NBA

Εξώφθαλμα εκπρόθεσμη επίθεση των Celtics έφερε... μουρμούρες στο Milwaukee

Boston Celtics forward Al Horford (42) in the first half of an NBA basketball game Monday, Jan. 29, 2018, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski)
AP Photo/David Zalubowski AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Μία περίεργη φάση εκτυλίχθηκε λίγο πριν από το τέλος του Game 5 του αγώνα των Bucks με τους Celtics, με τους δεύτερους να υποπίπτουν σε παράβαση 24 δευτερολέπτων, αλλά για κάποιο λόγο οι διαιτητές να μην το καταλογίζουν!

Το Game 5 των Celtics με τους Bucks πλησίαζε προς το τέλος του, με το σκορ να είναι 84-79 για τους πρώτους ( τελικά κέρδισαν με 92-87 ). Τότε ήταν που διαδραματίστηκε μία περίεργη φάση, η οποία δεν διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, αλλά ενδέχεται να άλλαξε την ψυχολογία του αγώνα.

Με τους Celtics να προηγούνται με 84-79 και να έχουν την μπάλα στην κατοχή τους, οι Bucks φάνηκε να παίζουν την τέλεια άμυνα, αφού όταν ο Al Horford των "Κελτών" πήρε την μπάλα στα χέρια και προσπάθησε να σουτάρει ήταν ξεκάθαρο ότι η επίθεση της ομάδας του είχε ολοκληρωθεί. Όπως φαίνεται ωστόσο αυτό το γεγονός δεν ήταν το ίδιο ξεκάθαρο για τους διαιτητές, οι οποίοι δεν καταλόγισαν την παράβαση, παρά άφησαν το παιχνίδι να συνεχιστεί, προς έκπληξη των Bucks!

Χαρακτηριστικό της σιγουριάς του Milwaukee ότι η φάση είχε τελειώσει είναι το γεγονός ότι οι παίκτες της ομάδας "πάγωσαν" στις θέσεις τους, περιμένοντας απλώς να πάρουν την μπάλα. Δεν συνέβη όμως το ίδιο με τον Sami Ojeleye των Celtics, ο οποίος διεκδίκησε το ριμπάουντ, με την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Terry Rozier, ο οποίος κέρδισε με την σειρά του φάουλ από τον Thon Maker. Ακολούθησαν λίγα δευτερόλεπτα που οι Bucks διαμαρτυρήθηκαν για την φάση, χωρίς αντίκρυσμα όμως, με τους διαιτητές να μην μπορούν να δουν την φάση σε replay. Ο λόγος; Ο κανονισμός αναφέρει ότι μπορούν να εξετάσουν αν ένα σουτ ήταν εκπρόθεσμο μόνο αν είναι εύστοχο!

Αξίζει να αναφερθεί ότι θεωρητικά οι Celtics δεν είχαν κάποιο κέρδος από αυτή τη φάση, αφού αστόχησαν στην επόμενη επίθεσή τους. Το πραγματικό τους κέρδος πάντως ήταν ότι λόγω αυτής της φάσης κύλησαν στην επόμενη επίθεσή τους άλλα 23 δευτερόλεπτα, κάνοντας πιο δύσκολη μία πιθανή ανατροπή των Bucks.

Δείτε το VIDEO με το περίεργο περιστατικό:



AP Photo/David Zalubowski
TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ