NBA

Επισκέπτεται γιατρούς στην Γαλλία ο Τζόναθαν Ζαν

Επισκέπτεται γιατρούς στην Γαλλία ο Τζόναθαν Ζαν

Ο υποψήφιος για το φετινό ντραφτ του ΝΒΑ, Τζόναθαν Ζαν, ο οποίος διαγνώστηκε ότι πάσχει από σύνδρομο Μαρφάν, θα ταξιδέψει στην Γαλλία για να εξεταστεί από γιατρούς, ψάχνοντας έναν τρόπο να ξαναπαίξει μπάσκετ.

Μέσα σε μερικές ημέρες ο πανύψηλος (2.17 μέτρα) Τζόναθαν Ζαν είδε το όνειρό του να αγωνιστεί στο ΝΒΑ να μετατρέπεται σε εφιάλτη. Μόλις 2 εβδομάδες πριν το ντραφτ - στο οποίο είχε δηλώσει συμμετοχή - διαγνώστηκε ότι πάσχει από σύνδρομο Μαρφάν , μία σπάνια κληρονομική διαταραχή του συνδετικού ιστού που δημιουργεί πολλά προβλήματα στην καρδιά και τα μεγάλα αγγεία.

Η συγκεκριμένη διαταραχή δεν βάζει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή του. Σημαίνει όμως ότι δε μπορεί να γυμναστεί με μεγάλη ένταση, κάτι που αυτόματα ουσιαστικά απαγορεύει την όποια σκέψη να παίξει μπάσκετ στο υψηλότερο επίπεδο.

Απολύτως λογικά αυτή η είδηση προκάλεσε σοκ σε όλο τον μπασκετικό κόσμο, με τον 19χρονο Γάλλο να βλέπει ξαφνικά όλη την ζωή του να αλλάζει. Παρόλα αυτά, σε μία απόφαση που παραξένεψε αρκετούς, ο Ζαν αποφάσισε να μην αποσύρει την συμμετοχή του από το ντραφτ. Ο διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Γαλλίας φέρεται να πιστεύει πως υπάρχει τρόπος να ξεπεραστούν οι φόβοι που θα έχουν οι ομάδες, ανακοινώνοντας μάλιστα πως θα επιστρέψει στην χώρα του προκειμένου να εξεταστεί από ειδικούς γιατρούς, με την ελπίδα ότι θα δικαιωθεί.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ζαν είναι ο δεύτερος παίκτης που γίνεται γνωστό ότι πάσχει από το σύνδρομο Μαρφάν. Ο πρώτος ήταν ο Αϊζάια Όστιν, ο οποίος διαγνώστηκε με το ίδιο σύνδρομο πριν το ντραφτ του 2014. Αποτέλεσμα ήταν να υποχρεωθεί να σταματήσει το μπάσκετ. Πριν μερικούς μήνες ωστόσο ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ ανακοίνωσε την επιστροφή του στα παρκέ, υπογράφοντας συμβόλαιο μάλιστα με την Σερβική FMP , φτάνοντας με την ομάδα μέχρι τους τελικούς του Σερβικού πρωταθλήματος.

Απομένει τώρα να φανεί ποιο θα είναι το μέλλον του Ζαν, για τον οποίο οι προβλέψεις για το ντραφτ - πριν την ανακοίνωση των ιατρών για την υγεία του - τον ήθελαν να επιλέγεται μέχρι και στα τέλη πρώτου γύρου.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ