NBA

Ζητάει 4ετή φυλάκιση του Κάντερ η Τουρκία

New York Knicks' Enes Kanter, left, drives past Cleveland Cavaliers' Kevin Love in the first half of an NBA basketball game, Sunday, Oct. 29, 2017, in Cleveland. (AP Photo/Tony Dejak)
AP Photo/Tony Dejak AP PHOTO/TONY DEJAK

Τούρκοι εισαγγελείς ετοίμασαν κατηγορητήριο για τον Ένες Κάντερ και ζητούν την τετραετή φυλάκισή του για "προσβλητική συμπεριφορά" κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ένες Κάντερ θεωρείται ανεπιθύμητος στην Τουρκία και οι πολιτικές πεποιθήσεις του (είναι γνωστός υποστηρικτής του Γκιουλέν) δεν είναι ο μόνος λόγος. Τα tweets που έχει αναρτήσει ανά διαστήματα και κυρίως την περίοδο του πραξικοπήματος στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016 κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του έχουν δημιουργήσει εσχάτως ακόμα περισσότερους μπελάδες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Sabah", Τούρκοι εισαγγελείς ζητούν την τετραετή φυλάκιση του σέντερ των Νιού Γιορκ Νικς και τον κατηγορούν για προσβλητική συμπεριφορά απέναντι στον Πρόεδρο της χώρας μέσω των social media. Η πρώτη ακρόαση θα γίνει στο δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, προφανώς ερήμην του Κάντερ, ο οποίος αναφέρεται από το δικαστήριο ως " φυγόδικος".

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα όσα έγραψε την περίοδο του πραξικοπήματος ο Κάντερ αποτελούν έγκλημα σύμφωνα με τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Τουρκίας.

Τον περασμένο Μάιο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον Κάντερ από την τουρκική κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να κρατηθεί σε αεροδρόμιο στη Ρουμανία στις 20 Μαΐου μετά την ακύρωση του διαβατηρίου από την Τουρκία.

Photo credits: AP Photo/Tony Dejak

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ