NBA

Παίκτης των Lakers κοιμάται στην φυλακή το βράδυ, και παίζει μπάσκετ το πρωί!

Los Angeles Lakers guard Kentavious Caldwell-Pope (1) during the second half of an NBA basketball game, Sunday, Dec. 3, 2017, in Los Angeles. (AP Photo/Kyusung Gong)
AP Photo/Kyusung Gong AP PHOTO/KYUSUNG GONG

Ο Kentavious Caldwell-Pope των Lakers παραβίασε τους όρους του περιορισμού του από το δικαστήριο, με αποτέλεσμα να καλείται για 25 μέρες να μένει στη φυλακή τα βράδια και να βγαίνει μόνο για να προπονηθεί και να παίζει αγώνες με την ομάδα του!

Τα λάθη πληρώνονται! Ο Kentavious Caldwell-Pope το κατάλαβε αυτό με τον άσχημο τρόπο, αφού εξαιτίας μία σειράς λαθών είναι υποχρεωμένος να εκτίσει ποινή φυλάκισης 25 ημερών, χωρίς να του επιτρέπεται να αποχωρήσει από την Πολιτεία της California! Τι συνέβη όμως ακριβώς; Ιδού:

Ο Caldwell-Pope είχε συλληφθεί να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ τον περασμένο Μάρτιο όταν αγωνιζόταν στους Pistons. Τότε του είχε επιβληθεί 12μηνος περιορισμός, όπου είχε κληθεί να ακολουθήσει συγκεκριμένες οδηγίες, με μία από αυτές να είναι ότι πρέπει όποτε του ζητηθεί να υποβληθεί σε τεστ που θα δείχνουν αν έχει καταναλώσει αλκοόλ ή ναρκωτικά. Τον συγκεκριμένο όρο όμως τον παραβίασε αρκετές φορές, αφού αρνήθηκε να δώσει δείγμα, με αποτέλεσμα να περάσει από δίκη στις 13 Δεκεμβρίου στο Detroit, όπου και δήλωσε ένοχος. Και τότε ήταν που του επιβλήθηκε η ποινή των 25 ημερών φυλάκισης, με τον όρο να μην μπορεί να φύγει από τα σύνορα της Πολιτείας της California.

Η συγκεκριμένη ποινή βέβαια έχει κάποια... "παραθυράκια". Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση, ο Caldwell-Pope εκτίει μεν την ποινή του πίσω από κάγκελα, ωστόσο το κάνει στο Αστυνομικό τμήμα του Seal Beach, όπου και του επιτρέπεται να αποχωρεί (υπό επιτήρηση και με ένα βραχιόλι με GPS στο πόδι του!) για να προπονηθεί με τους Lakers και να πάρει μέρος στους αγώνες τους. Αρκεί βέβαια αυτοί οι αγώνες να διεξάγονται στο Los Angeles ή γενικά στην πολιτεία της California. Κοινώς, ο έμπειρος γκαρντ δεν μπορεί μέχρι να εκτίσει την ποινή του να αγωνιστεί στους εκτός έδρας αγώνες των Lakers που διεξάγονται εκτός Πολιτείας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να απουσιάσει απο τον αγώνα με τους Cavaliers στο Cleveland στις 14 Δεκεμβρίου, ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει και στους αγώνες κόντρα σε Rockets (31/12) και Wolves (1/1).

Για καλή τύχη του γκαρντ των Lakers, πάντως, η ομάδα του προβλέπεται να δώσει τον επόμενο εκτός έδρας αγώνα της στο Golden State (που ανήκει στην Πολιτεία της California), έχοντας στην συνέχεια 4 σερί εντός έδρας αγώνες, οπότε δεν θα χρειαστεί να παραβιάσει τους όρους που του έχουν επιβληθεί.

Την φετινή σεζόν ο Caldwell-Pope έχει 14.2 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2.2 ασίστ και 1.8 κλεψίματα μέσο όρο.

AP Photo/Kyusung Gong

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ