ΗΠΑ

"Ο Ιτούδης μπορεί να σταθεί στο ΝΒΑ"

"Ο Ιτούδης μπορεί να σταθεί στο ΝΒΑ"
INTIME SPORTS

Ο Αντρέι Βατούτιν μίλησε στο Bleacher Report, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ικανότητα του Δημήτρη Ιτούδη να σταθεί στο ΝΒΑ. Μεταξύ των προπονητών που έχουν τα φόντα να τα καταφέρουν στον "μαγικό κόσμο" βρίσκεται ο Φώτης Κατσικάρης, σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα.

Από τη στιγμή που βλέπουμε τέσσερα δικά μας παιδιά (Γιάννης Αντετοκούνμπο, Κώστας Κουφός, Νικ Καλάθης, Κώστας Παπανικολάου) να κάνουν καριέρα στο ΝΒΑ, μήπως ήρθε η ώρα να δούμε κι έναν προπονητή να δοκιμάζει τις δυνάμεις του εκεί; Δεν ξέρουμε πόσο εφικτό είναι ή ποια τα εφόδια που πρέπει να έχει κάποιος για να ενταχθεί στο τιμ κάποιας ομάδας του "μαγικού κόσμου", αλλά σύμφωνα με τον Αντρέι Βατούτιν υπάρχει τουλάχιστον ένας Έλληνας που μπορεί να τα καταφέρει.

" Αν κάποιος (Ευρωπαίος) πάει στο ΝΒΑ, αυτός θα ήταν ο Δημήτρης Ιτούδης ή κάποιος άλλος από τη γενιά του", είπε ορθά κοφτά στο Bleacher Report, πριν προσθέσει ότι " είναι έξυπνος και πρωτοποριακός σε αυτά που θέλει. Έχει ταλέντο στην επικοινωνία με τους παίκτες, κάτι πολύ σημαντικό". Έσπευσε πάντως να θυμίσει στους ενδιαφερόμενους (αν τυχόν υπάρχουν) από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού πως " δεσμεύεται με συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά, οπότε δεν πρόκειται να τον αφήσω".

Με την άποψη του "ισχυρού άνδρα" της ΤΣΣΚΑ φαίνεται να συμφωνεί ο Άαρον Τζάκσον, που πρόσθεσε πως " ο Ιτούδης είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές της Ευρώπης και σίγουρα ο καλύτερος απ όσους είχα στην καριέρα μου". Γιατί τέτοια... αγάπη; " Είναι πάντα ανοιχτός να μάθει από τους παίκτες του. Θα μας υποδείξει ένα σύστημα, αλλά άμα κάνουμε κάτι λίγο διαφορετικό θα το αποδεχθεί και θα πει "εντάξει παιδιά, μαθαίνω κι εγώ από εσάς". Την επόμενη μέρα προσαρμόζεται και φέρνει στην προπόνηση αυτό που έμαθε την προηγούμενη", θα επισημάνει ο Αμερικανός πλεϊμέικερ.

Πέραν του κόουτς της "ομάδας του στρατού", το ίδιο δημοσίευμα επιλέγει τρεις ακόμη προπονητές που θα μπορούσαν να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί στο ΝΒΑ. Μεταξύ αυτών... ο Φώτης Κατσικάρης, ο οποίος βρίσκεται στην ίδια λίστα με τους Κρις Φλέμινγκ (εθνική Γερμανίας) και Νταν Σαμίρ (Χαπόελ Ιερουσαλήμ).

TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ