NBA

Αποκλειστική συνέντευξη: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο Sport24.gr

Αποκλειστική συνέντευξη: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο Sport24.gr

Δείτε σε video και διαβάστε το πρώτο μέρος της αποκλειστικής συνέντευξης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Sport24.gr. Μιλάει για την τάπα στον Kevin Durant, τη μοναξιά στο Milwaukee, τα καψόνια των "μεγάλων" στους Bucks και καταλήγει ότι "θα είμαι πάντα ο Γιαννάκης".

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μιλάει αποκλειστικά στην κάμερα του Sport24.gr σε μία συγκλονιστική συνέντευξη για τη νέα ζωή του στις ΗΠΑ, τις αγαπημένες του συνήθειες, το πως είναι να ταπώνεις τον παίκτη που έπαιρνες στο 2K και τι συνταγή του να παραμένεις ταπεινός...

Διαβάστε όλες τις ανταποκρίσεις, τις συνεντεύξεις και τα θέματα του απεσταλμένου μας, Νίκου Παπαϊωάννου, στο μεγάλο οδοιπορικό του Sport24.gr στην Αμερική, όπως τη συνέντευξη του Κώστα Κουφού που δηλώνει περήφανος για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μάθετε τι έγινε στο ιστορικό παιχνίδι των Μπακς με τους Γκρίζλις , στο οποίο έπαιξαν για πρώτη φορά τρεις Έλληνες. Έκλεψε την παράσταση τόσο ο Αντετοκούνμπο με εμφάνιση στο Top-10 , όσο και ο ομογενής παρουσιαστής του ΝΒΑ, Τας Μελάς, που τραγούδησε ζωντανά τον Εθνικό ύμνο!

Αποστολή, Μιλγουόκι: Νίκος Παπαϊωάννου

Γιάννη, είμαστε εδώ στο Μιλγουόκι, στο προπονητήριο των Bucks. Εχεις συμπληρώσει τέσσερις μήνες εδώ στην Αμερική. Εξακολουθείς να ζεις το όνειρο ή πιστεύεις ότι το ΝΒΑ είναι πραγματικότητα στην ζωή σου;

Εντάξει, τώρα πια πιστεύω ότι είναι η πραγματικότητα. Αρχίζω και παίζω πλέον. Μπαίνω μέσα, παλεύω κάνω διάφορα πράγματα. Και… Έχω ξεχάσει τα Ελληνικά μου (γέλια). Τώρα πια το ζω. Το διασκεδάζω.

Αποκλειστική συνέντευξη: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο Sport24.gr

Όλο το σκηνικό Γιάννη μοιάζει με σενάριο ταινίας. Το αβέβαιο αύριο που είχες ζώντας στην Ελλάδα, το μπάσκετ, ο Φιλαθλητικός, οι Bucks και τώρα η βασική πεντάδα. Πώς μπορείς να παραμείνεις προσγειωμένος μέσα σε όλη αυτήν την κατάσταση;

Δεν ξέρω. Είμαι ταπεινό παιδί. Έζησα στον Φιλαθλητικό… Υπήρχαν κάποια παιδιά στον Φιλαθλητικό που μ’ έμαθαν πώς να είμαι ταπεινός. Ήταν ο προπονητής μου ο κόουτς Ζήβας, που δεν άφηνε ποτέ τα μυαλά μου να πάρω αέρα. Έτσι είμαι. Και να πάω στο All Star και να βγω Rookie Of The Year, πάντα θα είμαι ο Γιαννάκης.

"Κάποιες φορές δεν το πιστεύω"

Τον Ιούνιο ήσουν το μεγάλο ερωτηματικό του ντραφτ. Τώρα σε θεωρούν το λαβράκι του ντραφτ. Πώς αντιμετωπίζεις όλες τις αυξανόμενες προσδοκίες, από μέρα σε μέρα; Γιατί όπως είχες γράψει και στο μπλογκ σου έλεγαν όλοι πως δεν θα γίνεις ντραφτ, κι έγινες ντραφτ. Ελεγαν όλοι πως δεν θα παίξεις, αλλά έμεινες στην ομάδα και δεν πήγες στην D League. Ελεγαν όλοι πώς θα βγει η σεζόν και είσαι βασικός από τον Δεκέμβριο.

Μου αρέσει πάρα πολύ που ήρθα εδώ γνωρίζοντας. Μου είχαν πει, “δεν θα έχεις χρόνο και ότι μπορούμε θα κάνουμε”. Ήθελαν να με δουλέψουν και να κάνω προπόνηση. Ήθελαν όμως να βγω λίγο εκεί έξω, να παίξω για να ‘χω μία γεύση για το πώς είναι. Όπως πάει και η ομάδα έτσι, ήταν μία ευκαιρία για μένα κιόλας να με βάλει μέσα ο προπονητής στα βαθιά. Πιστεύω ότι άρπαξα την ευκαιρία, μπήκα έπαιξα κι έδειξα στον προπονητή μου πως μπορώ να κάνω πράγματα και μπορώ να βοηθήσω την ομάδα.

Όταν ξυπνάς το πρωί ή όταν εἰσαι μόνος σου τελείως στο σπίτι τι σκέψεις περνάνε από το μυαλό σου για όλα αυτά που συμβαίνουν;

Να σου πω την αλήθεια, κάποιες φορές είμαι στο πούλμαν και πηγαίνω στο παιχνίδι και λέω “πηγαίνω σε παιχνίδι ΝΒΑ! Τι γίνεται ρε φίλε; Κάτσε!”. Δεν ξέρω. Αυτή στιγμή, ξέρεις τι θέλω να σου πω; Το διασκεδάζω. Παίξω, δεν παίξω. Αμα μπω ή άμα δεν παίξω καλά ή αν παίξω χάλια. Χάσουμε ή κερδίσουμε. Αμα χάσουμε, είμαι λίγο στενοχωρημένος, αλλά το διασκεδάζω. Ερχομαι στην προπόνηση και είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ.

"Νιώθω μόνος"

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες δυσκολίες που έχεις αντιμετωπίσει στην Αμερική; Κυρίως σε επίπεδο ζωής. Μετά θα μου πεις για το αγωνιστικό.

Το ότι είμαι μόνος μου.

Τεράστια αλλαγή αυτή.

Τεράστια αλλαγή, ναι. Είχα συνηθίσει να πηγαίνω σπίτι και να βλέπω τ’ αδέρφια μου συνέχεια, την μητέρα μου.

Να σε προσέχει η μαμά. Να σου μαγειρεύει, να σου καθαρίζει, να σου πλένει.

Ναι. Τώρα μένω μόνος μου. Θα έρθουν όμως οι γονείς μου και τ’ αδέρφια μου. Βασικά ό,τι είναι να κάνω, το κάνω μόνος μου τώρα πλέον. Σίγουρα με βοηθάει η ομάδα με ότι μπορεί, αλλά ουσιαστικά είμαι μόνος μου.

Αποκλειστική συνέντευξη: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο Sport24.gr

Στο μπάσκετ, ποιες είναι οι μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετώπισες; Γιατί μιλάμε τώρα πώς είναι σα να έφυγες από τη γη και να πήγες στο διάστημα.

Οι μεγαλύτερες δυσκολίες ήταν όταν πρωτοήρθα έπρεπε να γνωρίσω τα παιδιά. Δεν παρακολουθούσα το ΝΒΑ και δεν ήξερα την ομάδα πολύ καλά. Ν’ αρχίσουν να πιστεύουν σε μένα τα παιδιά και να τους δείξω ότι μπορώ να κάνω κάτι, έτσι ώστε να μπορούν να μ’ εμπιστεύονται. Να δείξω σε όλους, στους κόουτς, στους GM, σε όλους ότι είμαι εδώ. Ότι ανήκω στο ΝΒΑ.

Η συμβουλή του Μπάτλερ και τα καψόνια

Η πιο χρήσιμη συμβουλή ή κουβέντα που άκουσες αυτόν τον καιρό από ποιον έχει προέλθει; Είτε από συμπαίκτης σου , είτε σου είπαν κάτι οι γονείς σου ή σου είπε κάτι κάποιος άλλος.

Πιστεύω ήταν από τον Caron Butler. Μου είπε στο πρώτο παιχνίδι με τους Knicks. Ήμουν λίγο αγχωμένος τότε. Ήταν το πρώτο παιχνίδι (της σεζόν) και μου λέει “ό,τι και να γίνει εκεί έξω προσπάθησε να το διασκεδάσεις, γιατί ο χρόνος περνάει γρήγορα. Μετά δεν θα καταλάβεις. Θα είσαι 35 χρονών και θα τελειώνει η καριέρα σου σιγά σιγά”.

Τι μπορούμε να περιμένουμε Γιάννη ακόμα από σένα, μέσα στη χρονιά; Κάθε λίγο και λιγάκι ανεβάζεις τον πήχη με αυτά που κάνεις.

Δεν ξέρω. Προσπαθώ συνέχεια να γίνομαι καλύτερος. Μακάρι να πάω και στο All Star. Δεν ξέρω.

Η καλύτερή σου στιγμή στο ΝΒΑ μέχρι στιγμής; Μία στιγμή που ξεχωρίζεις ως την καλύτερη.

Κοίτα αν είχαν πάρει τα μυαλά μου αέρα, θα έλεγα η τάπα στον Durant (γέλια). Ηταν η πρώτη στιγμή που ήμουν στη βασική πεντάδα με τους Knicks.

Η χειρότερη;

Η χειρότερη στιγμή ήταν στο ματς με το Φίνιξ. Ο, τι έκανα έβγαινε λάθος. Ακουμπούσα την μπάλα εδώ και κάτι θα γινόταν.

Γενικώς σε τρέχουν σαν rookie; Ποιά ήταν η πιο δύσκολη αποστολή που είχες ως rookie;

Με ξύπνησαν στις δύο το βράδυ και μ’ έστειλαν για να ψάξω για ψιλικατζίδικο, 7-11 και να τους πάρω πράγματα.

Όταν είσαστε εκτός έδρας ή εδώ στο Μιλγουόκι;

Εκτός, εκτός.

Δείτε το βίντεο με το πρώτο μέρος της συνέντευξης

"Πέρσι έπαιζα με τον Durant στο 2k και τώρα τον έπαιξα άμυνα"

Επειδή την ανέφερες την τάπα, γίνεται ακόμα λόγος στην Ελλάδα, όπου βλέπει ο κόσμος, αλλά έγινε ντόρος και στην Αμερική για την τάπα στον Kevin Durant. Έναν παίκτη τον οποίο τον λατρεύεις κι έναν παίκτη τον οποίο χρησιμοποιούσες και στο Playstation όταν έπαιζες. Πώς είναι τώρα αυτό το συναίσθημα, έξι μήνες αφού έπαιζες στο Playstation τον Kevin Durant, να είσαι στο ίδιο γήπεδο μαζί του και να του ρίχνεις δύο τάπες. Και να σκοράρεις στον αιφνιδιασμό (μπροστά του). Τι είπες εκείνη την ώρα.

Να σου πω την αλήθεια περνούσε. Σκεφτόμουν, έλεγα, “πώς το έκανα στον Kevin Durant;”. Είναι ωραίο το συναίσθημα. Τον περασμένο Δεκέμβριο έπαιζα τον Kevin Durant στο 2Κ και τώρα τον βλέπω μπροστά μου και προσπαθώ να τον παίξω άμυνα και να σκοράρω πάνω του. Είναι πολύ ωραίο.

Φαντάζομαι πως τώρα είναι πιο δύσκολα από το 2Κ.

Ναι, στην πραγματικότητα είναι πιο δύσκολα (γέλια).

Διάβασες αυτά που είπε ο Durant για σένα; Οτι θα πήγαινε στον πόλεμο μ’ έναν παίκτη όπως εσύ; Και τι σ’ έκανε αυτό να νιώσεις;

Μου το είπαν. Είναι πολύ ωραίο να σε αναγνωρίζει.

Και δεν το λένε εύκολα οι παίκτες αυτοί και ειδικά για rookie.

Είναι ωραίο. Και στο ματς με τους Knicks είπε ο Carmelo για μένα και τώρα ο Kevin Durant. Είναι ωραίο γιατί είναι σούπερ σταρ οι τύποι.

Αυτή η άγνοια κινδύνου με την οποία παίζεις στο παρκέ, τουλάχιστον αυτό βλέπουμε εμείς, από που προέρχεται; Είναι κάτι φυσικό;

Ναι είναι φυσικό. Βγαίνω εκεί έξω και δεν μ’ ενδιαφέρει ποιος είναι μπροστά μου. Το καταλαβαίνω κάποιες φορές ότι είναι ο Kevin Durant, είναι Carmelo, είναι o LeBron. Το ξέρω. Αλλά τι να κάνω; Δεν θα γυρίσω και θα του πω “έλα πέρνα βάλε καλάθι”, αλλά ξέρεις προσπαθώ να παίξω δυνατά και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Ξέρω ότι είναι δέκα κλάσεις ανώτεροι, όχι μόνο από μένα, κι από πολλούς παίκτες του ΝΒΑ, αλλά κάτι πρέπει να κάνουμε κι εμείς. Πρέπει να βγάλουμε κι εμείς το ψωμί μας!

Τους απομυθοποιείς μετά από κάθε ματς; Ήταν το ίδιο όταν έπαιξες για δεύτερη φορά με τον Kevin Durant;

Όχι, με την πρώτη φορά. Την δεύτερη φορά ένιωθα πιο άνετα. Έλεγα, εντάξει,

Η ζωή στο Μιλγουόκι και η τρέλα των Ελλήνων

Πώς περνά ο καιρός εδώ στο Μιλγουόκι;

Κρύο, πολύ κρύο. Δεν έχεις πολλά να κάνεις. Αμα βγεις από το σπίτι, δεν γυρνάς μετά πίσω. Δεν κάνω πολλά, βλέπω ταινίες, πηγαίνω σινεμά και αράζω εδώ μ’ έναν φίλο μου που δουλεύει στην ομάδα.

Οι Έλληνες γενικά εδώ, σε πλησιάζουν στο Μιλγουόκι. Σου μιλάνε; Τι σου λένε; Πώς νιώθουν που έχουν έναν δικό τους άνθρωπο εδώ. Κι εσύ πώς νιώθεις όταν σε πλησιάζουν για να σου μιλήσουν;

Νιώθω ωραία. Υπάρχουν πάρα πολλοί Έλληνες κι εδώ. Πετυχαίνω στο δρόμο Έλληνες και μου μιλάνε, με κερνάνε. Ξέρεις πώς είναι. Είναι ωραίο. Μιλάω και λίγα ελληνικά για να μην τα ξεχάσω. Είναι ωραίο να υπάρχουν και κάποιοι Ελληνες για να σε υποστηρίζουν σε ότι κάνεις.

Απ’ όλες τις πόλεις που έχεις πάει μέχρι στιγμής στην Αμερική, ποια σου έχει κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση και πιθανότατα να πήγιανες εκεί διακοπές το καλοκαίρι;

Μαϊάμι και LA.

Αποκλειστική συνέντευξη: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο Sport24.gr

Aρα ό,τι θυμίζει σε Ελλάδα από καιρό.

Ναι. Αλλά σε γήπεδο και οπαδούς ήταν το Τορόντο. Λέει ο εκφωνητής τ’ όνομά μου και τρελλαίνεται το γήπεδο, γιατί ήταν γεμάτο Έλληνες.

Τι περνάει από το μυαλό σου εκείνη την ώρα; Που βλέπεις τόσο κόσμο να φωνάζει για σένα; Κόσμος που πριν από τέσσερις μήνες δεν ήξερε ότι υπάρχεις.

Δεν σκέφτομαι και πολλά εκείνη τη στιγμή γιατί ετοιμάζομαι για το παιχνίδι, αλλά είναι ωραία να έρχεται κόσμος στο γήπεδο, ειδικά Έλληνες, για να σε υποστηρίξει. Ήταν τέσσερις Ελληνικές σημαίες (στο γήπεδο). Φωνάζαν “Γιάννη, Γιάννη”. Γύρναγα και χαιρετούσα.

"Θα είμαι ο ίδιος Γιάννης"

Γιάννη ποιό είναι το καλύτερο πράγμα, του να έχεις χρήματα και ποιό το χειρότερο; Να μη σκέφτεσαι.

Αυτό είναι το καλύτερο (να μη σκέφτεσαι). Εγώ με τα λεφτά μου δεν αστειεύομαι. Είμαι σοβαρός και θέλω να χρησιμοποιώ τα λεφτά μου για το σωστό. Δεν θα τα πετάξω άσκοπα. Το καλύτερο πράγμα είναι ότι δεν σκέφτεσαι. Μπορείς να κάνεις διάφορα πράγματα, όπως ν’ αγοράσεις κάτι για τον αδερφό σου τα Χριστούγεννα. Κάνεις διάφορα πράγματα. Το χειρότερο είναι όταν αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι σε πλησιάζουν κάποιοι για τα χρήματα και θέλουν αυτό και θέλουν εκείνο.

Άρα δεν είσαι σίγουρος για τις προθέσεις κάποιου όταν σε πλησιάσει.

Δεν θέλω να είμαι το παιδί (όπου θα λένε), “να, ήρθε ο Γιάννης, έχει χρήματα θα τα κάνει αυτός. Θα κεράσει αυτός, θ’ αγοράσει αυτός, θα μας πάει αυτός διακοπές. Θα κάνει αυτό”. Είμαι ο Γιάννης και θα είμαι πάντα ο Γιάννης. Εχω ή δεν έχω λεφτά. Δηλαδή θα χρησιμοποιήσω τα λεφτά μου για το σωστό. Θα είμαι ο ίδιος Γιάννης, που ήμουν και πέρυσι.

Οπότε όσοι ψάχνουν για δανεικά, να πάνε αλλού!

Ναι.

Δείτε εδώ το δεύτερο μέρος της συνέντευξης


Δεκτές όλες οι απόψεις και στο Twitter @ndpapaioannou

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ