ΗΠΑ

Όταν ο Shaq αγάπησε το Yao

Όταν ο Shaq αγάπησε το Yao
Σακίλ Γιάο

Η κυριαρχία του Shaquille O' Neal μέσα στη ρακέτα ήταν απόλυτη και αυτό ήθελε να αναγνωρίζεται από τους πάντες. Μόλις εμφανίστηκε ο Yao Ming μερικοί έκαναν λόγο για το τέλος της παντοκρατορίας του Shaq. Δεν του άρεσε και οι σχέσεις μαζί του ήταν ψυχρές, τελικά αναθεώρησε. Διαβάστε το λόγο.

Οι σχέσεις των δύο ανδρών είναι τα τελευταία χρόνια κάτι παραπάνω από εξαιρετικές, με αμφότερους να πραγματοποιούν συχνότατα τη διαδρομή ΗΠΑ-Κίνα, προκειμένου να συναντηθούν. Είναι δύο πάρα πολύ καλοί φίλοι, πράγμα που φαίνεται και όταν μιλούν ο ένας για τον άλλο. Ωστόσο τα πράγματα δεν ήταν εξαρχής έτσι.

Shaquille O'Neal και Yao Ming τον πρώτο καιρό των μονομαχιών τους κάτω από τα καλάθια του NBA δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις. Γι' αυτό φέρει ακέραιη την ευθύνη ο τότε center των Los Angeles Lakers, ο οποίος δεν μπορούσε να δεχτεί τα σχόλια δημοσιογράφων και φίλων του μπάσκετ, που έχριζαν τον Κινέζο γίγαντα ως τον διάδοχο του.

Για να καταλάβετε την προσπάθεια του Shaq να υποβαθμίσει την αξία του Yao και εκτός παρκέ, αρκεί να σας θυμίσουμε την προ ετών αντίδραση του όταν του ζήτησαν ένα σχόλιο για το Yao Ming: " Wang Zu, όποιο κι αν είναι το όνομα σου, θέλεις λίγο από Shaq Fu;"

Και στη συνέχεια πρόσθεσε ότι θα νιώσει τη δύναμη των αγκώνων του καθώς θα γυρνάει στο καλάθι. Ο πατέρας του 44χρονου σήμερα Αμερικάνου ήταν ο πρώτος που του είχε κάνει συστάσεις και του είχε ζητήσει να δείχνει λίγο περισσότερο σεβασμό στον άσο των Houston Rockets.

Ο πατέρας του Shaq κάτι παραπάνω ήξερε και έτσι αποφάσισε κάνει την αποκάλυψη στο γιο του.

Ανέτρεξε στο αρχείο του fan club του Shaq, το οποίο διαχειρίζεται, και βρήκε τα γράμματα που έστελνε ο μικρός Yao στο ίνδαλμα του από την Κίνα. " Μου έδειξε τα γράμματα που έστελνε ο Yao, όταν ήταν μικρός στην Κίνα. Χριστουγεννιάτικες κάρτες, κάρτες γενεθλίων. Ο πατέρας μου είπε, "Το παιδί σε παρακολουθούσε". Τους περισσότερους που διέλυα, τους παρακολουθούσα. Αλλά μου είπε ότι ο Yao με παρακολουθούσε, όποτε δείξε του λίγο σεβασμό. Η σχέση μας άλλαξε μετά απ' αυτό", διηγείται ο Shaq.

Για τον Shaq ή αντίπαλος του θα είσαι ή ακόλουθος του. Νόμιζε τον Yao για εχθρό, του "βγήκε" όμως φαν και τελικά τον λάτρεψε.

TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ