NBA

Όταν ο Κώστας νίκησε τον Γιάννη

Όταν ο Κώστας νίκησε τον Γιάννη
Κώστας Αντετοκούνμπο

Πριν από μερικές ημέρες ο Κώστας Αντετοκούνμπο πήγε στις εγκαταστάσεις των Μπακς και προκάλεσε τον Γιάννη σε “μονό”. Και... ναι, τον νίκησε!

Λίγο μετά το ντραφτ του 2013 και την επιλογή του από τους Μιλγουόκι Μπακς στο νούμερο 15, o Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε προβλέψει το εξής: “ Σε τέσσερα χρόνια θα είμαστε πάλι εδώ”. Αυτό είχε πει σε ανύποπτη στιγμή εκείνο το βράδυ του Ιουνίου αναφερόμενος στον μικρότερο αδερφό του Κώστα. Έτσι όπως εξελίσσεται ο τρίτος κατά σειρά Αντετοκούνμπο, μάλλον θα βγει αληθινός ο σταρ των Μπακς.

Ο Κώστας είναι πλέον 18 ετών (γεννηθείς στις 20/11/1997), μόλις τελείωσε το High School και πριν από λίγες ημέρες οδήγησε το σχολείο του (Dominican) στην κατάκτηση του πέμπτου συνεχόμενου πολιτειακού τίτλου στο Wisconsin. Αυτή πάντως δεν ήταν η μόνη μεγάλη νίκη που πέτυχε τις τελευταίες εβδομάδες ο Κώστας. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε κερδίσει και ένα μονό με τον αδερφό του, Γιάννη!

Όταν ο Κώστας νίκησε τον Γιάννη


Τα δύο αδέρφια Αντετοκούνμπο μίλησαν στο Fox6 για την ανέλιξη του Κώστα, την “αστρονομική” (όπως τη χαρακτήρισε ο νυν προπονητής του στο σχολείο) προοπτική του και φυσικά το μονό που έπαιξαν πρόσφατα σε ένα βοηθητικό γήπεδο των Bucks. Τι έγινε ακριβώς εκεί; Ο λόγος περνάει στον Κώστα Αντετοκούνμπο...

"Νευρίασα που με νίκησε, αλλά..."

Έπαιζα μονό με τον αδερφό μου, τον Αλέξη, και τον νίκησα. Οπότε ο Γιάννης άρχισε να λέει στον Αλέξη να μην ανησυχεί και να μην τρελαίνεται, επειδή είναι πολύ ανταγωνιστικός. Όλοι μας θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι ο ένας από τον άλλον. Αυτό μας κάνει καλύτερους. Και τότε του είπε: «θα τον νικήσεις σε δύο χρόνια. Θα τον νικήσεις την επόμενη φορά που θα παίξετε». Τότε, εγώ είπα: «Γιάννη, βάζω στοίχημα ότι εγώ θα σε νικήσω τώρα». Και αυτός μου είπε να παίξουμε”...

Όπερ και εγένετο λοιπόν. Τα δύο αδέρφια πήραν τη μπάλα και άρχισαν να παίζουν. “ Προφανώς δεν με είχε δει να παίζω πολύ καιρό και δεν περίμενε ότι θα ήμουν τόσο καλός. Τον νίκησα!” είπε ο Κώστας με ενθουσιασμό. Όχι δεν έκανε πλάκα. “ Παίξαμε μέχρι τους επτά πόντους, νομίζω, και με νίκησε. Με νίκησε. Νευρίασα αλλά ένιωσα και περήφανος, συγκινημένος ταυτόχρονα τη στιγμή εκείνη. Ήμουν χαρούμενος που είδα τον μικρό αδερφό μου να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα και να εξελίσσεται τόσο πολύ” είπε από τη μεριά του ο Γιάννης.

Όταν ο Κώστας νίκησε τον Γιάννη


"Μπορεί να κάνει τα πάντα στο γήπεδο"

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Κώστας πετύχαινε 12,9 πόντους μ.ό. με ποσοστό 63,9% εντός πεδιάς και είχε ακόμα 7,1 ριμπάουντ, 1,4 ασίστ, 1,2 κλεψίματα και 2,4 τάπες ανά αγώνα. Στα 18 του χρόνια έχει ύψος 2,07μ., άνοιγμα χεριών 2,11μ. και παίζει στη θέση “3”. Όσον αφορά το επόμενο βήμα; Το κολέγιο. Καταπώς φαίνεται δεν πρόκειται να δυσκολευτεί να βρει υποτροφία, αφού πάρα πολλά μεγάλα πανεπιστήμια κάνουν ουρά. Κι αυτό διότι... “ η ωρίμανση, η προοπτική του είναι αστρονομική” λέει ο προπονητής του Derek Berger.“ Το καλύτερο του μπάσκετ απέχει εύκολα τέσσερα ή πέντε χρόνια από τώρα. Είναι τρομακτικό τι μπορεί να γίνει. Μπορεί να κάνει τα πάντα στο γήπεδο”.

Μπορεί να νικήσει ακόμα και τον Γιάννη.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ