NBA

Πόποβιτς: "Ρώμη γίναμε..."

Πόποβιτς: "Ρώμη γίναμε..."
2015 GETTY IMAGES

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Wall Street Journal, ο Γκρεγκ Πόποβιτς εξέφρασε τον προβληματισμό του για το πολιτικό τοπίο των ΗΠΑ και παρομοίασε τη χώρα του με την... αρχαία Ρώμη.

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς μπορεί να σχολιάσει και να αναλύσει τα πάντα. Μπορεί να μιλήσει με την ίδια άνεση για μπάσκετ, για Ιστορία, για κρασιά, για πολιτική, για κοινωνικά θέματα. Προ ημερών υπερασπίστηκε τον Κάπερνικ και μίλησε για το πρόβλημα του ρατσισμού που ταλανίζει διαχρονικά τις ΗΠΑ . Στην τελευταία συνέντευξη του έκανε και ένα πολιτικό σχόλιο. Δεικτικό και... χιουμοριστικό ταυτόχρονα.

Ο προπονητής των Σπερς μίλησε στην εφημερίδα Wall Street Journal για την πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ και όταν ρωτήθηκε εάν παρακολούθησε το debate της περασμένης Τρίτης μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και της Χίλαρι Κλίντον, απάντησε αρνητικά, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το πολιτικό σύστημα και σύγκρινε τις ΗΠΑ με τη... Ρώμη.

Ανησυχώ ότι ίσως είμαι υπερβολικά πεσιμιστής, αλλά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι δεν είμαστε η Ρώμη. Η Ρώμη δεν έπεσε σε 20 ημέρες ή σε 30 χρόνια. Χρειάστηκαν εκατοντάδες χρόνια. Το ερώτημα είναι το εξής: Είμαστε σε αυτή τη διαδικασία και δεν το ξέρουμε καν; Πραγματικά, έχω αρχίσει να το σκέφτομαι. Δεν είναι απλά οι δύο υποψήφιοι Πρόεδροι. Είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζεται το όλο θέμα” δήλωσε ο Πόποβιτς.

Όλοι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον ελέφαντα στο δωμάτιο αλλά κανένας δεν θέλει. Ο κόσμος έχει κουραστεί να τρέχει, να μιλάει για αυτό. Πρέπει όμως να το κάνουμε επειδή ο ελέφαντας υπάρχει ακόμα στο δωμάτιο και δεν έχει ξεπεραστεί” δήλωσε ο προπονητής των Σπερς.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ