NBA

"Ναυάγησε" του Παπανικολάου στο Houston

"Ναυάγησε" του Παπανικολάου στο Houston

Ο Κώστας Παπανικολάου δεν ενέδωσε στο ενδιαφέρον των Rockets και αποφάσισε να συνεχίσει και την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο στην Μπαρτσελόνα. Διαβάστε το αποκλειστικό ρεπορτάζ.

Ο διεθνής φόργουορντ έβαλε τέλος στις διαπραγματεύσεις με το Χιούστον, αφού η διαφορά στο οικονομικό δεν ήταν δυνατόν να καλυφθεί από την πλευρά της ομάδας του ΝΒΑ.

Ετσι το προσωρινό «όχι» του Παπανικολάου της Τετάρτης, όπως το αποκάλυψε αποκλειστικά το Sport24.gr, έγινε οριστικό και αμετάκλητο. Η διοίκηση των Rockets διαμήνυσε πως αδυνατεί, λόγω περιορισμού στο salary cap, ν’ ανεβάσει την αρχική προσφορά, που ήταν για διετές συμβόλαιο, αντί περίπου 4.700.00 δολαρίων.

Η πλευρά του Παπανικολάου, ήθελε στη χειρότερη περίπτωση να καλυφθεί από το Χιούστον, υπό την μορφή του μπόνους υπογραφής, το ποσό των 900.000 δολαρίων, που έπρεπε να συμπληρώσει ο παίκτης για το buy out της Μπαρτσελόνα. Το Χιούστον θα έβαζε τα υπόλοιπα 600.000 δολάρια. Η ρήτρα στο συμβόλαιο του Παπανικολάου με τους «Μπλαουγκράνα», για το ΝΒΑ, είχε οριστεί για φέτος στο 1.100.000 ευρώ (περίπου 1.500.000 δολάρια).

Οι Rockets έπαιξαν το.. τελευταίο τους χαρτί, όταν τηλεφώνησε στον διεθνή φόργουορντ, ο προπονητής τους, Kevin McHale. O θρύλος του ΝΒΑ, εξήγησε στον Παπανικολάου πως θα έχει σημαντικό ρόλο στην ομάδα, τονίζοντάς του, πως το γρήγορο μπάσκετ που παίζουν οι Rockets, ταιριάζει γάντι στο παιχνίδι του. Ο άσος της Μπαρτσελόνα, έμεινε κατενθουσιασμένος από τη συνομιλία του με τον McHale και πέρασαν από το μυαλό του σκέψεις, για να ενδώσει στην πρόταση του Χιούστον. Ομως προτίμησε, όπως έλεγε στους δικούς του ανθρώπους, ν’ αποφασίσει με το μυαλό και όχι με το συναίσθημα.

Ο Παπανικολάου αφήνει ανοιχτές τις πόρτες στο ΝΒΑ αλλά και στους Rockets, αν κι εφ’ όσον συνεχίσουν να διατηρούν τα δικαιώματά του και δεν τ’ ανταλλάξουν, μετά την άρνησή του να παίξει από φέτος στο Χιούστον.

Μάλιστα το καλοκαίρι του 2015, η ρήτρα για το ΝΒΑ που υπάρχει στο συμβόλαιό του, πέφτει στις 700.000 ευρώ. Αυτομάτως γίνεται πολύ μικρότερο το ποσό που θα πρέπει να συμπληρώσει ο ίδιος, έτσι ώστε να μείνει ελεύθερος για να κάνει το βήμα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Εξ’ άλλου δεν τον έχουν πάρει τα χρόνια και το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι μόλις 25 ετών.

Δεκτές όλες οι απόψεις και στο Twitter @ndpapaioannou

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ