NBA

Εγκατέλειψε το ΝΒΑ για την... Αυστραλία ο Μπόγκουτ

Los Angeles Lakers center Andrew Bogut (66) in the first half of an NBA basketball game Saturday, Dec. 2, 2017, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski)
Los Angeles Lakers center Andrew Bogut (66) in the first half of an NBA basketball game Saturday, Dec. 2, 2017, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski) AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Μετά από δεκατρία χρόνια στο ΝΒΑ, ο Άντριου Μπόγκουτ αποφάσισε να υπογράψει το πρώτο του συμβόλαιο με ομάδα από την Αυστραλία.

Για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Άντριου Μπόγκουτ θα αγωνιστεί στην Αυστραλία. Ο 34χρονος σέντερ, που αποχώρησε τον Ιανουάριο από τους Los Angeles Lakers, πήρε τη μεγάλη απόφαση και είπε το "ναι" στην πρόταση που του κατέθεσαν οι Sydney Kings για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Μετά από δεκατρία χρόνια στο ΝΒΑ, όπου αγωνίστηκε σε Milwaukee (2005-'12), Golden State (2012-'16), Dallas (2016-'17), Cleveland (2017) και Los Angeles (2017-'18), θα δοκιμάσει την τύχη του στο NBL της Αυστραλίας με τη φανέλα των "Βασιλιάδων". Σημαντικό ρόλο στο συγκεκριμένο επαγγελματικό βήμα έπαιξε η οικογένειά του, αφού εδώ και μερικούς μήνες βρισκόταν στην πατρίδα του προκειμένου να είναι κοντά στην έγκυο γυναίκα του.

Γι αυτό κιόλας αρνήθηκε να συζητήσει το ενδεχόμενο υπογραφής συμβολαίου με ομάδα του ΝΒΑ που συμμετείχε φέτος στα playoffs.

Οι λεπτομέρειες της μεταγραφής αναμένεται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα (23/4) σε Συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί στο Σίδνεϊ. Για την ιστορία, οι Sudney Kings φέτος σημείωσαν μόλις έντεκα νίκες, με αποτέλεσμα να τερματίσουν στην έβδομη (και προτελευταία) θέση της κατάταξης. Παρεμπιπτόντως, στην ίδια ομάδα αγωνίστηκαν φέτος ο Μπραντ Νιούλεϊ (πέρσι στην ΑΕΚ) και ο Τζερόμ Ραντλ (πρώην της Ζάλγκιρις).

AP Photo/David Zalubowski

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ