NBA

Μπλεγμένοι στο "σκάνδαλο Γουάινσταϊν" ιδιοκτήτες του ΝΒΑ

Μπλεγμένοι στο "σκάνδαλο Γουάινσταϊν" ιδιοκτήτες του ΝΒΑ

Ο Τζέιμς Ντόλαν και ο Μαρκ Λάσρι, ιδιοκτήτες των Νικς και των Μπακς αντίστοιχα, αναφέρονται στο κατηγορητήριο έξι γυναικών που κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση τον Χάρβι Γουάινσταϊν.

Μπλεγμένοι στο σκάνδαλο που έχει δημιουργηθεί με τον κινηματογραφικό παραγωγό Χάρβι Γουάινσταϊν βρέθηκαν δύο ιδιοκτήτες ομάδων του ΝΒΑ. Πρόκειται για τον Τζέιμς Ντόλαν των Νιου Γιορκ Νικς και τον Μαρκ Λάσρι των Μιλγουόκι Μπακς, τα ονόματα των οποίων αναφέρονται στην αγωγή που κατέθεσαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν έξι γυναίκες, οι οποίες υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική παρενόχληση από τον Γουάινσταϊν και εμπλέκουν συνολικά 11(νυν ή πρώην) υπαλλήλους της εταιρίας "Miramax".

Στο κατηγορητήριο που έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα "New York Daily News" γίνεται η εξής αναφορά στον Τζέιμς Ντόλαν, ιδιοκτήτη εδώ και πολλά χρόνια των Νικς: " Ο Ντόλαν ήταν διευθυντής της TWC (σ.σ. The Weinstein Company) από τα μέσα του 2015 έως τον Ιούνιο του 2016. Ο Ντόλαν γνώριζε το μοτίβο του Γουάινσταϊν και την πρακτική της σεξουαλικής συμπεριφοράς προς τις γυναίκες από την προσωπική σχέση του με τον Γουάινσταϊν και τη θέση του ως διευθυντής της TWC".

Όσον αφορά στον Μαρκ Λάσρι, συνιδιοκτήτη των Μπακς, το κατηγορητήριο αναφέρει τα εξής: " Ο Λάσρι ήταν διευθυντής της TWC από μέσα ή γύρω στα μέσα του 2016 μέχρι τον Οκτώβριο του 2017. Ο Λάσρι γνώριζε το μοτίβο και την πρακτική του Γουάινσταϊν για σεξουαλική συμπεριφορά προς τις γυναίκες τόσο από την προσωπική του σχέση με τον Weinstein όσο και από τη θέση του ως διευθυντής του TWC".

Οι Μπακς δεν έχουν σχολιάσει την εμπλοκή του Λάσρι στο σκάνδαλο. Οι Νικς, από τη μεριά τους, έκαναν την εξής δήλωση: " Μόλις λάβαμε την αγωγή και την εξετάζουμε. Δεν πρόκειται να κάνουμε κάποιο σχόλιο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Μπορούμε πάντως να δηλώσουμε ότι ο κύριος Ντόλαν είναι βέβαιος ότι έπραξε όπως έπρεπε σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την περίοδο που πέρασε στο συμβούλιο του Γουάινσταϊν".

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ