ΗΠΑ

Μπολ Μπολ: εις το όνομα του πατρός

Μπολ Μπολ: εις το όνομα του πατρός

Στο Ρόλαντ Παρκ υπάρχει ένας πανύψηλος 15χρονος που ξεχωρίζει από χιλιόμετρα. Όχι μόνο επειδή είναι 2.10 και προσπαθεί μάταια να γεμίσει τη μεγάλη άσπρη φανέλα στους στενούς ώμους του, αλλά επειδή κουβαλάει ένα βαρύ όνομα. Το όνομα του Μπολ Μπολ. Ακριβώς. Ο γιος του θρυλικού Μανιούτε Μπολ έχει ήδη αρχίσει να συγκεντρώνει τα βλέμματα πάνω του.

Ο ύψους 2.32 Μανιούτε Μπολ ήταν μια από τις αγαπημένες φιγούρες του ΝΒΑ. Δεν ήταν μόνο ο ψηλότερος παίκτης (μαζί με τον Γκιόργκι Μουρεσάν) που αγωνίστηκε στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, αλλά και αυτός με το λαμπρότερο χαμόγελο. Αποτέλεσε μια ατραξιόν ως το τέλος της ζωής του, το 2010.

Πλέον η κληρονομιά του έχει μεταφερθεί στον Μπολ Μπολ, έναν από τους γιους του, αυτόν που έμελλε να μοιάζει με "φωτοτυπία" του πατέρα του. Δεν είναι, βέβαια, ο μοναδικός υιός Μπολ που παίζει μπάσκετ. Ο Μαντούτ υπέγραψε πρόσφατα στην 3η κατηγορία της Αγγλίας στο Λιντς. Ο Μπολ Μπολ, όμως, είναι αυτός που ξεχωρίζει βλέποντας μια καριέρα στο ΝΒΑ να ανοίγεται διάπλατα μπροστά του.

"Όλοι λένε ότι εγώ θα είμαι αυτός, όλα έχουν πέσει πάνω μου. Θέλω να τελειώσω αυτό που ξεκίνησε" λέει με σοβαρότητα ο 15χρονος με τα κοτισδάκια στα μαλλιά, που αγωνίζεται στο Μπίσοπ Μιτζ Χάι και κατά τα άλλα κάνει μια τυπική ζωή εφήβου: είναι δραστήριος στο Instagram και παίζει με τις ώρες "Call of Duty".

Ο Μπολ Μπολ γεννήθηκε στο Σουδάν . Είναι το πρώτο παιδί από τον δεύτερο γάμο του Μανιούτε Μπολ με την Αγιόκ. Μετακόμισε στο Κάνσας Σίτι πριν από 10 χρόνια μαζί με τα αδέρφια του, Μαντούτ, Γκάραγκ και Μαριάκ.

Και να φανταστεί κανείς ότι το μπάσκετ δεν άρεσε αρχικά στον Μπολ. Ο πατέρας του είχε πάρει μια μικρή μπασκέτα όταν ήταν 5 χρονών, η οποία έμεινε για χρόνια αραχνιασμένη στο υπόγειο. "Δεν μου άρεσε γιατί ο πατέρας μου με πίεζε να παίξω" θυμάται. Η στροφή ήρθε όταν άρχισε να πηγαίνει στα παιχνίδια με τον Μανιούτε. Γνώρισε παλιούς παίκτες, έσφιξε το χέρι του Μάικλ Τζόρνταν, πήρε υπογεγραμμένα παπούτσια από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Αυτό ήταν.

Μπολ Μπολ: εις το όνομα του πατρός

"Η ικανότητα στον χειρισμό της μπάλας και στο σουτ είναι εξωπραγματικές για παίκτη με το δικό του ύψος. Αυτά τα στοιχεία τον κάνουν να ξεχωρίζει" τόνισε ο προπονητής του, Ρικ Ζιγκ, που όπως είναι φυσικό του δίνει το χώρο και τη δυνατότητα να λάμψει. Όχι μόνο ως κλασσικό "5άρι", αλλά ως ένας παίκτης που σουτάρει από μακριά, κάνει διεισδύσεις και χειρίζεται τη μπάλα. Εξάλλου και ο πατέρας του είχε αρκετό καλό περιφερειακό σουτ, όπως μαρτυρούν και οι επιδόσεις του.

"Είναι ένα κομμάτι πηλού αυτή τη στιγμή. Το πως θα εξελιχθεί και τι μορφή θα πάρει τελικά εξαρτάται από αυτόν και μόνο από αυτόν" τόνισε ο προπονητής του.

Προς το παρόν ο Μπολ παλεύει μεταξύ της εφηβείας, των προσδοκιών που του κληροδότησε ο πατέρας του και της δίψας του για να συνεχίσει κάτι που έμεινε στη μέση.

TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ