NBA

LeBron και Durant εναντίον Trump

LeBron και Durant εναντίον Trump
GETTY IMAGES

O LeBron James και ο Kevin Durant παραχώρησαν κοινή συνέντευξη, βάλλοντας αμφότεροι εναντίον του Προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump.

Η κόντρα ανάμεσα στους ΝΒΑερς και τον Donald Trump συνεχίζεται. Μετά λοιπόν τις τελευταίες δηλώσεις του Steve Kerr εναντίον της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ήρθε η σειρά του LeBron James και του Kevin Durant να τα βάλουν (ξανά) ανοιχτά με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ σε κοινή ραδιοφωνική τους συνέντευξη για το δίκτυο ESPN.

Σε αντίθεση πάντως με τον Kerr, ο οποίος είχε αναφερθεί στο θέμα της οπλοκατοχής, οι James και Durant εστίασαν στον ρατσισμό που υπάρχει στην χώρα τους με αφορμή το γεγονός ότι πριν από μερικούς μήνες κάποιοι είχαν γράψει με γκράφιτι ρατσιστικά σχόλια στον φράχτη του σπιτιού του πρώτου στο Los Angeles.

" Όσο μακριά και αν έχεις φτάσει πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα θέλουν να σου δείξουν ότι είσαι κατώτερός τους, οπότε ή σκύβεις το κεφάλι ή λες απλώς ότι θα βάψεις ξανά την πύλη και θα χτίσεις ψηλότερο τοίχος" δήλωσε αρχικά ο LeBron, πριν εξαπολύσει ευθεία επίθεση στον Trump: " Είναι ένας άνθρωπος που δεν καταλαβαινει τους ανθρώπους. Αλήθεια δεν του καίγεται καρφί για τους ανθρώπους. Ενώ όμως δεν μπορούμε να ελέγξουμε τι βγαίνει από το στόμα του, μπορούμε να συνεχίσουμε να προειδοποιούμε τον κόσμο που μας παρακολουθεί ότι αυτό δεν είναι σωστό".

Με τον LeBron συμφώνησε μάλιστα και ο Durant, κάνοντας μία παρομοίωση με το μπάσκετ: " Αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας έχουν προκληθεί λόγω της ηγεσίας της. Αυτό το έμαθα παίζοντας μπάσκετ. Έμαθα πολλά πράγματα για την ζωή από το μπάσκετ. Πρέπει να ενθαρρύνεις τον κόσμο και να τον βοηθάς. Αυτό χτίζει μία σπουδαία ομάδα. Και αισθάνομαι ότι η δική μας ομάδα, η χώρα μας, δεν καθοδηγείται από έναν σπουδαίο προπονητή".

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ