NBA

Το τρομερό μήνυμα ενότητας των παικτών των Kings και των Celtics

Το τρομερό μήνυμα ενότητας των παικτών των Kings και των Celtics

Οι παίκτες των Kings και των Celtics έστειλαν το δικό τους μήνυμα εναντίον του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας πριν το μεταξύ τους παιχνίδι με αφορμή την δολοφονία ενός 21χρονου αφροαμερικανού από αστυνομικούς.

Στο ΝΒΑ οι αθλητές έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να μείνουν αδιάφοροι σε αυτά που συμβαίνουν στην κοινωνία των ΗΠΑ. Η τελευταία απόδειξη για αυτό ήρθε από την κοινή απόφαση των παικτών των Kings και των Celtics να στείλουν ένα μήνυμα ενότητας πριν τον μεταξύ τους αγώνα με αφορμή την δολοφονία του 21χρονου αφροαμερικανού Stephon Clark από αστυνομικούς, ο οποίος δέχθηκε 20 σφαίρες στην αυλή του σπιτιού της γιαγιάς του επειδή οι αστυνομικοί μπέρδεψαν το κινητή του για πιστόλι.

Οι παίκτες των δύο ομάδων δημιούργησαν αρχικά ένα κοινό VIDEO, στο οποίο έστειλαν μήνυμα ενότητας, ενώ στο ζέσταμα του μεταξύ τους αγώνα φορούσαν όλοι μπλούζες που στο μπροστινό μέρος έγραφαν " Accountability, We Are One" που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει ότι πρέπι όλοι να είναι υπεύθυνοι και να είναι ενωμένοι, και στο πίσω μέρος το όνομα του Stephon Clark.

Στο VIDEO που δημιούργησαν, την αρχή έκανε ο De'Aaron Fox, λέγοντας ότι " αυτές οι τραγωδίες πρέπει να σταματήσουν", με τον Al Horford να σημειώνει πως " πρέπει να αποδίδονται ευθύνες" και να ακολουθήσουν μία σειρά από δηλώσεις από όλους τους παίκτες, συμπεριλαμβανομένου το Κώστα Κουφού: " Μαύρος, άσπρος, μελαμψός, είμαστε ένα. Είμαστε ένα. Ενα. Δεν θα ασχολούμαστε μόνο με τον αθλητισμό. Δεν θα το βουλώσουμε και θα ντριμπλάρουμε. Αυτό είναι μεγαλύτερο από το μπάσκετ. Η αλλαγή μπορεί να είναι άβολη. Η αλλαγή είναι απαραίτητη. Πρέπει να μιλήσουμε. Πρέπει να δράσουμε. Έχουμε σημασία. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Πες το όνομά του: Stephon Clark".

Δείτε το τρομερό VIDEO με τις ατάκες των παικτών των δύο ομάδων, καθώς και το tweet των Kings που δείχνει την φανέλα που φόρεσαν οι παίκτες των δύο ομάδων, με τον Garrett Temple των Kings σε ρόλο "μοντέλου":


TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ