ΗΠΑ

Πέρασαν 23 χρόνια από τον θάνατο του πατέρα του Μάικλ Τζόρνταν

Στις 23 Ιουλίου του 1993, δύο νεαροί δολοφόνησαν τον πατέρα του Μάικλ Τζόρνταν, Τζέιμς, γεγονός που ανάγκασε τον θρυλικό μπασκετμπολίστα να αποσυρθεί προσωρινά από την αγωνιστική δράση. Πέρασαν 23 χρόνια από τότε (video).

Το καλοκαίρι του 1993, ο 30χρονος Μάικλ Τζόρνταν βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του. Ήταν ήδη τρεις σερί χρονιές πρωταθλητής του ΝΒΑ με τους Σικάγο Μπουλς, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλους τους τίτλους, είχε κατακτήσει βραβεία MVP και ήδη είχε αρχίσει να χαρακτηρίζεται ως ο ίσως κορυφαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών.

Ο Μάικλ Τζόρνταν, εκείνη την περίοδο, έπαιζε τρομερό μπάσκετ, ήταν σε καταπληκτική αγωνιστική κατάσταση, συνδύαζε την ουσία με το θέαμα στο παιχνίδι του, ήταν ευτυχής και απολάμβανε την φήμη, την δόξα, την καθολική αναγνώριση, τα πολλά χρήματα και φυσικά την οικογενειακή γαλήνη. Εκείνο το καλοκαίρι όμως, ο θάνατος του πατέρα του τον σόκαρε, άλλαξε για πάντα την ζωή του και τον επηρέασε σε μεγάλο βαθμό.

Related content

Η σφαίρα τον σκότωσε ακαριαία. Έριξαν το πτώμα του σε ένα βάλτο στη Νότια Καρολίνα και εξαφανίστηκαν. Για δέκα μέρες, ο Τζέιμς Τζόρνταν αγνοούνταν. Ο Μάικλ Τζόρνταν, ξοδεύοντας πολλά χρήματα, έβαλε ντετέκτιβ και ειδικούς ώστε να βρουν τον πατέρα του, όντας ανήσυχος όλο αυτό το διάστημα για το που βρίσκεται ο πατέρας του, όπως και η οικογένεια του. Στις 3 Αυγούστου, βρήκαν το πτώμα του, όπως και το πολυτελές αμάξι το οποίο το είχαν ρίξει σε ένα χαντάκι και στις 13 Αυγούστου, έγινε η ταυτοποίηση.

Related content

Στις 18 Οκτωβρίου του 1995, ο Τζόρνταν επέστρεψε σε αυτό που έκανε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο. Το μπάσκετ. Η δήλωση στις εφημερίδες ήταν εξαιρετικά λιτή: " Είμαι πίσω". Ένα χρόνο μετά, στους τελικούς του NBA το 1996, έχει πραγματοποιήσει την καλύτερη σεζόν την καριέρας του, έχει επιστρέψει πιο δυνατός από ποτέ και οδηγεί τους Σικάγο Μπουλς σε ένα ακόμη πρωτάθλημα του ΝΒΑ κόντρα στους Σόνικς, όντας ο μεγάλος MVP. Ήταν μία ιδιαίτερη συναισθηματική στιγμή για εκείνον, καθώς κατέκτησε το τρόπαιο την ημέρα του πατέρα. Ο "Air", με το τέλος του τελικού, εμφανώς συγκινημένος, ξεσπά σε κλάματα και αφιερώνει με όλη του την καρδιά το τρόπαιο στον πατέρα του. "This is for Daddy".

Η εξομολόγηση του Μάικλ Τζόρνταν για τον θάνατο του πατέρα του:

TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ