NBA

Μίδας ΛεΜπρον!

Μίδας ΛεΜπρον!

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς υπέγραψε συμβόλαιο για την υπόλοιπη ζωή του στη Nike, που σύμφωνα με το ESPN θα τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο αθλητή όλων των εποχών.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας της εποχής μας. Ενας από τους πιο δημοφιλείς σύγχρονους αθλητές, ανεξαρτήτως σπορ. Πλέον θα είναι και ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής όλων των εποχών!

Σύμφωνα με το ESPN ο “Βασιλιάς” του ΝΒΑ συμφώνησε με τη Nike για το μεγαλύτερο συμβόλαιο που έχει υπογραφεί ποτέ από αθλητική εταιρία, το οποίο θα έχει διάρκεια την... υπόλοιπη ζωή του! “ Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε συμφωνήσει με τον ΛεΜπρον για μία ισόβια συνεργασία που θα παρέχει σημαντική αξία στις δουλειές μας, στη μάρκα και στους μετόχους μας” γράφει στη σχετική ανακοίνωση της η Nike.

Εχουμε μία ισχυρή σχέση με τον ΛεΜπρον τα τελευταία 12 χρόνια και βλέπουμε μπροστά μας την προοπτική να συνεχίσουμε πάνω σε αυτήν, για την υπόλοιπη καριέρα του αλλά και έπειτα από αυτήν” καταλήγει η ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Η μεγαλύτερη συμφωνία όλων των εποχών

Αν και πληροφορίες για το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας δεν έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, εκτιμάται ότι είναι η μεγαλύτερη που έχει υπογραφεί στην 44ετή ιστορία της εταιρίας. Σαφώς μεγαλύτερη από τη 10ετή συμφωνία (αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων) που υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι ο Κέβιν Ντουράντ με τη Nike, αλλά και από τις υπόλοιπες που έχει υπογράψει ο Τζέιμς.

Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εταιρία ανακοινώνει "ισόβια" συμφωνία με κάποιον αθλητή. Αν και ανάλογη θεωρείται η σχέση που έχει η Nike και με τον μεγαλύτερο παίκτη όλων των εποχών, τον Μάικλ Τζόρνταν...

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς είναι "μέλος" της Nike από τον Μάιο του 2003, όταν υπέγραψε επταετές συμβόλαιο συνολικής αξίας 93 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό-ρεκόρ για εκείνη την εποχή. Τον Μάρτιο του 2010 υπέγραψε νέο 7ετές συμβόλαιο με εκτιμόμενες συνολικές απολαβές 105 εκατομμύρια δολάρια και σήμερα ήρθε και η επέκταση. Για το υπόλοιπο της ζωής του.

Πάνω από μισό δις κέρδη!

Βάσει των στοιχείων του Forbes, ο Τζέιμς κέρδισε μέσα στο 2015 περίπου 65 εκατομμύρια δολάρια συνολικά, 20,8 από το συμβόλαιο του στους Κλίβελαντ Καβαλίερς και άλλα 44 από την επιχειρηματική δραστηριότητα του. Είναι ο 6ος καλύτερα αμειβόμενος αθλητής του έτους (πίσω από τους Φλόιντ Μέιγουεδερ, Μάνι Πακιάο, Κριστιάνο Ρονάλντο, Λιονέλ Μέσι και Ρότζερ Φέντερερ).

Από τότε που μπήκε στο ΝΒΑ (2003) μέχρι σήμερα, ο "Βασιλιάς" εκτιμάται ότι έχει κερδίσει κάτι παραπάνω από μισό δισεκατομμύριο δολάρια από τα συμβόλαια που έχει υπογράψει!

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ