NBA

Απήγγειλε τον εθνικό ύμνο γονατιστή η Λόρενς

Απήγγειλε τον εθνικό ύμνο γονατιστή η Λόρενς

Η Denasia Lawrence έγινε η δεύτερη τραγουδίστρια στο ΝΒΑ που απήγγειλε γονατιστή τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ πριν από την έναρξη του φιλικού αγώνα Χιτ-76ερς (VIDEO).

Ο Κόλιν Κάπερνικ έκανε απλά την αρχή, όταν αρνήθηκε να σταθεί όρθιος κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ, διαμαρτυρόμενος με αυτόν τον τρόπο για τις φυλετικές διακρίσεις στην αμερικανική χώρα. Το παράδειγμα του κουόρτερμπακ του american football το ακολούθησαν πάρα πολλοί, σε διάφορα αθλήματα και πρωταθλήματα. Τα ξημερώματα του Σαββάτου το είδαμε για δεύτερη φορά και στο ΝΒΑ.

Η Denasia Lawrence, η Αφροαμερικανίδα τραγουδίστρια που απήγγειλε τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ λίγο πριν από την έναρξη του χθεσινού φιλικού μεταξύ της Χιτ και των Σίξερς στο Μαϊάμι, έπιασε εξ απίνης την ομάδα της Φλόριντα. Αντί να σταθεί όρθια, η Λόρενς γονάτισε στο κέντρο του γηπέδου και άνοιξε το σακάκι που φορούσε, προκειμένου να φανεί το μήνυμα που ανέγραφε η μπλούζα της: “ Οι ζωές των μαύρων έχουν αξία”. Νωρίτερα στην Preseason κάτι ανάλογο είχε πράξει και η Leah Tysse σε έναν αγώνα των Κινγκς.

Σίλβερ: "Η ευχή μου είναι οι παίκτες να συνεχίσουν να στέκονται"

Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει ανάλογη διαμαρτυρία από κάποιον παίκτη του ΝΒΑ, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε τα πάντα όταν αρχίσει το πρωτάθλημα. Σε δηλώσεις που έκανε την ίδια μέρα από τη Νέα Υόρκη ο Ανταμ Σίλβερ για το θέμα, ο κομισάριος του ΝΒΑ είπε πως “ η ευχή μου είναι (σ.σ. οι παίκτες) να συνεχίσουν να στέκονται στον εθνικό ύμνο. Νομίζω ότι αυτό είναι το σωστό”.

Στα videos που ακολουθούν δείτε τις δύο τραγουδίστριες να απαγγέλλουν τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ γονατιστές. Στο πρώτο video είναι η Denasia Lawrence από το χθεσινό παιχνίδι και στο δεύτερο Leah Tysse από το παιχνίδι των Σακραμέντο Κινγκς στις 12 Οκτωβρίου.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ