NBA

"Είμαστε όλοι ίσοι"

"Είμαστε όλοι ίσοι"

Στο φιλικό με τους Warriors οι παίκτες των Raptors επέλεξαν κατά την διάρκεια της ανάκρουσης του Αμερικανικού Εθνικού ύμνου να στείλουν το δικό τους μήνυμα για την βία και τον ρατσισμό.

Στις ΗΠΑ η κατάσταση με την αστυνομική βία και τον ρατσισμό έχει ξεφύγει. Είναι ένα θέμα που ξανάφερε στην επιφάνεια ο παίκτης του American Football, Κόλιν Καπέρνικ. Και όλο και περισσότεροι ακολουθούν.

Ο Καπέρνικ επέλεξε πριν από περίπου ένα μήνα να δείξει την διαφωνία του για την αντιμετώπιση που τυγχάνουν οι μεινότητες από τον κόσμο με το να αρνηθεί να σταθεί όρθιος κατά την διάρκεια της ανάκρουσης του Εθνικού ύμνου των ΗΠΑ. Πολλοί τον στήριξαν, άλλοι τον ακολούθησαν επιλέγοντας να γονατίσουν κατά την διάρκεια της ανάκρουσης του Εθνικού ύμνου. Οι παίκτες των Raptors ωστόσο αποφάσισαν να στηρίξουν αυτή την κίνηση με άλλο τρόπο.

Με το ΝΒΑ να έχει ως έναν από τους κανόνες του ότι οι παίκτες οφείλουν να είναι όρθιοι κατά την διάρκεια της ανάκρουσης του Εθνικού ύμνου, οι παίκτες του Toronto αποφάσισαν να κάνουν κάτι άλλο πριν την έναρξη του φιλικού αγώνα με τους Warriors : Όσο ακουγόταν ο Εθνικός ύμνος των ΗΠΑ - και αργότερα του Καναδά - οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας είχαν "κλειδώσει" τα χέρια τους, με κάποιους από αυτούς να έχουν σκυφτό το κεφάλι, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία και την αδικία.

" Θέλαμε να δείξουμε αλληλεγγύη. Είμαστε μία ομάδα, είμαστε όλοι μαζί, ανήκουμε σε μία φυλή, είμαστε όλοι άνθρωποι. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι τα πράγματα στις ΗΠΑ και στον κόσμο δεν είναι καλά τώρα" δήλωσε σχετικά με την κίνηση της ομάδας ο σταρ των Raptors, Kyle Lowry, με τον προπονητή των Καναδών, Dwane Casey, να συμπληρώνει: " Το είπα και στους παίκτες ότι καταλαβαίνω γιατί το κάνουν αυτό. Αυτή η κίνηση δεν έχει ως σκοπό να προσβάλει τον στρατό ή την σημαία ή την χώρα. Αντιπροσωπεύει τα συναισθήματά τους για την κοινωνική αδικια".

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ