NBA

Τρομερή γκάφα δημοσιογράφου στο ΝΒΑ: δεν ήξερε ποια είναι η σερβική σημαία!

Τρομερή γκάφα δημοσιογράφου στο ΝΒΑ: δεν ήξερε ποια είναι η σερβική σημαία!

Ένας φίλαθλος στη Νέα Ορλεάνη θέλησε να πικάρει τον Νίκολα Γιόκιτς, κουβαλώντας μαζί του μια κροατική σημαία. Μόνο που η δημοσιογράφος που τον πλησίασε, νόμιζε ότι αυτή ήταν η σερβική σημαία!

Η άγνοια πολλών στο ΝΒΑ για τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη είναι μεγάλη. Σε ανησυχητικό βαθμό, όπως αποδείχθηκε στον αγώνα των New Orleans Pelicans με τους Denver Nuggets, εκεί όπου η δημοσιογράφος του καναλιού που μετέδιδε τον αγώνα υπέπεσε σε γκάφα ολκής, αδυνατώντας να ξεχωρίζει την κροατική από τη σερβική σημαία.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας φίλος των "Πελεκάνων" πήγε στο γήπεδο, έχοντας μαζί του τη σημαία της Κροατίας. Όχι γιατί ήθελε να δηλώσει την στήριξή του σε κάποιον παίκτη της ομάδας του, αλλά για να πικάρει τον Νίκολα Γιόκιτς των "Σβόλων", που είναι από τη Σερβία. Στην πράξη βέβαια δεν πέτυχε τον σκοπό του, αφού ο ψηλός του Denver ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 21 πόντους, 12 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Εν πάσει περιπτώσει, όταν τον "έπιασε" η κάμερα, μία δημοσιογράφος τον πλησίασε με σκοπό να του μιλήσει, νομίζοντας ότι στα χέρια του είχε τη σερβική σημαία, με σκοπό να δηλώσει την στήριξή του στον παίκτη των αντιπάλων. Σαν να μην έφτανε αυτό, δεν αντέδρασε όταν ο φίλος των γηπεδούχων αποκάλεσε "Τσέτνικ" τον Νίκολα Γιόκιτς, ήτοι μέλος μιας εθνικιστικής οργάνωσης, την οποία αναφέρουν συχνά πυκνά οι Κροάτες για να πικάρουν τους Σέρβους.

Κι αν το δεύτερο είναι... τραβηγμένο και λογικό να μην το ήξερε, το πρώτο έκανε πολλούς στη Σερβία να εξοργιστούν και να επιτεθούν διαδικτυακά στο κανάλι για την ιστορική άγνοια της δημοσιογράφου.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ