NBA

Ο προβληματισμός του Carmelo Anthony για την εκλογή Trump

Ο προβληματισμός του Carmelo Anthony για την εκλογή Trump

Ο Carmelo Anthony ήταν από εκείνους που δεν κρύφτηκε ότι στήριξε τους Δημοκρατικούς στις αμερικάνικες εκλογές. Επομένως, ο προβληματισμός του για την εκλογή του Donald Trump είναι μεγάλη και έχει τους λόγους του.

Παραδοσιακά το NBA στην συντριπτική πλειοψηφία βρίσκεται στο πλάι του Δημοκρατικού Κόμματος. Το γεγονός πως οι περισσότεροι παίκτες είναι Αφροαμερικανοί και όχι λευκοί, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Σε αυτή την εκλογική μάχη, η πόλωση ήταν πολύ μεγάλη και πολλοί άσοι του κορυφαίου πρωταθλήματος στον πλανήτη πήραν ανοιχτά θέση, στηρίζοντας την προσπάθεια της Hilary Clinton για να μπει στο Λευκό Οίκο και να διαδεχτεί τον Barrack Obama.

Εντέλει, ο Donald Trump ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής με 290 εκλέκτορες, αποτελώντας το νέο Πλανητάρχη. Το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλο σοκ στην μπασκετική κοινότητα όπως φάνηκε, με τον Carmelo Anthony ο οποίος στήριξε ανοιχτά το Δημοκρατικό Κόμμα, να εκφράζει τους έντονους προβληματισμούς του για την "επόμενη μέρα" στη χώρα του.

"Τώρα, είναι η δική μας ευθύνη ως άνδρες και γυναίκες να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να γίνουμε οι ίδιοι ηγέτες, ασχέτως του ποιος έχει το γενικό πρόσταγμα και ποιος αποφασίζει. Νομίζω ότι έχουμε μεγαλύτερη ευθύνη τώρα, ειδικά με τους νέους και το πώς τους εκπαιδεύουμε.

Έχω μιλήσει με νέους. Μίλησα με παιδιά σήμερα το πρωί, με την οικογένειά μου, μπορείς να ακούσεις τη νευρικότητα. Φοβούνται και δεν ξέρουν τι να σκεφτούν. Ο κόσμος δεν ξέρει τι να κάνει αυτή την στιγμή. Θεωρώ ότι εξαρτάται από εμάς ατομικά να τα καθοδηγήσουμε και ο καθένας ηγείται με τον δικό του τρόπο", ανέφερε αρχικά ο σούπερ σταρ των New York Knicks.

Ο "Melo" είπε πως πάλεψε να "μεταφράσει" στον γιο του τα αποτελέσματα των εκλογών και το νόημά τους: "Αυτή είναι μια συζήτηση που όλοι θα κάνουμε με τα παιδιά μας. Ποια είναι αυτή η συζήτηση; Αυτό είναι το τρομακτικό κομμάτι, ποια είναι αυτή η συζήτηση;", για να συνεχίσει, αναφέροντας πως "Δεν μπορούμε να ελέγξουμε αυτό που πρόκειται να συμβεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε".

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ