ΗΠΑ

Ο Χάρντεν "μίλησε" στο τέλος

Ο Χάρντεν "μίλησε" στο τέλος

Με καλάθι του Τζέιμς Χάρντεν στα 2.7'' για το τέλος, οι Χιούστον Ρόκετς πήραν τη νίκη στο τρίτο παιχνίδι των προημιτελικών της Δύσης απέναντι στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (97-96), μειώνοντας τη σειρά (2-1). "Μπρέικ" σε Ντάλας και Ινδιανάπολη. (VIDEOS)

Οι Χιούστον Ρόκετς έκαναν "σεφτέ" απέναντι στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (97-96), με τον Τζέιμς Χάρντεν να έχει την τιμητική του. Ο αριστερόχειρας γκαρντ των "Ρουκετών" ήταν αυτός που "υπέγραψε" τη νίκη της ομάδας του με fade away σουτ που έβαλε στα 2.7'' για το τέλος, την ώρα που λίγο νωρίτερα ο Ίαν Κλαρκ είχε δώσει -προς στιγμήν- το προβάδισμα στους φιλοξενούμενων.

Η πρώτη νίκη του Χιούστον στην προημιτελική σειρά οφείλεται έτσι κι αλλιώς στον "Μούσια", ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 35 πόντους (7/12 δίποντα, 4/14 τρίποντα, 9/11 βολές), 8 ριμπάουντ και 9 ασίστ, με τον Ντονάτας Μοτιεγιούνας (14π., 13ριμπ.) και τον Ντουάιτ Χάουαρντ (13π., 13ριμπ.) να αποτελούν τους κατάλληλους συμπαραστάτες για τους νικητές. Από την άλλη, η απουσία του Στίφεν Κάρι αποδείχθηκε πρόβλημα για τους πρωταθλητές, που ναι μεν πήραν σκορ από τον Μορίς Σπέιτς (22π.), αλλά χωρίς τον ηγέτη τους και με τον Κλέι Τόμσον να είναι άστοχος (17π. με 7/13 δίπ., 0/7 τρίπ., 3/5 βολ.) ήταν πολύ δύσκολο να τη... γλιτώσουν.

Απάντηση στο "μπρέικ"

"Μπρέικ" στο "μπρέικ" έκαναν οι Τορόντο Ράπτορς, που έφυγαν νικητές από την έδρα των Ιντιάνα Πέισερς (101-85) και πήραν εκ νέου κεφάλι στη σειρά, μετά από τρία παιχνίδια. Οι "Πτερόσαυροι" είδαν τους Κάιλ Λόουρι (21π.) και ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν (21π.) να κάνουν τη διαφορά από την περιφέρεια, την ώρα που ο Γιόνας Βαλαντσιούνας (9π., 14ριμπ.) προστάτευε με συνέπεια το καλάθι τους. Κι αυτό φάνηκε εν πολλοίς από το γεγονός πως οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με μόλις 38.2% (26/68) εντός παιδιάς, αλλά και εφτά ριμπάουντ λιγότερα (38 έναντι 45), με τον Πολ Τζορτζ (25π., 10ριμπ.) και τον Μάιλς Τέρνερ (17π., 8ριμπ.) να είναι οι μοναδικοί διασωθέντες.

Άστραψαν και βρόντηξαν στο Ντάλας

Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ "απάντησαν" στο προ τριημέρου "μπρέικ" των Ντάλας Μάβερικς και πήραν τη νίκη στο Τέξας με εμφατικό τρόπο (131-102). Η ομάδα του Μπίλι Ντόνοβαν κυριάρχησε στο δεύτερο ημίχρονο για να "χτίσει" σταδιακά τη διψήφια διαφορά, η οποία έφτασε στο τελικό +29 στο τέλος, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην εκτός έδρας επικράτηση. Όσο για τους πρωταγωνιστές του "διπλού"; Οι συνήθεις ύποπτοι! Ο Κέβιν Ντουράντ (34π.) με τον Ράσελ Ουέστμπρουκ (26π., 15ασ.) ήταν αυτοί που έδειξαν τον δρόμο, με τους Ενές Καντέρ (21π.), Ντιόν Ουέιτερς (19π.) και Σερζ Ιμπάκα (16π.) να τους ακολουθούν. Παρεμπιπτόντως, οι "Κεραυνοί" είχαν 55.6% (15/27) πίσω από τη γραμμή των τριών πόντων, στηριζόμενοι εν πολλοίς σε αυτό το στατιστικό κομμάτι για να τα καταφέρουν. Από τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Ουές Μάθιους (22π.) και Ρέιμοντ Φέτον (18π.), με τον Ντιρκ Νοβίτσκι (16π. με 7/12 σουτ) να προσπαθεί, αλλά... να μην αρκεί.

TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ