NBA

Σκάνδαλο στο ΝΒΑ με τους 76ers

Philadelphia 76ers President of Basketball Operations Bryan Colangelo speaks with members of the media during a news conference at the NBA basketball team's practice facility in Camden, N.J., Friday, May 11, 2018. (AP Photo/Matt Rourke)
AP Photo/Matt Rourke AP PHOTO/MATT ROURKE

Σάλος έχει ξεσπάσει στο ΝΒΑ από την αποκάλυψη μεγάλης αμερικανικής ιστοσελίδας ότι ο Bryan Colangelo, Πρόεδρος των 76ers, είχε 5 ψεύτικους λογαριασμούς στο twitter, μέσω των οποίων - μεταξύ άλλων - αποκάλυπτε την στρατηγική της ομάδας!

Στην εποχή των social media όλα είναι πιθανά. Ακόμα και ένας Πρόεδρος ομάδας του ΝΒΑ να έχει ψεύτικους λογαριασμούς στο twitter προκειμένου να υπερασπίζεται τις επιλογές του και να περνάει την "γραμμή" που θέλει! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν στις ΗΠΑ, με το σάιτ "The Ringer" να αποκαλύπτει ένα τεράστιο σκάνδαλο που εμπλέκει τον Πρόεδρο και τζένεραλ μάνατζερ των 76ers, Bryan Colangelo.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, ο Πρόεδρος των 76ers δημιούργησε την τελευταία διετία 5 ψεύτικους λογαριασμούς. Ο στόχος του ήταν μέσω αυτών των λογαριασμών να υπερασπίζεται και ενίοτε να αποθεώνει τον Colangelo για τις επιλογές του, αλλά και να κατακρίνει τον προκάτοχό του στους 76ers, Sam Hinkie, αλλά και τον άνθρωπο που τον διαδέχθηκε στην θέση του τζένεραλ μάνατζερ στους Raptors μερικά χρόνια νωρίτερα, τον Masai Uiri!

Το μεγάλο πρόβλημα ωστόσο στην περίπτωση του Colangelo δεν είναι ότι οι λογαριασμοί που φέρεται να χειριζόταν έκαναν επιθέσεις στους Hinkie και Uiri. Το πραγματικό πρόβλημα έρχεται μπροστά στην αποκάλυψη ότι οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί έκαναν "επιθέσεις" και στους παίκτες της ομάδας αυτό το διάστημα και συγκεκριμένα τους Joel Embiid, Markelle Fultz, Nerlens Noel και Jahlil Okafor, με τους δύο τελευταίους να μην είνα πλέον μέλη της ομάδας.

Γιατί όμως αυτό δημιουργεί πρόβλημα; Επειδή οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί δεν έμεναν απλώς στο να ασκούν κριτική σε αυτούς τους παίκτες, παρά ανέφεραν πράγματα σχετικά το ιατρικό ιστορικό τους που δεν ήταν γνωστά, όπως ότι μία ανταλλαγή του Okafor στους Pelicans δεν πραγματοποιήθηκε επειδή ο νεαρός σέντερ απέτυχε να περάσει ιατρικές εξετάσεις, ή ότι ο τραυματισμός του Fultz στον ώμο ήταν προϊόν λανθασμένης συνεργασίας με τον προσωπικό του γυμναστή! Σε ένα άλλο tweet, δε, ένας από τους λογαριασμούς πρότεινε να ανταλλάξουν οι 76ers το Νο3 του ΝΒΑ Draft του 2017 για το Νο1 που είχαν στην κατοχή τους οι Celtics, κάτι που τελικά έγινε κιόλας (!), με τους 76ers να αποκτούν με το Νο1 τον Fultz και τους Celtics να αποκτούν τον Jayson Tatum.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Colangelo έχει παραδεχθεί ήδη ότι συνδέεται με τον έναν από τους 5 λογαριασμούς (@Phila1234567), ο οποίος πάντως ήταν και ο λιγότερο ενεργός από όλους και δεν ακολουθούσε την ίδια στρατηγική. Την ίδια μέρα πάντως που ο Colangelo παραδέχθηκε ότι του ανήκει αυτός ο λογαριασμός, τρεις από τους άλλους τέσσερις λογαριασμούς άλλαξαν αμέσως σε "private", γεγονός που κίνησε υποψίες. Μόνο ένας εκ των πέντε λογαριασμών παραμένει φανερός, ο οποίος τυχαίνει παράλληλα να είναι και ο πιο ενεργός από τους πέντε που φέρεται να ελέγχει ο Colangelo. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες αναμένεται να βρεθεί σε τρομερά δύσκολη θέση ο Colangelo. Και ο κυριότερος λόγος για αυτό δεν θα είναι τα post που έχει κάνει για τους Hinkie και Uiri, όσο οι αποκαλύψεις για τους παίκτες της ομάδας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι 76ers ανακοίνωσαν ότι θα προβούν σε εκτεταμένη έρευνα για τις αποκαλύψεις της ιστοσελίδας "The Ringer" και κατόπιν θα προβούν στις αντίστοιχες κινήσεις.

AP Photo/Matt Rourke

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ