NBA

Οι τραυματισμοί που σόκαραν!

Boston Celtics' Gordon Hayward (20) falls as Cleveland Cavaliers' LeBron James (23) reaches for a loose ball in the first half of an NBA basketball game, Tuesday, Oct. 17, 2017, in Cleveland. Hayward broke his left ankle on a play. (AP Photo/Tony Dejak)
Boston Celtics' Gordon Hayward (20) falls as Cleveland Cavaliers' LeBron James (23) reaches for a loose ball in the first half of an NBA basketball game, Tuesday, Oct. 17, 2017, in Cleveland. Hayward broke his left ankle on a play. (AP Photo/Tony Dejak) AP

Με τραυματισμό σοκ ξεκίνησε το NBA κι ο Γκόρντον Χέιγουορντ των Μπόστον Σέλτικς πρόσθεσε το όνομα του σε μία λίστα που κανένας παίκτης δεν θέλει να βρεθεί. (VIDEOS)

Οι τραυματισμοί, είναι μέρος του αθλητισμού. Έχει ειπωθεί πολλάκις και είναι η πραγματικότητα. Υπάρχουν, όμως, κι αυτοί που σοκάρουν τον κόσμο. Αυτοί που συμβαίνουν σε μία ανύποπτη στιγμή και αλλάζουν τα πάντα μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι ο Γκόρντον Χέιγουορντ των Μπόστον Σέλτικς . Στο πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς, απέναντι στους Κλίβελαντ Καβαλίερς, σκόρπισε παγωμάρα στους πάντες.

" Έχω δει πολλούς τραυματισμούς στην ζωή μου. Έχω δει τον τραυματισμό του Πολ Τζορτζ όταν συνέβη. Έτυχε πριν από μερικά χρόνια να παρακολουθώ τον αγώνα που τραυματίστηκε ο Σον Λίβινγκστον όταν αγωνιζόταν στους Κλίπερς. Παρακολουθούσα τον αγώνα του NCAA όταν τραυματίστηκε ο Κέβιν Γουέαρ. Αυτοί είναι τραυματισμοί που δεν περιμένεις να συμβούν και δεν θες να συμβούν, όποιος και αν είναι, όσο ανταγωνιστικός και αν είσαι. Είναι πολύ ατυχές αυτό που συνέβη", δήλωσε ο ΛεΜπρον Τζέιμς.

Όπως τόνισε ο "Βασιλιάς", δυστυχώς ο Χέιγουορντ δεν είναι ο πρώτος που σοκάρει τον κόσμο. Ένα από τα πιο πρόσφατα περιστατικά έλαβε χώρα το καλοκαίρι του 2014, όταν σε αγώνα προετοιμασίας της Team USA ο Πολ Τζορτζ τραυματίστηκε σοβαρά με αποτέλεσμα να μείνει για πολλούς μήνες στα πιτς.

Ακόμα, ένας από τους πιο σοβαρούς τραυματισμούς ήταν αυτός του Κέβιν Γουέαρ . Ο νυν άσος του ΓΣΛ/Φάρου αγωνιζόταν τότε στο NCAA. Ήταν Απρίλιος του 2013 όταν συνέβη το περιστατικό. Ο συγκεκριμένος τραυματισμός είχε σοκάρει τους πάντες κι είναι χαρακτηριστικό πως την υποστήριξη τους στον Γουέαρ είχαν δείξει παίκτες όπως ο ΛεΜπρον Τζέιμς, ο Καρμέλο Άντονι, ο Κέβιν Ντουράντ κι ο Κόμπι Μπράιαντ. " Είδα τον τραυματισμό μου πριν από δύο χρόνια. Αυτό ήταν. Έκτοτε, δεν χρειάστηκε να δω κάτι περισσότερο", είχε δηλώσει ο άσος του ΓΣΛ Φάρου το 2016. "Είμαι 100% υγιής. Νιώθω το σώμα μου όπως ήταν πριν από τον τραυματισμό. Και πλέον βελτιώνομαι", είχε παραδεχθεί επίσης ο Γουέαρ.

Οι τραυματισμοί που σόκαραν!
AP/MICHAEL CONROY

" Το μπάσκετ ήταν συνεχώς τα πάντα για μένα. Καθώς μεγάλωνα έπαιζα μπάσκετ κι εξαιτίας αυτού του τραυματισμού δεν ήμουν ικανός να το κάνω για 8-9 μήνες. Απλά καθόμουν και παρακολουθούσα παιχνίδια κι έλεγα "γαμώτο"! Ήταν δύσκολα. Πάντα έπρεπε κάποιος να σε βοηθά. Δεν μπορούσα να περπατήσω, να οδηγήσω ή ακόμα και να φάω. Προφανώς, όλη αυτή η διαδικασία σε κάνει να εκτιμάς κάποια πράγματα", είχε εξηγήσει ακόμα.

Αν γυρίσουμε τον χρόνο λίγο πιο πίσω, θα συναντήσουμε τον πολύ άσχημο τραυματισμό του Σον Λίβινγκστον. Ο πολύπειρος γκαρντ αγωνιζόταν τότε στους Λος Άντζελες Κλίπερς και πέρασε αρκετά δύσκολα μέχρι να φτάσει στο επίπεδο που ήταν. Μερικά χρόνια αργότερα, ο Λίβινγκστον έχει πανηγυρίσει δύο τίτλους με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και μάλιστα ήταν καθοριστικό στον πρώτο εξ αυτών.

Πέτζα Στογιάκοβιτς

Ήταν Μάρτιος του 1997 και συγκεκριμένα το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με το Περιστέρι. Μετά από δώδεκα λεπτά αγώνα ο Πέτζα προσπάθησε να διεισδύσει στην αντίπαλη ρακέτα, όμως η κνήμη του τον πρόδωσε σπάζοντας στη μέση. Πολλοί ήταν εκείνοι που τον χαρακτήρισαν "τελειωμένο", όμως τους διέψευσε όλους με την πορεία του.

Οι τραυματισμοί που σόκαραν!
Στογιάκοβιτς

Ντέμοντ Γκριν

Ο πρώην άσος της Ολύμπιας Λάρισας υπέστη έναν φρικιαστικό τραυματισμό όταν φορούσε τη φανέλα της Άλμπα Βερολίνου. Στο ματς εναντίον της Σιένα ο αστράγαλος του δίπλωσε με τις κραυγές του να ακούγονται σε ολόκληρο το γήπεδο.

Οι τραυματισμοί που σόκαραν!
Ντέιμοντ Γκριν

Idong Ibok

Ο Ibok υπέστη έναν σκληρό τραυματισμό στον αγκώνα κατά τη διάρκεια αγώνα για το Spartans’ NCAA Tournament το 2007. Όπως θα δείτε και στο βίντεο το κόκκαλο του χεριού του μετατοπίστηκε προς τα πάνω.

ΣΠΟΡ

Άουτς...

Όνομα δεν έχουμε και η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεται. Η εικόνα μιλάει από μόνη της εξάλλου. Ο συγκεκριμένος αθλητής στην υπερπροσπάθεια που έκανε να σώσει μία μπαλιά, είδε τον πόδι του να καβαλάει τον αστράγαλο του.

Bo Jackson

Το 1997 κατά τη διάρκεια των play off του NFL ο θρύλος του μπέιζμπολ και του φούτμπολ Μπο Τζάκσον έπαθε σοβαρή ζημιά στη μέση. Πέφτοντας κάτω μετατοπίστηκε το ισχίο του. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης που υποβλήθηκε αργότερα οι γιατροί ανακάλυψαν πως υπέστη άσηπτη νέκρωση. Κάπου εκεί λοιπόν τερματίστηκε η καριέρα του σε υψηλό επίπεδο.

Valery Kobelev

Πάμε στο 1999 και το άθλημα Ski jumping. Ο Kobelev έχασε την ισορροπία του στον αέρα και προσέκρουσε στο έδαφος με ταχύτητα 104.7 χιλιομέτρων την ώρα. Το απίστευτο στην ιστορία είναι πως Ρώσος αθλητής έμεινε σε ελεγχόμενο κώμα για αρκετούς μήνες, έτσι ώστε να μην πάθει μεγαλύτερη ζημιά.

Πάντως παρά το σοβαρό ατύχημα δεν το έβαλε κάτω και επέστρεψε στην ενεργό δράση, με τη σύζυγο του να τον χωρίζει γιατί δεν μπορούσε να ζει με την αγωνία πως θα ξανατραυματιστεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ακολουθούν ανατριχιαστικά videos: Η λίστα δεν τελειώνει εδώ. Όπως θα δείτε στη συνέχεια, σοκαριστικός ήταν κι ο τραυματισμός του Ραζόν Ρόντο, όπως και του Άντιου Μπόγκουτ, ενώ άσχημα είχε χτυπήσει κι ο Έντγκαρ Σόσα στον αγώνα της Δομινικανής Δημοκρατίας απέναντι στον Παναμά. Ακόμα, πολύ άσχημα είχε τελειώσει και η καριέρα του Μπαρόν Ντέιβις, ο οποίος τραυματίστηκε σε αγώνα playoffs των Νικς απέναντι στους Χιτ το 2012.

AP Photo/Tony Dejak







TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ