NBA

Δεν τραγούδησε τον Εθνικό ύμνο λόγω... μπλούζας

Δεν τραγούδησε τον Εθνικό ύμνο λόγω... μπλούζας

Η τραγουδίστρια Sevyn Streeter αναμενόταν να τραγουδήσει τον Εθνικό ύμνο πριν τον αγώνα των Sixers με τους Thunder. Τελικά τον τραγούδησε μία τσιρλίντερ της ομάδας. Γιατί; Λόγω ενός μηνύματος που ήταν γραμμένο στην μπλούζα της με πολλούς αποδέκτες.

Κάθε μέρα που περνάει όλο και περισσότερος κόσμος αντιδρά για την κατάσταση που υπάρχει στις ΗΠΑ. Πριν μερικές ημέρες η Denasia Lawrence τραγούδησε γονατιστή τον Εθνικό Ύμνο των ΗΠΑ πριν τον φιλικό αγώνα ανάμεσα στους Sixers και τους Heat , φορώντας μπλούζα που το logo "οι ζωές των μαύρων έχουν αξία". Τώρα ήρθε η σειρά μίας άλλης τραγουδίστριας να προσπαθήσει να περάσει ένα παρόμοιο μήνυμα. Μόνο που δεν την αφήσανε, ή τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η ίδια.

Ο λόγος για την Sevyn Steeter, η οποία ήταν προγραμματισμένο να τραγουδήσει τον Εθνικό Ύμνο των ΗΠΑ πριν τον αγώνα των Sixers με τους Thunder. Λίγο πριν περάσει στο παρκέ ωστόσο οι Ιθύνοντες των Sixers της απαγόρευσαν να μπει μέσα. Ο λόγος; Η μπλούζα που φορούσε με το λογότυπο "We Matter" γραμμένο πάνω της, που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει " έχουμε αξία", αναφερόμενη προφανώς στους Αφροαμερικανούς. Στην θέση της τελικά τοποθετήθηκε μία τσιρλίντερ της ομάδας.

Την είδηση έκανε γνωστή η ίδια η τραγουδίστρια, ποστάροντας ένα βίντεο στον επίσημο λογαριασμό της στο tweeter, δημιουργώντας πανικό. Οι Sixers από την πλευρά τους αρνήθηκαν να αποκαλύψουν τους λόγους που τελικά απαγορεύτηκε στην Streeter να τραγουδήσει τον Εθνικό Ύμνο, αρκούμενοι στο να αναφέρουν με επίσημη ανακοίνωσή τους πως " οι Philadelphia 76ers ως οργανισμός ενθαρρύνει κινήσεις για την κοινωνική αλλαγή. Χρησιμοποιούμε τους αγώνες μας για να φέρουμε τον κόσμο κοντά, χτίζουμε εμπιστοσύνη και κάνουμε πιο δυνατή την κοινότητά μας. Όπως προχωράμε από συμβολικές κινήσεις σε πράξεις, θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα επιρροής μας για να επηρεάσουμε θετικά την κοινωνία". Και όποιος κατάλαβ, κατάλαβε...

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το μήνυμα της γνωστής τραγουδίστριας στον επίσημο λογαριασμό της στο twitter.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ