NBA

Ροζ σκάνδαλο στους Ντάλας Μάβερικς

Ροζ σκάνδαλο στους Ντάλας Μάβερικς

Πρώην εκτελεστικός διευθυντής των Ντάλας Μάβερικς κατηγορείται ότι επί 18 χρόνια παρενοχλούσε σεξουαλικά γυναίκες υπαλλήλους της ομάδας!

Ροζ σκάνδαλο έχει ξεσπάσει εδώ και μερικές ώρες στο ΝΒΑ και συγκεκριμένα στους Ντάλας Μάβερικς, μετά την αποκάλυψη του Sports Illustrated ότι ο Τερντίμα Άσερι, εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας από το 1997 έως το 2015, παρενοχλούσε σεξουαλικά υπαλλήλους του οργανισμού επί σειρά ετών. Ο Άσερι θεωρούνταν για πολλά χρόνια το "δεξί χέρι" του Μαρκ Κιούμπαν, προσωπικός φίλος με τον πρώην κομισάριο του ΝΒΑ Ντέιβιντ Στερν και ένας από τους πιο ισχυρούς παράγοντες στο πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι επιθέσεις του Άσερί αποτελούσαν για πολλά χρόνια "κοινό μυστικό" στην ομάδα του Ντάλας και παρά τις πολυάριθμες καταγγελίες που έγιναν στον Μπάντι Πίτμαν, υπεύθυνο του προσωπικού, ο περί ου ο λόγος δεν έκανε απολύτως τίποτα. Ο Πίτμαν απολύθηκε αμέσως μετά την δημοσίευση του θέματος, σύμφωνα με το οποίο έχουν υπάρξει ακόμα καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά στον πρώην αντιπρόεδρο Πολ Μονρό, δίχως επίσης να κάνει το παραμικρό.

Ο Άσερι δεν είναι πάντως ο μόνος που εμπλέκεται στο σκάνδαλο. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο αρθρογράφος του mavs.com Έρικ Σνιντ είχε κατηγορηθεί το 2014 για βίαιη συμπεριφορά κατά υπαλλήλου των Μάβερικς (κι ενώ δύο χρόνια νωρίτερα είχε δηλώσει ένοχος για επίθεση στην πρώην κοπέλα του), ωστόσο δεν έπαψε να εργάζεται στους Μάβερικς. Ο Σνιντ απολύθηκε κι αυτός μετά τη δημοσίευση του θέματος.

Κιούμπαν: "Ντρέπομαι για όλα αυτά"

Άγνοια επί του θέματος δήλωσε ο Μαρκ Κιούμπαν, όταν πληροφορήθηκε για τις δεκάδες καταγγελίες που έχουν υπάρξει κατά του Άσερι. " Δεν γνώριζα τίποτα από αυτά. Όλα αυτά είναι λάθος. Είναι αποτρόπαια. Δεν είναι μία κατάσταση την οποία εγκρίνουμε. Ντρέπομαι για όλα αυτά και πρέπει να διορθωθούν", ήταν τα πρώτα σχόλια που έκανε στο Sports Illustrated ο ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερικς, αν και όπως υποστήριξε (ανώνυμα) πρώην υπάλληλος της ομάδας: " ο Μαρκ ξέρει τα πάντα".

Ροζ σκάνδαλο στους Ντάλας Μάβερικς

Λίγο πριν από τη δημοσίευση του θέματος οι Ντάλας Μάβερικς εξέδωσαν ανακοίνωση επί του θέματος, μέσω της οποίας ενημέρωναν ότι έχουν ξεκινήσει έρευνα για κατηγορίες που αφορούν σε " διάφορες πράξεις ακατάλληλης συμπεριφοράς προς γυναίκες κατά τη διάρκεια πολλών ετών από πρώην υπάλληλο του οργανισμού".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

" Ο οργανισμός των Mavericks λαμβάνει σοβαρά υπόψη τους ισχυρισμούς αυτούς. Χθες ενημερώσαμε το γραφείο της λίγκας και αμέσως προσλάβαμε εξωτερικούς συμβούλους για τη διεξαγωγή διεξοδικής και ανεξάρτητης έρευνας. Η έρευνα θα επικεντρωθεί στους συγκεκριμένους ισχυρισμούς που σχετίζονται με τον συγκεκριμένο πρώην υπάλληλο και θα εξετάσει ευρύτερα τις πρακτικές και τις πολιτικές της επιχείρησής μας.

Επιπλέον, ένας υπάλληλος του οποίου η εργασία ήταν να λαμβάνει και να διερευνά τέτοιες καταγγελίες και να τις αναφέρει με ακρίβεια και πλήρη, έχει ανασταλεί μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνά μας. Δεν υπάρχει περιθώριο για τέτοια συμπεριφορά στο χώρο εργασίας του Mavericks - ή σε οποιοδήποτε χώρο εργασίας".

Η ανακοίνωση του ΝΒΑ:

Λίγη ώρα αργότερα επίσημη τοποθέτηση έγινε και από το ΝΒΑ επί του θέματος: " Οι Ντάλας Μάβερικς μας ενημέρωσαν για τους ισχυρισμούς που εμπλέκουν τον πρώην πρόεδρο της ομάδας Τερντίμα Άσερι και του αρθρογράφου του Mavs.com Ερλ Σνιντ. Η συμπεριφορά αυτή έρχεται σε αντίθεση με τη σταθερή δέσμευση του ΝΒΑ και των ομάδων του να προωθήσουν ασφαλείς και φιλόξενους χώρους εργασίας για όλους τους εργαζομένους. Μια τέτοια συμπεριφορά είναι εντελώς απαράδεκτη και θα παρακολουθήσουμε στενά την ανεξάρτητη έρευνα για το θέμα αυτό".

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ