NBA

Το νέο KD VI της ΝΙΚΕ είναι ο... Durant

Το νέο KD VI της ΝΙΚΕ είναι ο... Durant

Το νέο KD VI δεν έχει μόνο την υπογραφή του Durant. Έχει την προσωπικότητα, το παιχνίδι και τον ιδρώτα του. Φτιαγμένο στο Maryland από την αστερόσκονη του. Το Sport24.gr ταξίδεψε στην Ουάσινγκτον για την παρουσίαση του και περιγράφει πως ένας αστέρας του ΝΒΑ χωράει σε ένα παπούτσι (ακόμη κι αν είναι 51 νούμερο).

Από την εποχή του Bo Jackson και του Michael Jordan υπάρχουν παπούτσια που φέρουν την υπογραφή παικτών. Μέχρι, δηλαδή, να εμφανιστεί ο Kevin Durant και να αλλάξει (και εδώ) τους κανόνες που παίζεται το παιχνίδι. Διότι το το KD VI δεν είναι απλά το 6ο κομμάτι της προσωπικής του σειράς, αλλά είναι ο... ίδιος του ο εαυτός.

"Made in Maryland". Έτσι αναφέρει το σλόγκαν της σειράς και έτσι ακριβώς είναι. Το KD VI, που παρουσιάστηκε επίσημα την Πέμπτη και την Παρασκευή (28-29 Ιουνίου) στη συγκεκριμένη πολιτεία, αντιπροσωπεύει στον απόλυτο βαθμό τον Durant: το παιχνίδι του, την πόλη μου μεγάλωσε, τις πηγές έμπνευσης του, το γήπεδο που ανδρώθηκε. Πιστός στις ρίζες, στην οικογένεια και στο παρελθόν του ο άσος των Oklahoma City Thunder, ταξίδεψε πίσω για να εμπνευστεί το νέο παπούτσι της σειρά τους και ήταν φυσικό να κάνει το ίδιο ταξίδι πίσω στο χρόνο για να το παρουσιάσει.

"Οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν έναν παίκτη να ξεχωρίζει. Το ίδιο ισχύει και με αυτό το παπούτσι" ήταν τα πρώτα λόγια του κατά την αποκλειστική παρουσίαση του παπουτσιού ( το Sport24.gr ήταν το μοναδικό ελληνικό Μέσο που βρέθηκε εκεί χάρις στη NIKE) στην πόλη μου γεννήθηκε και μεγάλωσε, το Seat Pleasant, 20 λεπτά μακριά από τη Washington. "Ήταν παιδικό μου όνειρο να έχω το δικό μου παπούτσι και είμαι πολύ περήφανος που τα έχω καταφέρει και μάλιστα νιώθω ικανοποίηση όταν βλέπω άλλους παίκτες στο ΝΒΑ ή παιδιά στο δρόμο να το φορούν" είπε χαρακτηριστικά.

Όλο το παπούτσι, από το κόψιμο, μέχρι τα χρώματα βασίζονται στις επιθυμίες του Durant και το... παρελθόν του. "Ζήτησα ένα παπούτσι που να μου επιτρέπει να είμαι γρήγορος σαν point-guard και στιβαρός σαν σέντερ" τόνισε χαρακτηριστικά. Το χαμηλό σχήμα του KD VI, εξάλλου, ήταν μια δική του απαίτηση.

Το νέο KD VI της ΝΙΚΕ είναι ο... Durant

"Εγώ απλά ξέρω τι θέλω και αυτός (σ.σ δείχνει τον Leo Chang, τον επικεφαλής σχεδιαστή της NIKE) και αυτός κάνει όλη τη σκληρή δουλειά" συμπληρώνει ο Durant που συμπλήρωσε: "ο τύπος είναι ιδιοφυής και βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο, όπως βελτιώνομαι κι εγώ στο γήπεδο".

Σύμφωνα με τον Chang: "Είναι βασισμένο πάνω του. Πριν καιρό μας είχε φέρει εδώ, στο Seat Pleasant και μας πήγε σε μέρη που είχαν σημασία για αυτόν. Και εμείς ξέραμε ότι ήθελε να βάλουμε στο παπούτσι όλες αυτές τις λεπτομέρειες. Το κάθε KD μοιάζει ολοένα και περισσότερο μ' αυτόν. Είναι ευέλικτο όπως είναι κι αυτός εντός γηπέδου".

Και συνεχίζει: "Το ήθελε χαμηλό και ελαφρύ. Αυτό ήταν το πρώτο που μου είπε. Επίσης ζήτησε να κρατήσουμε το air bag, που μπήκε για πρώτη φορά στο KD V. Επίσης ξέρω ότι θέλει να είναι εφαρμοστά, να γίνονται ένα με το πόδι. Παράλληλα για να το κάνουμε ελαφρύ ακολουθήσαμε την τακτική του... μπουρίτο, κόψαμε κάποιες στρώσεις του παπουτσιού, ειδικά στην περιοχή που έχει την περισσότερη τριβή, το σημείο κάτω από τα δάχτυλα".

Το νέο KD VI της ΝΙΚΕ είναι ο... Durant

Όσο για το χρώμα; Τα βασικά είναι το έντονο βεραμάν και το έντονο κίτρινο. Από που βγήκαν; "Η ομάδα του Seat Pleasant φορούσε αυτά των Lakers, μωβ και κίτρινο. Και μισώ τους Lakers" είπε γελώντας. "Οπότε έπρεπε να τα αλλάξουμε"... Κι όπως αποκάλυψε ο Leo Chang πήρε την έμπνευση του από ένα χαλάκι που υπήρχε στην είσοδο του γυμναστηρίου. " Έχω το συνήθειο να φωτογραφίζω τα πάντα. Έτσι όταν μας είχε φέρει εδώ, είχα αποτυπώσει τα πάντα. Και ξαφνικά κοιτώντας τον υπολογιστή μου έπεσε πάνω στο χαλάκι. Ο σχεδιαστής παίρνει έμπνευση από το οτιδήποτε" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για όλες τις λεπτομέρειες εδώ

Το υπόλοιπο παπούτσι που ξεχωρίζει α) επειδή είναι ελαφρύ β) επειδή ένα περίεργο φινίρισμα γ) έχει ιδιαίτερο δέσιμο της γλώσσας ( "είναι συχνό πρόβλημα η γλώσσα να γυρνάει στο πλάι, αλλά τώρα μένει στη θέση της"), θυμίζει σύμφωνα με τον Chang την "μαστοριά της ωρολογοποιίας" Και εξηγεί: "Όπως συμβαίνει όταν κοιτάς ένα ρολόι, που παρατηρείς τις λεπτομέρειες να γίνονται μικρότερες και μικρότερες και τελικά διαπιστώνεις το πως δουλεύει όλος ο μηχανισμός, έτσι θέλαμε να κάνουμε και με αυτό το παπούτσι. Είναι εντυπωσιακές οι λεπτομέρειες του".

Μια από αυτές είναι το "seat pleasant's finest" που είναι γραμμένο στη σόλα. Ήταν το "Big Chucky", αφιέρωση στον πρώτο του προπονητή που πέθανε στα 35 του χρόνια (σ.σ για αυτό και ο Durant επέλεξε αυτό το νούμερο στους Thunder).

Το νέο KD VI της ΝΙΚΕ είναι ο... Durant

"Το παπούτσι αντιπροσωπεύει το μέρος που ξεκίνησα" εξηγεί ο ίδιος ο σούπερ-σταρ της OKC, που παραδέχεται ότι "από την πρώτη στιγμή που το δοκίμασα το ερωτεύτηκα" και ότι αυτό που του έκανε αμέσως εντύπωση ήταν "ότι ήταν πιο ελαφρύ από τα άλλα".

Ο Chang, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, μίλησε και για τα άλλα χρώματα της σειράς KD και την πηγή έμπνευσης του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Weatherman, που είναι μαύρο-ροζ και μοιάζει με... μετεωρολογικό χάρτη, βασισμένο στη δήλωση που είχε κάνει ο Durant κατά τη διάρκεια του λοκ-άουτ ότι αν δεν έπαιζε μπάσκετ θα ήθελε να λέει τον καιρό!

Ιδού το "Weatherman" στο μνημείο του Λίνκον στο κέντρο της Washington:

Το νέο KD VI της ΝΙΚΕ είναι ο... Durant

Υπάρχει ακόμη το Bamboo (έντονο πράσινο), το DC Pre-Heat (το αγαπημένο του Chang που φέρνει σε ωρολογιακό μηχανισμό και έχει όλα τα χρώματα του... κόσμου) και το NY66 που συνδέεται με την εκπληκτική εμφάνιση του Durant στο "Rucker Park" το καλοκαίρι του λοκ-άουτ όταν είχε σκοράρει 66 πόντους στο διάσημο ανοιχτό γήπεδο της Νέας Υόρκης.

Ιδού το "NY66" στο κατάστημα της NIKE στη Georgetown:

Το νέο KD VI της ΝΙΚΕ είναι ο... Durant

Η προσωπική εμπειρία

Η ΝΙΚΕ και ο Kevin Durant ξενάγησαν τους εκπροσώπους των Media στο Seat Pleasant και στην Ουάσινγκτον και τους πήγαν και για ένα... crash-test. Τους φόρεσαν το KD VI, τους έβαλαν στο γήπεδο και τους υποχρέωσαν να κάνουν την προπόνηση που κάνει ο ίδιος ο KD, αλλά και οι παίκτες που παίρνουν στην προσωπική του Ακαδημία μπάσκετ!

Το νέο KD VI της ΝΙΚΕ είναι ο... Durant

Και σαν να μην έφτανε αυτό έπαιξαν και αντίπαλοι με τον ίδιο τον Durant!

Το αποτέλεσμα; Πέρα από ένα ιστορικό κλέψιμο στον μεγαλύτερο σκόρερ του πλανήτη, η αποτύπωση των όσων έλεγαν οι Durant και Chang στο παρκέ: ένα ελαφρύ παπούτσι, με εντυπωσιακό κράτημα.

Από την κορυφή ως τα νύχια

Παράλληλα με τα παπούτσια η ΝΙΚΕ λάνσαρε και τη σειρά ρούχων με την υπογραφή του Durant, βασισμένη και αυτή στο σχέδιο και στα χρώματα του παπουτσιού. Από τσάντα μέχρι κάλτσες, από σορτσάκι, μέχρι κοντομάνικα και φούτερ.

Το νέο KD VI της ΝΙΚΕ είναι ο... Durant
Το νέο KD VI της ΝΙΚΕ είναι ο... Durant
Το νέο KD VI της ΝΙΚΕ είναι ο... Durant
Το νέο KD VI της ΝΙΚΕ είναι ο... Durant

Και η χρονική στιγμή δεν ήταν τυχαία αφού ο "Durant αντιπροσωπεύει το καλοκαιρινό μπάσκετ". Ο ίδιος ο KD το απέδειξε όχι μόνο με τις εμφανίσεις του στα μεγάλα τουρνουά (Μουντομπάσκετ 2010, Ολυμπιακούς 2012), αλλά και το καλοκαίρι του λοκ-άουτ όταν είχε πάρει... σβάρνα τα ανοιχτά γήπεδα και τα τουρνουά. Ήταν η εποχή που είχε πει: "ότι από την στιγμή που αυτό το καλοκαίρι δεν έχω να παίξω κάπου, θα παίξω παντού".

ΟΚ, πειστικός...

Γίνε κι εσύ Durant (και Chang)... μπορείς

Βέβαια εκτός όλων των χρωμάτων η NIKE δίνει μέσω του NIKE ID τη δυνατότητα σε όσους θέλουν να φτιάξουν το δικό τους KD VI, να γίνουν δηλαδή... Chang, στη θέση του Leo Chang. Άλλωστε το κοινό τιμά δεόντως το συγκεκριμένο μοντέλο, το οποίο είναι το Νο1 μπασκετικό σε ότι αφορά τη δημοτικότητα του στο NIKE ID.

Εδώ μια γεύση από τις επιλογές που δίνει το νεόκτιστο (και ε-ν-τ-υ-π-ω-σ-ι-α-κ-ό) μαγαζί της ΝΙΚΕ στην Τζόρτζταουν της Ουάσινγκτον:

Το νέο KD VI της ΝΙΚΕ είναι ο... Durant

Συγγνώμη, αλλά τέτοιες ευκαιρίες δεν χάνονται. Ιδού το Triantafyllos I:

Το νέο KD VI της ΝΙΚΕ είναι ο... Durant

(Για την ιστορία τα χρώματα τα επέλεξε η σχεδιαστική ομάδα της NIKE)

Η μεγαλύτερη έκπληξη, πάντως, δεν ήταν αυτή. Ήταν η εικόνα έξω από το μαγαζί της ΝΙΚΕ το πρωί του Σαββάτου, την πρώτη ημέρα που βγήκαν στην κυκλοφορία τα νέα KD VI. Δύο ώρες πριν ανοίξουν οι πόρτες δεκάδες άνθρωποι είχαν σχηματίσει ουρά (οι πρώτοι κατασκήνωσαν από το βράδυ, κουβαλώντας τα καρεκλάκια τους) για να μπουν πρώτοι και να αγοράσουν τα παπούτσια.

Το νέο KD VI της ΝΙΚΕ είναι ο... Durant
Το νέο KD VI της ΝΙΚΕ είναι ο... Durant

Τα KD VI είναι αυτά...

ΥΓ1 Για σχόλια και ερωτήσεις υπάρχει το Twitter ( @stefanos_rose ). Για περισσότερα KD VI και ταξίδι στην Ουάσινγκτον υπάρχει και το Instagram.

ΥΓ2 Υπόσχομαι να σταματήσω να τρώω τα νύχια μου

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ