NBA

Ο Curry αναφέρεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο του Trump!

Golden State Warriors guard Stephen Curry dribbles during the second half of an NBA basketball game against the Los Angeles Clippers, Monday, Oct. 30, 2017, in Los Angeles. (AP Photo/Ryan Kang)
AP Photo/Ryan Kang AP PHOTO/RYAN KANG

Η παράταξη του Donald Trump κατέθεσε προς ψήφιση το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο είναι 429 σελίδες, καταφέρνοντας με κάποιο τρόπο να συμπεριλάβει μέσα το όνομα του Stephen Curry!

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων έχει μέγεθος 429 σελίδες και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μία σειρά από μειώσεις στον συντελεστή της φορολογίας των επιχειρήσεων. Σε αυτές τις 429 σελίδες αναφέρεται μόνο ένα όνομα. Αυτό του Stephen Curry!

Οι Ρεπουμπλικανοί αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τον σταρ των Warriors ως παράδειγμα σε μία παράγραφο όπου αναφέρουν τις φορολογικές ελαφρύνσεις και την δικαιότερη ανακατανομή των φόρων, προκαλώντας εντύπωση σε πολύ κόσμο. Και ο πρώτος που ένιωσε έκπληξη για αυτό ήταν ο ίδιος ο Curry, ο οποίος όταν ρωτήθηκε σχετικά απάντησε πως " είναι περίεργο, αλλά μέχρι εκεί. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αναρωτιούνται γιατί ξεχώρισαν το δικό μου όνομα, αλλά ό,τι κι αν συμβείνει, μαμά τα κατάφερα"!

Στις ΗΠΑ προσπαθούν να καταλάβουν γιατί από όλους τους επαγγελματίες αθλητές που έχουν υπογράψει μεγάλα συμβόλαια αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Curry, ο οποίος το καλοκαίρι συμφώνησε με τους Warriors για 5ετες συμβόλαιο αξίας 201 εκατ. δολαρίων. Και η αλήθεια είναι ότι προς το παρόν δεν βρίσκουν λογική εξήγηση, αφού υπάρχουν παίκτες που έχουν υπογράψει μεγαλύτερο συμβόλαιο από αυτόν (James Harden, Russell Westbrook).

Τι λέει όμως το νομοσχέδιο για τον Curry; Ιδού: " Το Tax Cuts and Jobs Act περιλαμβάνει συγκεκριμένες δικλείδες ασφαλείας για να αποτρέψει την φοροαποφυγή και να διασφαλίσει ότι οι φορολογούμενοι όλων των εισοδημάτων υπόκεινται στους ίδιους, δικαιότερους και πιο απλούς φορολογικούς κανόνες. Η νομοθεσία μας θα διασφαλίσει ότι η απαραίτητη φορολογική ελάφρυνση θα πάει στις τοπικές επιχειρήσεις και έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να βοηθήσει στην διάρκιση ανάμεσα στον μισθό του ΝΒΑ All Star Stephen Curry και τα εισοδήματα της επιχείρησης Steve's Bike Shop".

Για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις βέβαια το γεγονός ότι το νέο νομοσχέδιο που κατέθεσε η παράταξη του Προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, περιλαμβάνει μόνο το όνομα του Curry δεν είναι τυχαίο. Κι αυτό γιατί στο πρόσφατο παρελθόν ο Curry δεν είχε διστάσει να καταφερθεί αρκετές φορές εναντίον του Trump και της κυβέρνησής του, αρχικά αποκαλώντας τον ... ass, που μεταφράζεται από ανόητος και γάιδαρος μέχρι μ...κας για να ακολουθήσει η άρνηση των Πρωταθλητών Warriors να πάνε στον Λευκό Οίκο, με τον Trump να αποφασίζει να στοχοποιήσει τον Curry , δηλώνοντας τότε ότι " ο Stephen Curry διστάζει, οπότε η πρόσκληση αποσύρεται"!

Όπως και να έχει, είτε ο Trump και η παράταξή του θέλουν να κάνουν... πλάκα στον Curry και να παίξουν με το μυαλό του, είτε απλώς θεώρησαν ότι αυτός αποτελεί το απόλυτο παράδειγμα, τον στόχο τους τον πέτυχαν, αφού το νομοσχέδιο βρέθηκε ακόμα περισσότερο στο επίκεντρο. Δεν είναι βέβαια και σίγουρο ότι θα ψηφιστεί, αφού από την πλευρά των Δημοκρατικών υποστηρίζουν ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ευνοεί τις πλούσιες επιχειρήσεις και είναι ιδιαίτερα "σκληρό" στις Πολιτείες που η πλειοψηφία των κατοίκων/ψηφοφορών είναι Δημοκρατικοί. Αυτό βέβαια είναι μία άλλη ιστορία.

AP Photo/Ryan Kang

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ