ΗΠΑ

Ρογκαβόπουλος: "Δεν έχω αποφασίσει ακόμη για το NCAA"

Ρογκαβόπουλος: "Δεν έχω αποφασίσει ακόμη για το NCAA"

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος μίλησε στο Sport24.gr για την εμπειρία της συμμετοχής στο Jordan Brand Classic και αποκάλυψε τη συμβουλή που του έδωσε ο Γιώργος Παπαγιάννης.

Η εμπειρία από τη συμμετοχή στο Jordan Brand Classic δεν μπορεί παρά να είναι μοναδική για τον Νίκο Ρογκαβόπουλο, ο οποίος αναμετρήθηκε πριν από περίπου δέκα μέρες με τους κορυφαίους παίκτες του πλανήτη, στην ηλικία του. Ο 16χρονος γκαρντ/φόργουορντ του Δούκα ήταν ο παίκτης που διαδέχθηκε -μετά το περσινό διάλειμμα- τον Δημήτρη Μωραΐτη στον συγκεκριμένο αγώνα που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Brooklyn.

Με τις συστάσεις που τον συνοδεύουν να είναι οι καλύτερες και την εθνική ομάδα να τον περιμένει πως και πως το καλοκαίρι, ο παίκτης του Δούκα κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του χάρη στο εντυπωσιακό κάρφωμα που έκανε στη διάρκεια του αγώνα. Μία φάση που ανάγκασε πολλούς να σημειώσουν κάτι παραπάνω δίπλα από το όνομά του. Δεν αρκεί αυτό βέβαια, το γνωρίζει κι ο ίδιος.

Η ουσία είναι πως εκμεταλλεύτηκε σε απόλυτο βαθμό την ευκαιρία που του δόθηκε, όπως παραδέχεται στο Sport24.gr: " Ήταν σαν ένα όνειρο για μένα όλο αυτό. Είναι η πρώτη φορά που ταξίδεψα στις ΗΠΑ, κι όπως καταλαβαίνεις πρόκειται για όνειρο για κάθε παιδί της ηλικίας μου το να βρίσκεται εδώ και να παίζει σε τέτοιου είδους αγώνες. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για όσα έζησα τόσο στη Βαρκελώνη όσο και στο Brooklyn".

Πως αντιμετώπισε το εντυπωσιακό κάρφωμα που έκανε, ενθουσιάστηκε; " Χάρηκα πολύ που τελείωσα τη φάση με αυτόν τον τρόπο, αλλά δεν ήταν κάτι που θα με έβγαζε από τη λογική μου. Έπρεπε να συνεχίσω να παίζω", εξηγεί σχετικά πριν τονίσει πως " είναι ωραία δοκιμασία για όλους μας το Jordan Brand Classic, γιατί μπορείς να δεις σε τι επίπεδο βρίσκεσαι συγκριτικά με τα παιδιά της ηλικίας σου από όλο τον πλανήτη. Κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε τους καλύτερους του κόσμου, καταλαβαίνουμε που υστερούμε και σε τι χρειαζόμαστε βελτίωση. Όλα είναι θέμα συνέπειας και υπομονής σε βάθος χρόνου".

Ρογκαβόπουλος: "Δεν έχω αποφασίσει ακόμη για το NCAA"

Έχει στο μυαλό του το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο NCAA, για να συνδυάσει τις σπουδές του με το αθλητικό κομμάτι; " Πολύ καλή ερώτηση (γελάει). Δεν έχω αποφασίσει ακόμη. Το καλοκαίρι θα μιλήσω με τους γονείς μου για να δούμε τι είναι καλύτερο", τονίζει πριν σταθεί σε αυτά που κάνουν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Κώστας Κουφός και ο Γιώργος Παπαγιάννης στο ΝΒΑ: " Για να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο, χρειάζεται σκληρή δουλειά. Αν κάποιος δεν μοχθήσει στο παρκέ κάθε μέρα και δεν δείξει πόσο το θέλει, δεν πρόκειται να τα καταφέρει. Αυτά τα παιδιά το ήθελαν πάρα πολύ και τα κατάφεραν", ενώ επισημαίνει πως "έχω πολύ καλή σχέση με τον Γιώργο (Παπαγιάνη), μιλάμε. Μου τονίζει σε κάθε ευκαιρία πως αν δουλέψω πολύ σκληρά, θα καταφέρω να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου".

Όσο για το hype που υπάρχει για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην Αθήνα, αναφέρει πως " είναι τρελό όλο αυτό που συμβαίνει. Κοίτα τον, είναι πλέον ένας από τους καλύτερους παίκτες του ΝΒΑ. Όσοι τον ήξεραν πριν φτάσει σε αυτό το επίπεδο, λένε πως είναι ο ίδιος άνθρωπος, ο ίδιος χαρακτήρας που είναι σήμερα. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί δείχνει ποιος είναι εκτός παρκέ".

Ρογκαβόπουλος: "Δεν έχω αποφασίσει ακόμη για το NCAA"
TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ