρόνια μετά, ο Washington καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι ετών και πρόστιμο 1.000.000 δολαρίων με την κατηγορία της κλοπής χρημάτων που έπρεπε να καταλήξουν σε φιλανθρωπίες. Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας που είναι πλέον 66 ετών, είχε αφιερώσει την καθημερινότητά του στην αναζήτηση πόρων για φιλανθρωπικές οργανώσεις, όμως οι αρχές υποστηρίζουν αντί τα χρήματα να πηγαίνουν στην Αφρική, εκείνα κατέληξαν στον λογαριασμό του για να απολαμβάνει μια πλουσιοπάροχη ζωή με την κοπέλα του στην οποία έκανε δώρο αρκετές πλαστικές επεμβάσεις μαζί με ταξίδια και κοσμήματα. Ο Washington είχε συλληφθεί τον Μάιο του 2016 και ενώ αντιμετώπιζε ποινή κάθειρξης έως και 45 έτη, "γλίτωσε" με έξι και βρίσκεται ήδη στη φυλακή.

TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ